Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:44, 20 maj 2016

Do góry
Gosiu lilaki będą kojarzyła z Wami i specjalnie dla ciebie fotka ze szkolki która jest niedaleko mnie .Wczoraj nie było kiedy pojechać następnym razem to juz na pewno cie tam zabiorę
Ogródek Iwony II 12:41, 20 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
New Dawn ma pierwszy kwiat :

Biała czy różowa, mam obie
zmiany super wyszły
Wąski cienisty przedogódek 12:39, 20 maj 2016

Do góry
powrót do punktu wyjścia Woda spod rynny już jest rozprowadzona po całej rabacie. Gdyby ktoś chciał robić coś podobnego - tak to właśnie wygląda...ciekawe co będzie po jakiejś mocniejszej ulewie. Jak widać obwódki bukszpanowe są przeszłością.
Rododendronowy ogród II. 12:36, 20 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Prawde mówiac nalezało by powiedziec że miała jeden pak bo na pąku sie skończyło . Pąk był duży ale sie nie rozwinął, dobrze jednak ze był.Po tych wszystkich radosciach przyszły smutki i to duze .
Drugi raz daje sie po kwitnieniu a z azalii japońskich kwiatków sie nie obrywa.Macham Irenko, buziaki.

Czyli w jakim miesiącu? dzięki za info o azalii;
no mój pąk też się nie otwiera, ale jest; co się stało, co za smutki????

wkleję ci piwonię od Mariusza na pocieszenie, po 3 lat 2 kwiaty ma.
Białą szaleje, nowa żółta cudna i jak pachnię, ale wiesz co, nic nie przebije tej mojej białej, ma koło 20 lub więcej pąków, dalej nie jestem pewna co to za piwonia, tak bardzo wszystkim różni sie od innych, może jakaś hybryda

Pan Maluśkiewicz 12:34, 20 maj 2016

Do góry

Rzut okiem komórki

trawa dopiero wschodzi.
Zielonym do góry... :) 12:31, 20 maj 2016

Do góry
A jeszcze pytanko do znawczyń - mogę dzielić gracka jak jest już taki?
Ogród - Azyl Amatora 12:29, 20 maj 2016

Do góry
Robertop napisał(a)
I był czas na wędzenie pstrągów

Uwędzone tak szybko zniknęły, ze nie zdążyłem obfocic

O ja cię, ale super!
Fajna sprawa i tak ładnie wykonane;
z zagadką bym nawaliła, bo chciałam napisać ubiorek, ha ha
Magnolie za rok dadzą czadu, spore są; no i ta drzewiasta, śliczna....tylko tak dumam od czego zależy pokrój i wygląd, moje wszystkie drzewiaste mają inny pokrój, wygląd liści i mają zdrewniałe łodygi.
Pozdrawiam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:29, 20 maj 2016

Do góry
pierwsze plony

publikacja w MPO

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:28, 20 maj 2016

Do góry
Piwonie!

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:20, 20 maj 2016

Do góry
Dziękuję Basiu

mój tamaryszek jeszcze jest mały,ale już go lubię

Moja "przyziemna" :) pasja 12:20, 20 maj 2016

Do góry
Oj to jeszcze ja życzenia dorzucam Spełnienia wszystkich marzeń.
Dodam nietypowego "kwiatka"
Cisy o których Ci pisałem to odmiana Parade bardzo wąskie.
Niestety są droższe niż myślałem, ale za to i wyższe, mają ok 120-140cm za 70zł.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:15, 20 maj 2016

Do góry

ależ pięknie świetnie
zresztą każdy zakątek cudny a ile inspiracji szkoda, że mój ogródek jak chusteczka, zakątków nie ma gdzie robić
Buja wszystko, że hej
Ściskam!
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:15, 20 maj 2016

Do góry

serbski Pendula Brunsu był mocno korygowany bo jak zwykle w szkółkach idą na masę o rzeźbę musimy zadbać sami
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:11, 20 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziewanna się rozrosła

Piękna odmiana, moja zółta z ciemnym okiem gdzieś przepadła.
Haniu mam pytanie czy to chwast, bo mi się nawet podoba i z czosnkami konweniuje
dzięki za wiersz Haniu
takie liście i kwiat
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:08, 20 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Żarnowiec piękny.A jakby do palika w środku podwiązać ??
Złotokap , też.Moja sąsiadka posadziła sobie , na 0,5m może mniej od mojej siatki
ale najbardziej podoba mi się ten wiciokrzew ,śliczny .

nie pomyslałam wczesniej aby go przywiązać,po silnej ulewie rozłożył się...posadziłam taki nie duży przyniesiony z lasu,a on w tym roku tak wybujał

Złótokap wyrzucam...bo mam pszczoły,to bym się bała miodu jeść

za pochwałę wiciokrzewu dziękuję

Zielony AZYL 12:07, 20 maj 2016

Do góry
Mam pytanko do Was
tak sobie wymyśliłam układ rabat, ale działka jest pod kątem i dom na niej również.
Moje wątpliwości dotyczą lewej strony domu.
Czy skos "gubić" rabatą przy płocie i wtedy tu gdzie ma być trawa, będzie równy prostokąt.
Czy trawę zrobić o nieregularnych kształtach, a rabata przy płocie będzie równa?

Jeszcze nie wiem, czy będą płyty, czy np z lewej części zrobić zielony murek z bukszpanów lub cisów ale takie kostki.

Co o tym myślicie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:03, 20 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
W tym tygodniu wysadziłam stipę na rabatę brzozową
I na tej rabacie myślę zamienić ML (jest między rozchodnikami a berberysami aż do kulek bukszpanowych) na inną trawę ... jakieś typy?
Zdjęcie robocze:

Na razie, oprócz kulek, tylko krwawniki i berberysy wyraźnie widoczne są na tej rabacie

Jaki ładny krwawnik . I berberyski . Ja swój będę wysadzać w weekend i stipę też Tylko Reniu rzuć pomysłem na plac zabaw bo rośliny czekają na wysadzenie a ja nie mam jeszcze rabaty przygotowanej
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:56, 20 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko
, witaj!1
Ale masz duuzo tych odmian azalek, rodków.
I efekty bajeczne.
Cudnie. Naprawdę, jest czym się zachwycać:0
Ja też lubię nie tylko kolorki.ale jak coś w ogrodzie pachnie,żyje

Mnie w ubiegłym roku taki jegomość odwiedził. Podobno zwie się nastrosz topolowiec.

Coraz więcej dostrzegam u siebie różnych żyjątek, a to zajączek zadomowił się z moim ogródku, którego za nic nie mogliśmy wygonić z ogródka, to znowu przyjdą kury od dalszej sąsiadki i przeorzą pół ogródka zanim się je zauważy, przylatują różne ptaszki, harcują wiewiórki, lęgną się kosy, gołębie dzikie i mnóstwo innych skrzydlatych. Mam też paskudne krety, nornice i chyba opuchlaki bo jak wytłumaczyć zniknięcie wszystkich nowych tulipanów w doniczce? No i od wielu lat mam jaszczurki, baaardzo dużo, za którymi nie przepadam. Nigdy nie wiem gdzie się pojawią.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 11:48, 20 maj 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
Wczoraj wieczorem przyjechały deski na podłogę Dziś intensywny dzień… Wybranie darni pod pergolą, obłożenie włókniną, wysypanie kamieniem, malowanie desek i wreszcie montaż podłogi, ciekawe ile dni mi to zajmie, mam nadzieję, że do weekendu po BC będzie gotowe

nono
już nie mogę się doczekać efektów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies