Otóż to
Będziesz zachwycona Pastellkami. Moje były sadzone 19 września, miały po jednym pąku i jeszcze zdążyły mnie obdarzyć kilkoma nowymi kwiatkami przed nadejściem mrozów O, na przykład 4 października:
Dziękuję bardzo - to już historia - byłam owszem w SPA tylko A należy zamienić na agroturystyka.
Furtka do mojego SPA
i takie tam smaczki
fajny zielnik
pokazać jeszcze?
Ty też posadziłaś pomidory a ja spóxniona ale doniczki podlewam pacowicie już pokrzywą.
Za to dale posadziłam takie już spore bo moje wsadzałam do donic i jak ślimaki ich nie znajdą to będą będą
Na dobranoc azalia niepozorna.. azalia Alabama R. alabamense (najprawdopodobniej).. ale zapach ma obłędny. Pontyjskie niech się schowają.. przebija wisterię, lilie, róże, piwonie i wszystkie inne pachnące rośliny. A pachnie pięknie..
I werbeny w pakach.... Mira.. przyjeżdżaj bo mi pomidory pożrą..
W warzywniku mam tylko rzodkiewki i sałatę.. dużo sałaty.. i w szklarni sałata.. trzeba zacząć jeść ją 3 razy dziennie. Sałata z samosiewek.. przesadzam tylko w regularne miejsca..
Pietruszka i marchewka strajkują
Agacia ta kalina nie tyle że nie lubi cięcia co nie bardzo jest potrzeba - u mnie tworzy krzak w zasadzie foremny.
Rośliny na pniu to inna bajka tak sądzę.
U mnie już mszyce są na trzmielinie ale ne tak dużo i niech tak zostanie.