Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:16, 12 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ha ha
jak będziesz w moich okolicach, zapraszam, ale koniecznie zmotoryzowana, dam ci dużo dobra roślinnego
I chyba masz słuszne wrażenie, mam podobne odczucie, chyba ogarnęłam busz, choć kwiecia i bylin mnóstwo
klony te ci bardzo polecam do półcienia.

Ta rabata bardzo mi się podoba jest bardzo elegancka i bardzo spokojna takie lubię najbardziej W zeszłym roku miałam tę pstrokatą bordo Dąbrówkę ale w tym sezonie gdzieś przepadła.nawet jeden listek się nie pokazuje.
Rubens szaleje

nowy mini rodek, fajny kolor
Tonący w bieli 15:12, 12 maj 2016

Do góry
Kwiatuszek dla gości
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:08, 12 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Bądź tu człowieku zdrowy po takiej dawce energetyka.Irenko mam wrażenie że ogród robi się uporzadkowany ?Dziękuję za nazwy klonów

Ha ha
jak będziesz w moich okolicach, zapraszam, ale koniecznie zmotoryzowana, dam ci dużo dobra roślinnego
I chyba masz słuszne wrażenie, mam podobne odczucie, chyba ogarnęłam busz, choć kwiecia i bylin mnóstwo
klony te ci bardzo polecam do półcienia.

Rubens szaleje

nowy mini rodek, fajny kolor
Mały ogród Kasi 15:07, 12 maj 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
i inne widoczki
mam nowy kocioł, teraz szukam tujowej kuli o odpowiedniej wysokości, do pary na drugą stronę furtki

jasnota plamista- zostawiać czy wywalać? Ma jedną dużą zaletę- nie traci listków na zimę

trawka po rekordowo obfitym koszeniu

Kasiu witaj, powiedz proszę czym malowałaś meble ogrodowe nazwa firmy i kolor? jeśli to nie tajemnica oczywiście, dziękuję za odp.

Co z tym ogródeczkiem począć 15:06, 12 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Fairy wszystkie ładnie sie przyjęły

Ale Edenki bida
Sadzone w zeszłym roku nie urosły prawie wcale

Cos im ewidentnie nie leży

No nie leży jak w takich kamolach posadziłaś
Co z tym ogródeczkiem począć 15:04, 12 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Czochy zaczynają

Na to czekam

Amanogawy słabiutko ale i tak je lubię

No i dereń chyba słyszał że chcę go na Umbre wymienić
Widzę kwiatki

Ewcia jak ładnie masz na frontowej stipa by ci tam pasowała Kalina piękna sięga aż do nieba pokazuj jak zakwitnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:01, 12 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Irenko.... jestem w niedoczasie, więc niczego nie pochwalę.. bo nie oglądam.. zostawiam delektowanie się na wolniejszy wieczór.. na FB Twoją wierną kopię widziałam

Przyszłam Ci życzyć tylko z okazji imienin 100 lat w zdrowiu, szczęściu, w otoczeniu kochającej rodziny , przyjaciół i pięknego ogrodu

Kwiatka nie wstawiam, bo masz swoje piękne ... ale zapraszam do siebie i weźmiesz jaki Ci się tylko spodoba

Buziaki.. i ani się waż ścinać włosów.. jak się ma takie liche jak moje to są krótkie, ale takie jak twoje mają być jak najdłuższe Uśmiech i włosy to Twoje największe atrybuty.. nie zmniejszaj ich

Aniu dzięki wiem, że tez masz sajgon, więc cieszy mnie, że zajrzałaś
Arybuty niewygodne, w krótkich włosach wygoda, póki co, kucyk stale, bo z ogrodu wszystko we włosach znoszę
Yellow River kwitła, czyli co rok juz tylko lepiej będzie, ale
krótko one kwitną

cudny orlik od Justyny
W kamiennym kręgu od początku 15:01, 12 maj 2016

Do góry

cudne masz te tulipancie.dużo, kolorowo, tak jak i ja lubię
Hostki tez już ładnie rosną.Bzy rozsiewają swoje uroki i zapachy
Co to za krzew tak pięknie kwitnie ???
GorAna napisał(a)
Inne widoki
Rozpoznawanie bylin 14:52, 12 maj 2016

