Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

anabuko1 10:13, 25 maj 2016

Piękny złotokap.Niedługo będę podziwiać. Bo sąsiadka posadziła go sobie ze 40 cm od mojej siatki
Karol99 10:57, 25 maj 2016

Boski jest!!
ryska 18:29, 25 maj 2016

Aniaaa napisał(a)
Ostatnio wspominałam morwy i zastanawiam się czy gdzieś jeszcze rosną.Smakowały i to jak,siedzieliśmy całymi dniami na drzewach i skubaliśmy I jeszcze z dzieciństwa przypomniał mi się zapach czeremchy,już żadna nie rośnie koło naszej drogi powycinano je,szkoda wielka ;( Zapachów się nie zapomina prawda? Przywołują wspomnienia i zaraz wszystko mamy przed oczyma.Groszkiem też się objadaliśmy..i niedojrzałymi truskawkami,wykręcało na wszystkie strony bo kwasidło ale co tam

Czy to złotokap? Piękne drzewko.
Dobrej nocki Reniu

Jakoś co niedojrzałe lepiej smakowało
Tak to złotokap.
Wojsławicki złotokap.

anabuko1 napisał(a)
Piękny złotokap.Niedługo będę podziwiać. Bo sąsiadka posadziła go sobie ze 40 cm od mojej siatki

Jest wielki także wewali Ci się Aniu (anabuko1)do ogródka z pewnością. Niepoważna ta Twoja sąsiadka.

Karolu boski jest, to prawda
Dla Was wojsławicki tamaryszek

tulucy 23:00, 25 maj 2016

A wiesz, że ja posadziłam skalne na podmurówce? nasza niższa, sąsiedzi zrobili swoją wyższą - no i szpara jest pomiędzy, podsypałam ciut ziemi, idą skalne już 3 sezon, z malutkich kilku roślinek, bo to tylko na próbę było.
ryska 09:48, 26 maj 2016

tulucy napisał(a)
A wiesz, że ja posadziłam skalne na podmurówce? nasza niższa, sąsiedzi zrobili swoją wyższą - no i szpara jest pomiędzy, podsypałam ciut ziemi, idą skalne już 3 sezon, z malutkich kilku roślinek, bo to tylko na próbę było.

Świetny pomysł, jestem ciekawa efektu.
gobasia 12:54, 26 maj 2016

Wycieczki _ zazdroszczę ...ja na razie z przyczyn rodzinnych muszę siedzieć w domu

Złotokap piękny ...mój zostaje ,bo nie dawno była dyskusja u mnie na temat złotokapu za i przeciw
ryska 20:05, 26 maj 2016

gobasia napisał(a)
Wycieczki _ zazdroszczę ...ja na razie z przyczyn rodzinnych muszę siedzieć w domu

Złotokap piękny ...mój zostaje ,bo nie dawno była dyskusja u mnie na temat złotokapu za i przeciw

Tak czytałam Basiu u Ciebie... ja też dziś byłam u swojej Mamusi. Jest zdrowa i to najważniejsza wartość życiowa. Przy okazji popatrzyłam sobie na łąki

A tu za moich młodzieńczych lat pasły się nasze krowy.
ryska 21:28, 26 maj 2016

Po powrocie załapałam się na odrobinę słoneczka w przedogródku. Akurat zakwitły moje rododendrony: kremowożółty Lachsgold i fioletowy Azurro.

barbara_kraj... 02:05, 27 maj 2016

ryska napisał(a)

Reniu, cudne zdjęcie zawciągu

Zawilec, o którym pisałyście, to zawilec wiosenny wielkokwiatowy. Najłatwiej rozmnaża się za pomocą podziemnych rozłogów. Więcej znajdziesz tu: https://zojalitwin.wordpress.com/2012/07/31/zawilec-wielkokwiatowy/

Trujące rośliny to np.: cisy, dyptamy jesionolistne, ostróżki ogrodowe, ligustry, bylice, jaskry, różaneczniki, piwonie lekarskie, niektóre rojniki, rutewki i wiele, wiele innych. A wśród nich także zioła. Pomijam rośliny doniczkowe.

Zazdroszczę wycieczki do Wojsławic, ale pewnie Iwona powiedziała Ci dlaczego nie mogłam jechać.
Nikita 02:37, 27 maj 2016

O cie, ale u ciebie kolorowo !!! Super wszystko kwitnie i pewnie super też pachnie.
A do tego fotorelacja z Wojsławic. Zazdraszczam....