Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:44, 27 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Witaj Marzenko, zawitałam do Cię i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej energii i determinacji wszystko wygląda już tak dojrzale i pięknie skomponowane. Twój ogród jest z pewnością inspiracją

Dorka dzięki za pochwaly ale teraz zbieram energię na wiosnę
Jeszcze kilka rzeczymam do poprawy ale tak będzie co roku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:43, 27 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
miłego dnia, mimo tej brzydkiej pogody

Milego moja Miła
Jaka brzydka pogoda ???
Kupiłam drugiego ciska na nóżce już mam 2, brakuje mi trzeci do kolekcji Posadziłam 10 wrzosów i kupiłam lawendę do rewolucji u Tesciowej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:42, 27 wrz 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
[img

Marzenko - podglądam u Ciebie karmnik ościsty. Pięknie wygląda. Ja kupiłam wczoraj kilka sztuk i chciałabym posadzić między płytami. Powiedz proszę jak dużo go kupiłaś, rozrywałaś na cząstki? Czy on lubi wilgoć i czy może być na tzw. patelni? Wiem, że dużo pytań, ale muszę go posadzić jak najszybciej i zastanawiam się czy miejsce mu będzie odpowiadać.

Gosia na tym zdjęciu ma. Ponad 25 karmników i tyleż samo macierzanki. Niedzieliłam ale to był błąd bo bardzo szybko się rozrasata. U mnie rośnie na patelni, ale wymaga podlewania, bo inaczej usycha. ... Jeśli masz dalsze pytania zadawaj
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:39, 27 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Madżenko nie zapadaj w sen zimowy, jeszcze nie! działasz na mnie motywująco - kiedy czytam o ilościach cebul stwierdzam, że te ilości straszne są tylko na papierze... Cyferka, ot.. a w rezultacie 100 szafirków to tyle co i nic

Carrex morrowi, zapisałam. Będę szukać
Kiedy kopniesz potwora w kostkę pamiętaj o mnie ...

Ewo nie lubię jesieni, od lat depresji nie mam ale energii też nie...
Odżyję na wiosnę a zimę zostawiam na planowanie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:38, 27 wrz 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Marzenko...kopac potwora...oj bedzie sie dzialo...po posadzeniu tylu cebul to zwyczajny PIKUS dla ciebie kochanienka!!!!!
ale odpoczywaj i sie regeneruj dzielnie.....
sciskam mocno i trzymam kciuki za ....wszystko!

Oj chyba wykopanie potwora to zadanie dla naszych rycerzy

Ściskam i buziam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:33, 27 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka zbieraj kasztanki garściami nie wiem co one w sobie mają ale dziś patrzyłam sobie na ludzi ... przy przystanku rośnie kilka kasztanowców i nikt ... no nikt nie wytrzymywał i każdy schylał się i albo napełniał torebusie albo choć jednego trzymał w dłoni bawiąc się brązową kulką ... z reguły się uśmiechając ...

i nie wiem czemu na to wpadłam wcześniej ... no jasne trzeba sobie do pracy zabrać ...

różyczki podlewam bardzo dokładnie omijając listki ... nio bandyta nie jestem ... i zielona bo zielona ale od czasu do czasu zmolestuje neuronika ... za to deszcz jest wredny i jednak bywa ... był znaczy chyba z raz ... dziś sprawdziłam ponownie i jeszcze kilka listków urwałam ... okopczykuje a na wiosnę będą przeprowadzki ... z dolnego poziomu bo na dolnym mariaż róża lawenda co drugi wystąp jest raczej złym pomysłem ... będzie różana rabata i lawendowy łan ...

a prawie to o czym myślałam przy ceglanym kwadracie (kiedyś z ciurkającym czymś ) zrobiła ... tyle że perfekcyjnie Danusia w zimozielonym ... jak dziś po kilku dniach nieobecności zobaczyłam tam te stożki parami to mnie wywróciło do góry nogami i jak kretik zawyłam ... byle do soboty ...

Przeprowadzka różyczek to baaardzo dobry pomysł, bo i róże i lawenda jeszcze mocno podrosną

Byle do soboty
zakupiłam dzisiaj lawendę dla teściowej, zatem posiadam hortensje, miskanty, lawendy.
Buskszpany, cis i róże już rosna będę działać na gościnnych występach zdjęcia oczywiście będą
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:29, 27 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Uciekłąm z ogrodu na jakiś czas, bo kończę dom w srodku. Zaniedbałam to kompletnie przez całą wiosne i lato. Czas na wnętrza

Ja tak samo ale za dom wezmę się od października
Kondziowy Ogród :) 19:28, 27 wrz 2012

Do góry
Wycofuję wszystko co napisalam nt przesadzania trzmielin
Ale super wspólpraca Ell i Kondzio razem grządki przerabiają !!! brawo!!
Ogród Sylwii od początku :) 19:23, 27 wrz 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
znajac sylwie to juz wtym nie bedzie widac

