Peonio jesteś nieoceniona! Podałaś mi następną nazwę piwonii. Ta czerwona i różowa były przesadzane 3 lata temu. W pierwszym roku też miały po 1 kwiatku. Teraz już jest dobrze ale to nie to co było na starym miejscu. Różowa jest bardzo wysoka i czekam niecierpliwie kiedy zakwitnie.
A teraz pokażę różową jak kwitła przed przesadzeniem w 2012 roku.
Jana kopiuj - patentu nie ma a po to tu jesteśmy aby czerpać pomysły.
Anusia dziękuję i pozdrowienia zasyłam również.
Basiu u góry posadziłem w tamtym roku 2 zebrinusy a przed nimi jest lawenda. Miskanty słabiutko się zbierają. Zobaczę jaki będzie efekt.
dzięki! też nie chcemy tej belki i chodzą nam po głowie rózne rozwiązania (od 4 lat ) Musze Cie jaszcze dopytać o obejmy - gotowce czy zamawiane? Zaczyna mnie dopadac desperacja z pergolą nad tarasem
Po wojażach i my dotarliśmy do domu Pisarzowice w każdej majowej odsłonie piękne, choć w tamtym roku byłam bardziej oczarowana. W tym roku nie zakwitły jeszcze wszystkie rośliny, wiele jeszcze troszkę potrzebuje. Ale nie zabrakło pięknych zakątków no i można było skoncentrować się na innych roślinach, których nie przyćmiły kwitnące rh.
Towarzystwo doborowe roześmiane, serdeczne Nie ma jak się nagadać, brakuje na wszystko i wszystkich czasu, a pożegnania są zawsze za wcześnie.
Dziękujemy z Grzesiem za Waszą gościnę i wspólnie spędzone chwile.
Jak widzę, zdjęć już jest sporo zamieszczonych, tak więc tylko kilka ode mnie.
Hop hop...wstyd-tak mi do kompa przy taaakiej pogodzie było nie po drodzeWpadam na szybko przed kolejnym odcinkiem GoT
Obiecane fotki
Narazie moja największa duma-czyli prawa strona
Szambowa (jak będą gabiony to zmienię nazwę na gabionową,bo szambowa to nie brzmi w ogóleI jak widać-trawa wschodzi plackami:-/W tle wytargane meble ogrodowe,co sobie już na nich kawkę z parę razy wypiłam w tym sezonie
a moj przyrasta i to duzo ale wlasnie wtedy akurat musi mocno wiac i zbieram z trawnika polamane nowe, niezdrweniale przyrosty bo sa w tym okresie bardzo kruche
Myślę że Toszka ma rację - jak zawsze zresztą zapomnę o domach sąsiadów kiedy urosną szmaragdy
Graby do przeniesienia w inne miejsce.
W miejsce pierwszego z prawej planuję np Buka Riversi aby zasłonić szary budynek.
Mniej więcej tak: