Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 20:56, 29 maj 2016

Dziekuje za goscine, i przemile spotkanie! jak zwykle rewelacja buziaki dla Gospodarzy!
monteverde 21:09, 29 maj 2016

Miło było pooglądać relację z kolejnej gościny pozdrawiam Bogdziu
anna_g 21:18, 29 maj 2016

Bogdziu - po długiej nieobecności nawet nie marzę by nadrobić ale pooglądałam fotki ze spotkania - piękne spotkanie i piękne widoki. Masz po prostu bajecznie.
Bożenko - mam pytanie - mam rodka Goldbukket - którego chcę się pozbyć z ogrodu bo nie bardzo mu u mnie dobrze i kiepsko się dogadujemy Chciałabym go oddać a chętna na niego jest On już ma trochę lat - dokładnie nie pamiętam ale co najmniej 7... Kiedy mogę to zrobić żeby go wykopać, chwilę przetrzymać z bryłą ziemi, przewieźć i posadzić z nadzieją że się przyjmie. Wiem że pewnie najlepsza byłaby wczesna wiosna, albo i jesień ale rabata jest do przerobienia na teraz czy czerwiec daje jakąś szansę że uda się mi to zrobić bez szkód dla rośliny? Czy taki rodek będzie miał duży system korzeniowy? uda mi się go wyjąć bez utraty części korzeni?
Bardzo Cię Bożenko proszę o pomoc w tej sprawie i cieplutko pozdrawiam
21:50, 29 maj 2016
Gocha napisał(a)
Bogdziu czy mogłabyś wstawić u mnie to grupowe zdjęcie z opisem ? Wprawdzie zdjęcie swoje posiadamy ale nie wiem czy osoby na nim będą w tej samej kolejności co na tym przez Ciebie podpisanym a oczywiście o ten opis osób mi chodzi.

sama sobie wklej

zrób cytuj

potem zaznacz wszystko myszka - i kopiuj

otwórz swój watek w nowej karcie i zrób wklej (tam gdzie posta piszesz) i wyślij ...i masz
21:53, 29 maj 2016
Bogdziu dzięki za podpisanie zdjęcia ...w tego typu czynnościach jestes niesamowita niby -raczej rozmawiałam z kazdym ...ale mowy nie było zebym umiała poprawnie zdjęcie opisać

jeszcze raz Bogdziu ci dziękuję i dziekuję wszystkim spotkaniowiczom za miło spędzony czas
chelll 21:54, 29 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Mężów od czasu do czasu powinno sie brac na spotkania , chętniej wtedy pracują wiem to równiez po swoim.

Mój M wciąż wraca do spotkania. Nawet swoim kolegom opowiada o Waszym ogrodzie, jest pod wrażeniem. Podsłuchiwałam tę rozmowę. Zresztą ja też wracam. Warto pracować 16 lat , by pozwolić innym cieszyć oczy takim pięknem. Żałuję, że musieliśmy tak szybko odjechać. Niestety chory synek zostawiony z mamą budził mój niepokój. Mimo wszystko wierzę, że się szybko spotkamy, świat jest mały Pozdrawiam!
Bogdzia 22:03, 29 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Piąty raz??? Kłaniam Ci się Bogdziu do samej ziemi...jesteś najbardziej niesamowita z niesamowitych...

Bardzo miło ogląda się te zdjęcia z Twojego bajkowego królestwa. Chyba się już starzeję, forumowo przynajmniej, bo części osób zupełnie nie znam Dobrze, że zdjęcia są i podpisane na dodatek

I jeszcze pytanie na doczepkę. Moja młoda Haaga nie rozwija kwiatów, bez rozwinięcia przekwita. Nie wiem jak to napisać...bo nie zasychają jej od razu pąki, tylko je trzyma i usychają w normalnym tempie. Nie rośnie samotnie, reszta bez problemów, a ona taka biedna...
Tak wygląda, liście właściwie zdrowe. Trochę je przypaliło, ale potrzebuje trochę czasu żeby na południu rosnąć zdrowo, obok zaraz Purple Splendour zdrowy.

Myślę ze rh miał za mało wody i nie rozwinał płatków, przy kwitnieniu sporo wody potrzebuja , własciwie przez cały rok sporo trzeba je podlewac.No i ta kora, wywal ją.Podziwiam Purple.
AnnaCh 22:07, 29 maj 2016

Bogdziu pozwoliłam sobie zacytować u mnie zdjęcie z opisem osób, żebym wiedziała kto jest kto Mam nadzieję, że się nie obrazisz.

A dla wszystkich, którym smakował Leśny Mech przepis u mnie tutaj
Bogdzia 22:09, 29 maj 2016

eee_taam napisał(a)
Bogdziu dzięki za podpisanie zdjęcia ...w tego typu czynnościach jestes niesamowita niby -raczej rozmawiałam z kazdym ...ale mowy nie było zebym umiała poprawnie zdjęcie opisać

jeszcze raz Bogdziu ci dziękuję i dziekuję wszystkim spotkaniowiczom za miło spędzony czas

Myślałam że tym razem nie uda mi się podpisac bo były na ogrodzie dwie dziewczyny które mi sie nie przedstawiły , nie przywitały sie i potem bez słowa zniknęły ale przejrzałam swoje i Wasze zdjecia i ich nie ma, musiały przy tych otwartych wejsciach uznac ze kazdy może wejsc i weszły a potem sobie poszły. Tych co sie ze mna witali i przedstawili to juz pamiętam.
Ja tez Wam dziekuje za miły dzień w Waszym towarzystwie i powiem szczerze ze gdybym była młodsza robiłabym nadal te spotakania w takim dużym gronie.
Bogdzia 22:11, 29 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Bogdziu pozwoliłam sobie zacytować u mnie zdjęcie z opisem osób, żebym wiedziała kto jest kto Mam nadzieję, że się nie obrazisz.

A dla wszystkich, którym smakował Leśny Mech przepis u mnie tutaj

Jasne ze kazdy może te zdjęie sobie wkleic , własciwie powinnam napisac że podpisy bo zdjecie nie moje tylko Małej Mi , tez jej ukradłam.