Też lubię robić zdjęcia po deszczu Musiałam przywołać te zdjęcia Piękny dojrzały ogród.Zróżnicowane ulistnienie roślin od zieleni poprzez żółć aż do purpury.A do tego biała kora brzóz.Bardzo mi się podoba
Karolu masz rękę do roślin i zgrabnie je formujesz,nie boisz się cięcia i przekłada się to na zgrabne,zadbane krzewy.A do tego wszędzie nienaganny trawnik.
Sad niesamowity.Drzewka nienagannie uformowane i jakże czyściutko Wzorcowo
A jakie drzewka macie w sadzie? Sam je przycinasz czy tata pomaga? Ja z przycinaniem drzew owocowych zawsze mam problem jak ciąć,jakoś idzie ale takich zgrabnych jak u Was to nie mam.
Dzisiejsza pogoda zachęciła mnie do działania w ogrodzie i na rabatach pojawiły się pierwsze żurawki. Nadal czekam na trawy bo w szkółkach na razie za wiele nie ma. Sporo osób narzeka że po zimie wszystkie mają do wymiany. Moje miskanty kupione przez internet też nie zachwycają. Tylko dwa dają jakąś nadzieje że będą żyły. Reszta nadal nie ruszyła.
No nie....Przejrzałam zdjęcia przysłane kilka dni temu.Taki sam? Młócił u mnie liście brzozy
Doczytałam,że może to być tak jak pisałaś naliściak brzozowiec albo też naliściak drzewiak albo naliściak srebrnik.Do kolekcji może być naliściak pączkowiec,truskawkoiec itd,cała familia.Trudne są do odróżnienia ale jak zwał tak zwał,trzeba pryskać.A może gnojówka z wrotyczu na te paskudy w ziemi zadziała? Trzeba spróbować.
Właśnie dziś wypieliłam ogórki, cebulę fasolę i buraczki. Pietruszka jeszcze nie wschodzi, może za tydzień. Cieszę się,że mi się udało kawał roboty odwalić. Zostały mi 2 ścieżki do hakania i rabata z tawułą i irysami. Ale tam jest sajgon, Na ścieżkach, wysiała się jeżówka, muszę pozbierać i powsadzać tu i ówdzie. A tawuła się wysiała, i jest busz. mus wyhakać i nowej ziemi dać im pod nogi.