Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

AnkaW 11:06, 07 cze 2016

A może zrobić jeszcze opaskę z kamyczków zerknij do Michała, a tam gdzie skarpa można zrobić mały murek oporowy. Śnieg nie zniszczy roślin. Można też zamontować zabezpieczenie na daszku, ale nie o to chyba chodzi
Jeszcze raz Pomysł z opaska mi się podoba ale nie jestem pewna jak się Michałowi kora na tej skarpce utrzyma - u mnie się na skarpach nie trzyma Jak wysycha to ją wiatr zdmuchuje i albo fruwa po ogrodzie albo grupuje się przy większych roślinach
AnkaW 11:10, 07 cze 2016

Nie bój żaby, eMuś wybuduje kolejny choćby dla świętego spokoju
- tak myślisz?
AsiaK_Z 11:16, 07 cze 2016

AnkaW napisał(a)
Jeszcze raz Pomysł z opaska mi się podoba ale nie jestem pewna jak się Michałowi kora na tej skarpce utrzyma - u mnie się na skarpach nie trzyma Jak wysycha to ją wiatr zdmuchuje i albo fruwa po ogrodzie albo grupuje się przy większych roślinach

Tu już musisz z Michałem rozmawiać Znając Go ma jakiś sposób i to raczej nie jest wbijanie szpikulcy w każdy kawałek kory w celu jej zamocowania
AsiaK_Z 11:16, 07 cze 2016

AnkaW napisał(a)
- tak myślisz?

pewno
AsiaK_Z 11:23, 07 cze 2016

A można jeszcze wybudować kilka takich murków, żeby tę skarpę zniwelować. Zerknij jeszcze do Kasi z Ogrodu pod górkę. Tu akurat zimowa odsłona Jej ogrodu, ale za to dobrze widać jaki to trudny teren.

Tu jeszcze Paweł ma "pod górkę"

Jeszcze mi się przypomniało Zamiast kory może lepsze będą rośliny zadarniające, różnej maści. Ich wiatr raczej nie ruszy
AnkaW 19:53, 07 cze 2016

Teraz akurat trochę mnie dzieci docisnęły ale jutro popatrzę na ogrody, które polecasz Do Ciebie też Zadarniające? Hm... macierzanka?
AsiaK_Z 20:02, 07 cze 2016

Albo irga, żagwin (kwitnie wiosną), floks i inne
Aga 15:02, 10 cze 2016

Witam mam rabatę z trzema śliwami wiśniowymi między nimi rosna hortensje vanila fraise.Przed pniami sliw rosna tuje orientalis aurea nana .Miedzy tujami orientalis jest przerwa ok 1 metra narazie rosna tam orliki ale chcialabym zamienic je na cos innego.Czy moga byc zurawki ?A całkiem na przodzie rabaty jest bukszpan zywopłocik.Z góry dziekuje za pomoc
Mariusz72 15:40, 10 cze 2016

Witam, mam trzy rabaty przed domem, bardzo Was proszę o pomoc w doborze roślin. Prześledziłem forum, obejrzałem mnóstwo wizytówek Waszych ogrodów i później wątków dotyczących poszczególnych realizacji po tysiąc parę podstron , i niestety. Wiem, co mi się podoba a nie mogę ruszyć z miejsca. Zbyt wiele roślin mi się podoba. Może dlatego też, że są to rabaty frontowe. Podobają mi się rośliny o formach geometrycznych, cisy, trawy, modne na ogrodowisku żurawki, rh i wiele innych Zamieszczam trzy rabaty, żebyście zobaczyli jak to mniej więcej wygląda. Pomóżcie
Gardenarium 17:17, 10 cze 2016

Na trójkąciku przy domu może być także jeden miłorząb. Jakby się uparł, to można jeszcze wkomponować 3 miskanty Variegatus.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies