Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wąski cienisty przedogódek 10:22, 09 maj 2016

Do góry
polowka napisał(a)

coś mi ta linia trawnika nie pasuje do linii obwódki. może jednak zrezygnuję z tych kulek po środku i po prostu dosieję trawę.

a tyle trawy jest ci niezbędne? Trawa w cieniu kiepsko rośnie...

Nie chcę burzyć koncepcji, ale...
przed śmietnikiem ja bym posadziła ładnie strzyzony szpalerek cisowy, tak by kontener nie dawał po oczach, bo teraz gwiazdorzy.

trawnik bym przecięła po przekątnej, równolegle do odcinka po skosie od furtki.
Teraz cósik płasko wyglądaja nasadzenia...

rabaty poprzeczne lub po kole optycznie poszerzają przestrzeń, robią ją nieoczywistą i zapraszają do zainteresowania się szczegółami.
Dodatkow, pionowe akcenty dodane, zwłaszcza, na małej przestrzeni wprowadzają dynamikę

a teraz nie bij, że namąciłam i zburzyłam twój plan....
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:20, 09 maj 2016

Do góry
Kiedyś Sylwii z Kamiennego obiecałam zdjęcie z kierunkami świata, a całość tutaj

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:19, 09 maj 2016

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Uwielbiam żółty z białym

faktycznie wspaniałe zestawienie! ja rzez Ciebie od dziś też uwielbiam
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:16, 09 maj 2016

Do góry
Renatko ależ oczywiście, że problemy innych działają pocieszająco. I są równie ważne. Wiem jak jest. Taki ogrodniczy los
U nas wiosną jest również bardzo wysoki poziom wód. Widać to po poziomie wody w studni. Ale potem w sezonie robi się pustynia..
Chyba wolę mój piasek niż glinę..

Pozdrawiam

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:13, 09 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Małgosiu, ten krzaczek po lewej przed tujami to jak sie nazywa ??

To mój ukochany berberys green carpet który jesienią jest rudoczerwony - o taki :

Wąski cienisty przedogódek 10:12, 09 maj 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Chodzi mi o cos takiego. Krzywe mi to dziadostwo wyszło, ale mam nadzieję, ze będziesz wiedzieć o co mi chodzi

Tak, jasne. Dziękuję za wyjaśnienia. Tak mi się też wydawało. Toszka co sądzisz? Ja nie mówię "nie". Ale pewności nie mam.
Przerwa na kawę... 10:12, 09 maj 2016

Do góry
Floks zaczął szaleć a jabłonka już się nakwitła

Susanka mnie w tym roku powala
Ogród dla moich synków 10:08, 09 maj 2016

Do góry
Marga napisał(a)

A to mnie tak poniosło z tą falą Lubię kosić.
A skoro miałam juz kosiarkę na chodzie, a eM ociągał się z koszeniem łąki, to jeszcze sobie taką ścieżkę do rzeki zafundowałam

Normalnie jak Hobbiton. Bajkowo.
Skarbonkowy ogródek 10:07, 09 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
A jak szeroka jest ta rabata?

wrzucam wymiary

Kuli chce trzymać małe
Przerwa na kawę... 10:02, 09 maj 2016

Do góry
Bez Krasawica Moskwy

I drugi ciemny, niestety nie pamiętam nazwy
Moja glebo terapia 09:59, 09 maj 2016

Do góry
kerii napisał(a)
A to kolejna problematyczna rabatka koło piwnicy, miejsce bardzo słoneczne a teraz po wycięciu świerka zero cienia, tak więc hosta i żurawki raczej tam lata nie przetrwają

Myślałam o posadzeniu tam rojników i rozchodników tylko nie wiem czy nie będzie to trochę monotonne, jak myślicie co by tam dobrze wyglądało ?

Ja bym tam wsadziła ze dwie rozplenice i ewentualnie rozchodniki, ale te wyższe nie niziutkie. Rojniki i malutkie rozchodniki są urocze, ale jak dla mnie to one są za małe i prawie ich potem nie widać. Mnie szkoda byłoby miejsca na taka drobnicę. Trawy super wyglądałyby z tymi kamieniami, a w tle masz jeszcze lawendę. Już wyobrażam sobie lawendowe poletko przebłyskujące przez falujące trawki.
Och ta Twoja piwniczka
Przerwa na kawę... 09:57, 09 maj 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:55, 09 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie za późno na trawy, przecież mają teraz start. Do czerwca zdażą się zakorzenić.
EDIT: ja też dzieliłam/dzielę.

Pszczółka jak się dzieli już duże trawy, a trzeba na łopacie poskakać, to się je po prostu łamie i ... te dzielone miały już ponad 20 cm zielonego,. Widać je w stosunku do murka, te w oddali. Po podziale niestety się z lekka sfatygowały Ale wbijasz łopatę, trzymam się płota i skaczę po niej.. to jedyna metoda by odkopać kawałek..
Moja działka na Dębowym Lesie 09:52, 09 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzięki za info.
Takiego gościa miałam dziś na świerku conica ; .Ćma gigant 1 10 cm w pionie miała jak nic ;

ależ ten ciem puchaty
Ogród dla moich synków 09:52, 09 maj 2016

Do góry
Betka napisał(a)
ładnie u ciebie a miejscami tymi które czekają w kolejce wcale się nie przejmuj . U mnie tez takie są po prostu tez ich nie pokazuje .... No chyba że jest to fotorelacja z tworzenia rabaty to wtedy pokazuje tz zdjęcia przed i po. Ostatnia moja rabata czekala na realizacje 3 lata mój przechowalnik w tym roku stal się rabata - w końcu . Roślinki posadziłam na miejsce stale wiec mogłam cos tam zrobić.

Dziękuje Beatko za słowa otuchy Obecnie walczę z drugą stroną, ale lekko nie jest. Duże chwaściory i pełno kamieni. Widły ledwo dają radę...
Mogę pokazać... a proszę...to będzie moja leśna (lub cienista jak kto woli) strefa. Zaraz lilaki będą kwitły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies