Oj, Sebek, dziękuję Ale zrealizować taki plan musiałabym etapami, na razie opierać się muszę na tym, co mam, czyli brzoza, klon, bukszpany ewentualnie do przeniesienia, i nadanie temu wswzystkiemu kształtu, stopniowo uzupełniałabym to roślinami. Jedyne,co mogę włożyć od razu to praca Stąd potrzeba planu, pomysłu, nasadzenia powoli. Zacznę zatem od przedogródka, bok na razie zostawiam albo z bukszpanami albo bez To strona południowa, słońca mnóstwo...
Wymiary są na ostatnim zdjęciu.
Rozumiem, że jak przyjdzie do tworzenia maturalnej prezentacji to temat brzmieć będzie: Ogrody w literaturze i sztuce ? Możesz liczyć na fachową pomoc
Moniu, to miejsce wypoczynku piękne
A o tym nie myślałem - a to może być dobre Dość trochę się o nich pisze
A ten kwiat wyrósł na moim trawniku..też piękny Dmuchawce, latawce, wiatr
A tego to nie lubię - ale u mnie też są
A liście cebulowych możesz zamaskować jednorocznymi albo bylinami co je potem zakryją. To dobry sposób Albo posadzenie w donicach, zadołowanie, a potem jak przekwitną wyjęcie ich
Dzięki Sebek za pomysły, są super. Tak sobie myślę, że załkowicie nie chcę się zasłonić od drogi,. Tam gdzie teraz jest siatka bedzie docelowo stał płot z prawidziwego zdarzenia, ale wiadomo, budowa, wykańczanie domu, itd. pochłania wiele czasu i funduszy, więc tymczasem jest siatka.
Kiedy wysadzacie roślinki do skrzynek na zewnątrz?Pytam się, bo narobiłam sadzoneketunii, lobelii, pokrzywek.Korci mnie, żeby już je powsadzać do doniczek.
Jak masz własne to daj je do skrzynek - niech już rosną
Jeśli to grzyb to trzeba go spryskać topsinem albo dithane.
witam . Bardzo dziękuje za info Ja już pryskałam topsinem tylko obawiam sie że to początki choroby zamieranie pędów i poszukuje diagnozyzmian koloru igieł na mojej sosence