Do góry

Witam Wszystkich, proszę o pomoc.
Kupiłam roślinkę ale niestety nie wiem jak się nazywa i nigdzie nie mogę znależć informacji.
Roślinka to bylina wieloletnia ( u mnie zimuje w gruncie już trzeci rok), kwitnie wiosną, wielkość jak widać na zdjęciu - mniejsza od dłoni. Kwiaty jak miniaturowe lilie, przepiękne. Mam nadzieję, że wśród Was znajdzie się ktoś kto wie jak to cudo się zwie dziękuję
Anulajda w raju 14:52, 12 maj 2016

Do góry
Świerk serbski "Aurea"

Anulajda w raju 14:45, 12 maj 2016

Do góry
I Świerk pospolity "Inversa"wysadzony z donicy

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:41, 12 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Irenko jaki bujny maj
pięknie kolorków nie brakuje
jest na czym oko zawiesić

Dzięki Agnieszko zaczyna sie szał, przez te zapachy trudno coś robic

lilie orientalne w tym roku sa ogromne, nigdy w ciągu 3 lat takie nie były
Anulajda w raju 14:38, 12 maj 2016

Do góry
Świerk serbski "Pendula" uwielbiam te jego młode przyrosty a jest wyjątkowo dużo w tym roku,chyba mu miejscówka odpowiada,
Ogród w cieniu brzozy 14:38, 12 maj 2016

Do góry

Było żółto, ale się coś zaróżowiło.

Anulajda w raju 14:29, 12 maj 2016

Do góry
I w takiej postaci dalej suszę cebule tulipanów...

Ogród w cieniu brzozy 14:27, 12 maj 2016

Do góry
Było ciekawie, a jest i kolor.

Angelique, bardzo różowe, czy pomyłka, czy mogą takie być? W słońcu się pięknie błyszczą.
Ogród z łezką II 14:22, 12 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Azalia Georg Arends najwcześniej zaczęła, potem będzie Orlice i Schneeperle, na końcu Rosinetta. Pierwszy roduś u mnie, który pokazał kwiatki to Goldbukett, szykuje się Haaga i Purple Splendour. Alfred śpi jeszcze.

Śliczna ta azalia
a czasem nie na temat ... 14:22, 12 maj 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)

wiem że parę osób ma - ale niekogo konkretnego poza Moniką - która nie bywa teraz często nie kojarzę
czy te krzesła są wygodne , zaskakująco wygodne ?

ja zawsze siadam w ikea na nich i zawsze dla mnie są mega niewygodne
Ogród na wsi 14:21, 12 maj 2016

Do góry
Ano widzisz - napisałeś że ma być "na szybką kawę", więc założyłam że do posiłków będzie służyła altana

W takim razie powiem Ci tak: moim osobistym zdaniem, żeby postawić duży stół (powiedzmy na 8 osób) i wygodnie dookoła niego poruszać, to taras powinien mieć wymiary ze 3 na 4 metry.

Odnośnie odległości - czy swój plan narysowałeś w skali? Jeśli tak, to wychodzi mi że od południowej ściany domu do granicy działki powinno być ok. 15 metrów. Zatem tak powinno być w zupełności wystarczająco

Wymiary też wzięłam "z zapasem" - w rzeczywistości altana będzie miała zapewne mniej niż 5 m szerokości

Przy tej propozycji, z tyłu zostaje jeszcze dużo miejsca, więc masz pole manewru, czy i gdzie postawić szopę, jakiej wielkości warzywnik, czy zrobić jakieś rabaty oddzielające go od części wypoczynkowej.

Jak ściśniesz wszystko z jednej strony, zostaniesz z wielkim boiskiem na środku i brakiem miejsca na ewentualne zmiany.
No, przynajmniej w mojej opinii.

Napisz jeszcze o tych drzewach ozdobnych - jakie mają być i jaką spełniać funkcję
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 14:20, 12 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sadzisz te buksiki tak w trawie ,nie sciagasz darni ?
Czy cos przeoczyłam ?

Ewciu, będę ściągać, jak najbardziej, tylko wczoraj mi czasu brakło.

Tam pomiędzy tymi brzozami mają być jeszcze rozplenice, tawułki i rozchodniki. Przed - żywopłot bukszpanowy. Tam gdzie klon palmowy ma być wrzosowisko.
Tylko wczoraj, miałam na posadzenie tego 2 godziny stąd tak niechlujnie.

Ma to wyglądać tak, czyli same widzicie jak wiele jeszcze brakuje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies