Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Testowe dodawanie zdjęć 19:44, 22 kwi 2012

Do góry
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:41, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A tam pójdzie żwirek? Bo on w korze zniknie Ledwo go zobaczyłem.

No właśnie i tu mnie masz nie podjełam decyzji planowałam korę ale konwalnik rzeczywiście zniknie i dlatego myślę czy go nie przesadzić a tam inną trawkę, koło ciurkadłka po lewej posadziłam turzycę i nie wiem czy to nie miało być na odwrót pewnie trzeba będzie coś dokupić.
Muszę poczekać bo teraz odnowa trawnika całość już polane randapem bo mój M postanowił od nowa go posiać
Turzyce przycięte więc ich nie widać, między kulkami.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:40, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
To uważaj na nią - jest bardzo ekspansywna

Sebek zgadza się Ja nie mam z nią kłopotów bo ją rozdaje, ale powiem Ci , że nie wszystkim chce rosnąć
Tulipany w donicach 19:37, 22 kwi 2012

Do góry
Ślicznie - i jak dużo
Zgnilizna podstawy pędu? 19:34, 22 kwi 2012

Do góry
A może je coś obgryzło - buszuje Ci coś po ogrodzie?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:33, 22 kwi 2012

Do góry
A tam pójdzie żwirek? Bo on w korze zniknie Ledwo go zobaczyłem.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:31, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Super ciuradełko

Ja bym posadził w żwirku czarny konwalnik - do kupienia był w zeszłym roku u Kapiasów

No też Sebek o nim myślę posadziłam je z drugiej strony
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:29, 22 kwi 2012

Do góry
Super ciuradełko

Ja bym posadził w żwirku czarny konwalnik - do kupienia był w zeszłym roku u Kapiasów
Projekt na ogród 19:27, 22 kwi 2012

Do góry
Niewiele z tego wiem, ale róże na pniu lubią wymarzać - i to bardzo.

Nie wiem gdzie jest płot, jaka to strona świata - musisz uzupełnić rysunek...
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 19:26, 22 kwi 2012

Do góry
Pochodziłam z mężem po naszych hektarach , pochodziłam, i jestem pewna, że:
- bukszpany - sztuk 7 - kulki dość już duże, choć niezjawiskowe w kształcie idą do przedogródka - ma on kształt prostokąta 3,5mx6m, umiejscowionego od strony południowej.
Jest tam klon i brzózka, które tam zostaną - o ile klonu z miejsca nie ruszę(nie chcę), o tyle brzózkę dam radę.
Nakłady finansowe obecnie niewielkie, ale stopniowo bym sobie uzupełniała - ważny jest PLAN
Najgorsze, że wszystko tu kanciaste - a ogródek z tyłu tak pięknie okrągły...
Drodzy ogrodnicy z wyobraźnią, pomóżcie. Kochany Sebek ma już wizję, oczywiście biorę ją pod uwagę
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:09, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Bardzo udany miałaś ten spacer - ślicznie już tam

PS - popraw pierwsze zdjęcie w pierwszym poście na 290

To był naprawdę miły spacer

p.s. dzięki za czujność
Ogród Sylwii od początku :) 19:08, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Tak Aniu ..... Wymiary są już ustalone .... Altanka rysuje się na papierze zgodnie z inspiracją, którą otrzymałam od Lenki .... Będzie kamień , oszklone ściany od strony ogrodu z widokiem na wodospad.... Całość altany będzie nawiązywała do nowej aranżacji zewnętrznej całego domu oraz ogrodów zimowych .....Wszystko musi nabrać rozpędu w przyszłym tygodniu (papierologia i formalizacja) ....czas goni ....pozdrawiam

A ja już się nie mogę doczekać soboty - przyjadę sprawdzić jak idzie

W moim ogrodzie jeszcze Seba nic nie idzie ..... Muszę jedynie dokupić nową taczkę ponieważ po zeszłorocznych rewolucjach blacha uległa powyginaniu , wytarły się dziury i dętka złapała kapcia w nimem ..... Stoję z robotą !
Ogród w Holandii 19:07, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek - dziekuję. Mam nadzieję, że jak się cieplej zrobi to wszystko ruszy nieco żywiej.
Aniu - zabij, a nie wiem jaki to klon. Kupowałam go rok temu, jak jeszcze o ogrodach i roślinach w ogóle nic nie wiedziałam, a ich nazwy były mi całkowicie obojętne. Etykietę oczywiście wyrzuciłam. Tę moją niewiedzę biedaczek przypłaciłby życiem - posadziłam go od frontu, gdzie słońce od 14 do 18 grzeje niemiłosiernie i go przypaliło. Na dodatek żadnej kwaśniej ziemi nie dostał tylko zwykłą ogrodową. Posadzony był wiosną, a już w lecie zaczął tracić liście i zasychać. W zasadzie sposałam go na straty i nawet go nie przykryłam niczym, kiedy te mrozy po -20C nastały. Ale postanowiłam dać mu drugą szansę i przesadziłam wczesną wiosną na stanowisko z rododendronami, w takiej ziemi jak należy i w pólcieniu. No i zdaje się, że polubił te zmianę. Mam nadzieję, że będzie już teraz dobrze. I może uda się rozpoznać po listkach co to za odmiana. Jak już się całkiem rozwiną.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:04, 22 kwi 2012

Do góry
Bardzo udany miałaś ten spacer - ślicznie już tam

PS - popraw pierwsze zdjęcie w pierwszym poście na 290
Żywopłot strzyżony z cisa 18:59, 22 kwi 2012

Do góry
melduję że cisa zpętałam, a oto dowód

proszę się tylko nieśmiać, bo to mój pierwszy spętany cis

Sebek czy o to chodziło?
Trzmielina - Euonymus 18:52, 22 kwi 2012

Do góry
Czyli czekac, dzieki Sebek
Chusteczkowy ogród Beroliny 18:39, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aaaa to realizacja już za Tobą - bardzo fajnie Ale lustra nadal mogą być

Dziękuję Sebku

taaa, te lustra mnie od dawna prześladują, jeszcze zanim trafiłam na Ogrodowisko. Nie wiedziałam gdzie, nie miałam pojęcia jak, teraz już wiem jak się je montuje i gdzie by możla zamontować. Pomysł poczeka, bo póki co moje małe dzieci mają różne pomysły i bałabym się, żeby się nie potłukły. Póki co w planach kiedyś: lustro, w pergoli zamiast huśtawki ławeczka, a zamiast zjeżdżalni kaskada i mini oczko wodne pod. Tak sobie właśnie projektowa,łam, żeby kiedyś móc łatwo zlikwidować te "zabaweczki".
Chusteczkowy ogród Beroliny 18:26, 22 kwi 2012

Do góry
Aaaa to realizacja już za Tobą - bardzo fajnie Ale lustra nadal mogą być
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:23, 22 kwi 2012

Do góry
Śliczne te tulipany
Trzmielina - Euonymus 17:52, 22 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Czy trzmieline, ktora juz wypuszcza mlode listki moge jeszcze przyciac, czy poczekac? Troche zanadto poszla w gore i musze nakazc jej plozenie sie, a nie chce zmarnowac rosliny

Przytnij jak zacznie drewnieć - znowu wypuści nowe(jak bukszpan) - tamte daj na sadzonki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies