Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

malgorzata_s... 23:05, 09 cze 2016

Łukasz wcale na fotce bałaganu nie widzę Rojników też by mi szkoda było.
Graby w prostokąty ciachaj jak u Kapiasa
Luki 23:07, 09 cze 2016

Ta strona ogrodu może być bez wątpienia nazwana ciągłą porażką, przerabiana z 6 razy i mam wrażenie, że z każdym razem jest coraz gorzej, pod odpowiednim kątem jakoś to wygląda, ale na żywo... porażka.
Na dodatek wszystkie trawy tutaj padły więc są puste placki.
Z bliska nie pokaże bo wstyd.

Tutaj jako tako w oczekiwaniu na hortensje, ale i tak rabata jest za płaska i brak jej wyższego elementu do tego grupy roślin powinny być dwa razy większe.

Kolejne miejsce nie pokazywane od dawna bo bardzo go nie lubię, całe do zmiany, ale nie mam na nie pomysłu bo rabata ma tylko metr głębokości i na dodatek ma krzewy pod ochroną... rodzicielską.
W miejscu wierzby iwy miał rosnąć od miesiąca 4 metrowy Rohan Obeliska, ale jak wierzba w zeszłym roku była okropna i chora to w tym po ułyszeniu planów rośnie jak głupia i jest pod odwójną ochroną.

No i miejsce porażka numer 4. Po zeszłorocznej budowie kanalizacji rabata się zmniejszyła i wyglądała już bez sensu. Cześć roślin została już przesiedlona wiosną w inne miejsca, a pustki zapełnione sezonowo begonią.
Plan na rabatę już jest i nawet szkice zrobione, ale nie jestem jeszcze do końca przekonany. Zostanie tutaj Gosia i Krzyś (trzmieliny) i funkie, reszta wypad.

Wszystko z tego posta planuje przekopać gruntownie w miarę możliwości czasowych, finansowych i podjazdowych
Luki 23:11, 09 cze 2016

Na koniec troszkę bylinowej Szałwia zarosła róże.
Luki 23:13, 09 cze 2016

Iwk4 23:14, 09 cze 2016

Ślicznie
Nic więcej nie napiszę, idę spać
Edit:
Wróciłam szukać szczęki po ostatnich fotkach. Pewnie w piwonie wpadła

Mój ogród muszę przeorać.
A ciągle się głowię, jak uspokoić moje rabaty. Jak wchodzę do ciebie, dosadziłabym jeszcze co nieco U siebie oczywiście
Luki 23:15, 09 cze 2016

Gosiu tylko ten żal i brak możliwości przeniesienia 24 rojników trzyma przy życiu ten mikro skalniaczek. Na rabatce lekki bałagan, ale już po cięciu buksów i trzmieliny troszkę się uspokoi.
Jednak na żywo widać bałagan, skalniak cały w chwastach... to miałem jeszcze dzisiaj zrobić, właśnie mi się przypomniało

Iwonko w takim razie dziękuję i miłych snów
Kacha123 23:19, 09 cze 2016

Co dla jednych jest porażką, dla innych jest sukcesem tak to podsumuję!

Pamiętaj, że ja zawsze chętnie skorzystam z przepisu na takie "porażki", jak się zabiorę za niektóre miejsca u siebie.
lindsay80 00:09, 10 cze 2016

Zastanawiałam się nad tą różą Shon Maid, ale ostatecznie wybrałam Voyage, do kwitnienia im daleko, ale jak już zakwitnie to będę sobie porównywać z Twoimi i się zastanawiać czy dobrego wyboru dokonałam.

Tego żółtego stożka z cisa masz świetnego, jaka to jest odmiana?
lindsay80 00:09, 10 cze 2016

Zastanawiałam się nad tą różą Shon Maid, ale ostatecznie wybrałam Voyage, do kwitnienia im daleko, ale jak już zakwitnie to będę sobie porównywać z Twoimi i się zastanawiać czy dobrego wyboru dokonałam.

Tego żółtego stożka z cisa masz świetnego, jaka to jest odmiana?
Anusia 07:35, 10 cze 2016

Nie jest tak żle. U mnie początek i staram się zapełniać puski, nie śpieszę się. Tobie też radzę na spokojnie podejść do sprawy