Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

mira 22:14, 24 maj 2016

Jestem umówiona na piątek a co uda mi się tam wyszperać nie wiem, o żywokoście pamiętam dam znać, czy Ty masz już wszystko popikowane bo u mnie jakoś nie ubywa

pozdrawiam
Mala_Mi 23:17, 24 maj 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu dzięki za pomysł na ogórki, jeszcze nie mam skrzyni i nie wysiałam, chciałam kupić gotowe, to już nie było w ogrodniczym, dziś daję na wacik
Kopru nie sieję, zawsze zostawiam na jesieni wiechy suche i sam się rozsiewa - trudno, rośnie tam, gdzie chce, ale jest sto razy ładniejszy od sianego w rządku wiosną. Ostatnio to nawet na jesieni po prostu sypnęłam paczkę nasion na grządki jakbym siała trawę, łukiem poleciał, nie przysypuję ziemią, nic nie robię z nim, już nawet w tunelu w pomidorach się sieje - to mam wcześniejszy

Tak samo jest u mnie
AgataP 10:22, 25 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
Orliki na ognistej.

No już widzę - orliki masz przecudowne, u mnie dopiero się zaaklimatyzowały po przenosinach z różnych części ogrodu Piękne piękne
I powiedz mi skąd wytrzasnęłaś wieczornika i to białego? Idę oglądać dalej
anabuko1 10:24, 25 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
To miała być kamasja. Jest czy nie jest???
Podejrzanie mi wygląda

To raczej kamasja nie jest.To raczej takie kwiatki na biało kwitnące.Ja tez je mam.Ale zapomniałam nazwy.
Czytam o uszczyknięciu chryzantem.Teraz uszczykujesz wszystkie ???
Cudne orliki.Ja tez je bardzo lubię
AgataP 10:31, 25 maj 2016

Gosia - co tu dużo mówić, wiem dokładnie jak dużo pracy w to włożyłaś, teraz pora na efekt... niedługo już maki, u mnie już jeden wyskoczył w czerwonej sukience, od razu przypomina mi się bajka - makowa panienka

Zaraz i u Ciebie pewnie irysy syberyjskie, peonie, bodziszki...
Jak tu zrezygnować z rabaty bylinowej gdy tyle piekności można mieć...

Widziałam łubin już Ci się wdzięczy, spektakl rozpoczęty... przez zimą brawa usłyszysz od nas wszystkich na zakończenie sezonu...

Będę zaglądać częściej bo piękne zdjęcia wstawiasz... ehhhh na żywo to pewnie o niebo lepiej jeszcze wygląda wiem coś o tym
Gruszka_na_w... 22:08, 25 maj 2016

Dziękuje za informacje o uszczykiwaniu chryzantem. Wsadziłam późna jesienią do gruntu takie, które miałam na tarasie. Wystrzeliły teraz w górę.
Potwierdzam informacje o koperku. rzucony samopas szybciej rośnie. Taki w rządkach z kolei lepiej się nadaje do mrożenia. ))
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Iwk4 22:27, 26 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
To miała być kamasja. Jest czy nie jest???
Podejrzanie mi wygląda

To jest kamasja
Dziś u mnie zaczęła kwitnąć.
Iwk4 22:28, 26 maj 2016

Gosiu, masz cudne orliki
bacowa 08:34, 29 maj 2016

Pomidory mają zawiązki kwiatowe
mira 09:52, 29 maj 2016

Nie mam żywokostu bo robi zawrotna karierę ale jest szansa w tym roku.prrzyjedx to pogadamy.
Ozdrawiam