Gosiu lilaki będą kojarzyła z Wami i specjalnie dla ciebie fotka ze szkolki która jest niedaleko mnie .Wczoraj nie było kiedy pojechać następnym razem to juz na pewno cie tam zabiorę
powrót do punktu wyjścia Woda spod rynny już jest rozprowadzona po całej rabacie. Gdyby ktoś chciał robić coś podobnego - tak to właśnie wygląda...ciekawe co będzie po jakiejś mocniejszej ulewie. Jak widać obwódki bukszpanowe są przeszłością.
Czyli w jakim miesiącu? dzięki za info o azalii;
no mój pąk też się nie otwiera, ale jest; co się stało, co za smutki????
wkleję ci piwonię od Mariusza na pocieszenie, po 3 lat 2 kwiaty ma.
Białą szaleje, nowa żółta cudna i jak pachnię, ale wiesz co, nic nie przebije tej mojej białej, ma koło 20 lub więcej pąków, dalej nie jestem pewna co to za piwonia, tak bardzo wszystkim różni sie od innych, może jakaś hybryda
O ja cię, ale super!
Fajna sprawa i tak ładnie wykonane;
z zagadką bym nawaliła, bo chciałam napisać ubiorek, ha ha
Magnolie za rok dadzą czadu, spore są; no i ta drzewiasta, śliczna....tylko tak dumam od czego zależy pokrój i wygląd, moje wszystkie drzewiaste mają inny pokrój, wygląd liści i mają zdrewniałe łodygi.
Pozdrawiam
Oj to jeszcze ja życzenia dorzucam Spełnienia wszystkich marzeń.
Dodam nietypowego "kwiatka"
Cisy o których Ci pisałem to odmiana Parade bardzo wąskie.
Niestety są droższe niż myślałem, ale za to i wyższe, mają ok 120-140cm za 70zł.
ależ pięknie świetnie
zresztą każdy zakątek cudny a ile inspiracji szkoda, że mój ogródek jak chusteczka, zakątków nie ma gdzie robić
Buja wszystko, że hej
Ściskam!
Piękna odmiana, moja zółta z ciemnym okiem gdzieś przepadła.
Haniu mam pytanie czy to chwast, bo mi się nawet podoba i z czosnkami konweniuje
dzięki za wiersz Haniu
takie liście i kwiat
Mam pytanko do Was
tak sobie wymyśliłam układ rabat, ale działka jest pod kątem i dom na niej również.
Moje wątpliwości dotyczą lewej strony domu.
Czy skos "gubić" rabatą przy płocie i wtedy tu gdzie ma być trawa, będzie równy prostokąt.
Czy trawę zrobić o nieregularnych kształtach, a rabata przy płocie będzie równa?
Jeszcze nie wiem, czy będą płyty, czy np z lewej części zrobić zielony murek z bukszpanów lub cisów ale takie kostki.
Jaki ładny krwawnik . I berberyski . Ja swój będę wysadzać w weekend i stipę też Tylko Reniu rzuć pomysłem na plac zabaw bo rośliny czekają na wysadzenie a ja nie mam jeszcze rabaty przygotowanej
Mnie w ubiegłym roku taki jegomość odwiedził. Podobno zwie się nastrosz topolowiec.
Coraz więcej dostrzegam u siebie różnych żyjątek, a to zajączek zadomowił się z moim ogródku, którego za nic nie mogliśmy wygonić z ogródka, to znowu przyjdą kury od dalszej sąsiadki i przeorzą pół ogródka zanim się je zauważy, przylatują różne ptaszki, harcują wiewiórki, lęgną się kosy, gołębie dzikie i mnóstwo innych skrzydlatych. Mam też paskudne krety, nornice i chyba opuchlaki bo jak wytłumaczyć zniknięcie wszystkich nowych tulipanów w doniczce? No i od wielu lat mam jaszczurki, baaardzo dużo, za którymi nie przepadam. Nigdy nie wiem gdzie się pojawią.