Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

AgataBC 11:04, 09 cze 2016

Ten kuklik przypomina mi tego mojego "Mai Tai". Jeśli chodzi o towarzystwo dla niego to ja go mam przed Matroną- rozchodnikiem. Z jednej strony kuklik przekwitnie zanim rozchodnik podrośnie, ale później pewnie liści nawet zza rozchodnika nie będzie widać. No chyba, że tak sobie zaplanowałaś. Jak daleko jest linia rozchodników od kuklików?
Ze swej strony dodam, że liście kuklika jeszcze sporo podrosną. Ta roślinka nie jest aż tak mała. U mnie się już na ścieżkę wylewa. Ale i tak rozchodnik ją przerośnie. Choć widzę, że masz tego z jasnymi liśćmi -one są ciut mniejsze. Ale i tak większe od kuklika.
Wiosną będzie trochę na odwrót-kuklik będzie już duży a rozchodniki ledwo z ziemi będzie widać. Ale potem role się zmieniają. U mnie tak było i jest.
Ale ciesz się, że prace popchnięte u mnie dziś chłód i chmury-idealnie do pielenia ale mam lenia i nie idę. Może pod wieczór.
AgataBC 11:14, 09 cze 2016

inka74 napisał(a)
Właśnie miałam ci napisać, że hakone dowieźli w ilościach hurtowych i mogę ci dokupić a jak potrzebujesz na szybko przez ich sklep www możesz zamówić a ciebie już tam pognało )) Ja wczoraj wyszłam od nich z 2 powojnikami Utopią i Dark Eyes.

O jakim miejscu piszecie, proszę ładnie o info gdzie to dokładnie

edit:
Dzięki
inka74 11:28, 09 cze 2016

Agatko - wysłałam ci na maila link. Nie mają wystawionej all golda ale fizycznie mają na sklepie stacjonarnym. Trzeba do nich napisać. Są w ilościach hurtowych i to ładne. Cena 13,90 więc ani tanio ani mega drogo. Jak potrzebujesz wyślę ci lub wstawię zdjęcie tych co Ani zakupiłam bo koleżanka tu balkon na razie wzbogaca o roślinki zamiast sadzić
Psiamama 12:26, 09 cze 2016

Anula a jak długo masz tego buczka purple? I powiedz mi proszę ile miejsca na niego przeznaczyłaś. Dużego kupowałaś?
Luki 12:54, 09 cze 2016

Zachwycłem się kuklikiem, niech no ja go gdzieś dorwę to będzie mój
Rabaty bylinowe bardzo lubię to śledzę, rozchodnik co 50cm w sam raz by ładnie się zrósł, a nie miał zbyt ciasno. Zdjęcie z góry zawsze można z małej drabinki zrobić
Zana 22:31, 09 cze 2016

Domi czy będzie git, to się okaże w przyszłym roku

Kasia specjalnie dla Ciebie wlezę na tę drabinę. Ale selfie nie obiecuję

Ania/Makao to fakt na miejscu mojego buka to już bym się na śmierć obraziła za takie wędrowanie
Zana 22:40, 09 cze 2016

Kasia/Kasya rozchodnik z przodu to biały Stardust, liatry fioletowe Kobold, są jeszcze jeżówki Carribean Green, dojdzie ich jeszcze kilka sztuk, dojdą trytomy limonkowe i jeszcze jakieś trawki, zobaczę jakie mi w ręce wpadną.

Kamcia kanty świeżutko wycięte, więc może robią wrażenie. Kuklik to odmiana Mai Tai.

Kasja w tle mam wielki świerk i pięć ogromnych brzóz plus kilka już za siatką sąsiadów. Jesienią jest co grabić.

Sylwia myślę, że to nie jest dla tego rozchodnika miejsce docelowe. A na razie chyba jednak przesunę rozchodnika do tyłu a kuklika dam do przodu. W tej chwili kukliki są centralnie pomiędzy rozchodnikami, po przekątnej w odległości 40 cm.
Zana 22:50, 09 cze 2016

Iwka jeszcze sobie kupisz. Szkoda tylko, że te kwiatki nie są ciut większe.

Renia pocieszmy się, że nie jesteśmy odosobnione w takich bezsensownych (umówmy się, że na pozór, bo przecież to ma swój głęboko ukryty sens) działaniach. No i jednak dam te kukliki na przód a rozchodniki z tyłu. Właśnie stało się to dla mnie jasne i nie wiem jak ja myślałam, że rozchodniki są z przodu. Dobrze, że napisałaś

Inka no nie wytrzymałam i pognałam. Oprócz hakone kupiłam liatry. W rękach miałam jeszcze naparstnice, ale odstawiłam. Ale żałuję jednej rośliny, nie pamiętam jak się nazywała, ale miała liście variegata i białe baldaszkowate kwiatki. O rozchodniki będę się martwić jak się rozrosną, ale widziałaś ile mam jeszcze miejsca do ogarnięcia pod płotem, więc jakiś placyk dla nich też się znajdzie
Sylvana 22:53, 09 cze 2016

Zana napisał(a)

Sylwia myślę, że to nie jest dla tego rozchodnika miejsce docelowe. A na razie chyba jednak przesunę rozchodnika do tyłu a kuklika dam do przodu. W tej chwili kukliki są centralnie pomiędzy rozchodnikami, po przekątnej w odległości 40 cm.

Nie no...jak bym siebie czytała "nie jest miejsce docelowe".
Dziś usłyszałam od własnej mamy, że ja nigdy nie skończę, bo nawet jeśli coś przed zimą zamknę to na wiosnę znów będę zmieniać....
blyxa 22:57, 09 cze 2016

Zana napisał(a)
I takie trochę inne obrazki:

Piękne zdjęcia robisz. Te ciemne tło na drugim planie rewelacyjnie wydobywa urodę roślin