Też tak sądzę może o 1000- ku będą nowe budowle
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:21, 27 wrz 2012

Do góry
A czy Aga codziennie spogląda na swego klona ???
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:19, 27 wrz 2012

Do góry
Madżenka zbieraj kasztanki garściami nie wiem co one w sobie mają ale dziś patrzyłam sobie na ludzi ... przy przystanku rośnie kilka kasztanowców i nikt ... no nikt nie wytrzymywał i każdy schylał się i albo napełniał torebusie albo choć jednego trzymał w dłoni bawiąc się brązową kulką ... z reguły się uśmiechając ...

i nie wiem czemu na to wpadłam wcześniej ... no jasne trzeba sobie do pracy zabrać ...

różyczki podlewam bardzo dokładnie omijając listki ... nio bandyta nie jestem ... i zielona bo zielona ale od czasu do czasu zmolestuje neuronika ... za to deszcz jest wredny i jednak bywa ... był znaczy chyba z raz ... dziś sprawdziłam ponownie i jeszcze kilka listków urwałam ... okopczykuje a na wiosnę będą przeprowadzki ... z dolnego poziomu bo na dolnym mariaż róża lawenda co drugi wystąp jest raczej złym pomysłem ... będzie różana rabata i lawendowy łan ...

a prawie to o czym myślałam przy ceglanym kwadracie (kiedyś z ciurkającym czymś ) zrobiła ... tyle że perfekcyjnie Danusia w zimozielonym ... jak dziś po kilku dniach nieobecności zobaczyłam tam te stożki parami to mnie wywróciło do góry nogami i jak kretik zawyłam ... byle do soboty ...

Ogród w lesie 15:11, 27 wrz 2012

Do góry
Jestem, jestem. Wybieram tulipany na wiosnę, bo mnie zachęciła Madżenka.
Będę sadzić, a co? Też chcę mieć ładną wiosnę!
Zielony galimatias 09:45, 27 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A ja wybrałam:
> Suvenir du docteur Jamian
> Mme Isaac Pereire
> Comte de Chambord
> Home & Garden
> Perennial Blue
> Nevada
> Lykefund
> Fruhlingsgold
> Gipsy Boy
> Angela
> Ritausma

Zaglądam, pozdrawiam.
Madżenka dobrze radzi. I mnie przydałoby się jej słuchać i radzić a nie zosiować-samosiować.
A robinia 'Umbraculifera' nie jest zła - widziałam świetnie rosnące okazy, modelowe w zaniedbanej zieleni szkolnej.

Ewuś idę pooglądać te róże... A myślałam, że tylko u mnie lista taka długa.. obawiam się, że po zapoznaniu się z w.w lista moich chciejstw znacznie się wydłuży..
Madżenka pewnie ma rację... niebawem będzie zimno. Szkółkom zalezy na tym, by sprzedać, ale czy róże dobrze się przyjmą?... A gdyby tak kupić i przechować w piwnicy?... w donicach... ?... czy to dobry pomysł?
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 23:08, 26 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Dorka, specjalistką od tulipanów w roślinach jest Madżenka (Marzena2007).
Tam to dopiero odlot

no to aż boję się zajrzeć Tessi, boję się, że przepadnę ale pewnie nie będę umiała się oprzeć ponieważ bardzo mi się ta koncepcja podoba
Zimozielony ogród przy białym domu 23:05, 26 wrz 2012

Do góry
Danusiu jakie trawy posadziłaś przy kuli? Jakie to gatunki carexów???
Zgadzam sie z Myszorkiem - jak to robisz, że nie jest naścibione????? Pieknie, elegancko a jednocześnie różnorodnie. Mi by wyszedł jeden wielki misz - masz ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:59, 26 wrz 2012

Do góry
Zmykam , do jutra
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:59, 26 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
oj, biedactwo, wiem, to przejście jest cięzkie, poza tym prca i tyle innych obowiązkó, trzymaj się!
ja też znowu robię sobie szejki, wczoraj robiłam z ananasem z puszki, ta mała, razem z sokiem i był tez pyszny, wiadomo do tego jogurt o sok pomarańczowwy albo śmietana
piątek chcesz kopac potwora?

Trzymam się czas wykopać potwora
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:58, 26 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
przeczytałam o intensywnym tygodniu ... miksuj te Irenki koktajle bo jak nie paść to tylko dzięki nim ... no i nam ... nie trzeba ... sama się za skromność po tym tekście podziwiam ... na rewolucję w rabatach teściowej (pozdrawiam ) czekam od dawna i wiem, że jest na co ... mam nadzieję, że zanim pognasz ... w Polskę czy w świat to zdążysz tu coś wrzucić ...

Dzisiaj nie koktaj tylko odpoczynek od netu
Zdjęcia będą , obiecuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:57, 26 wrz 2012

Do góry
Justynko ma dwie wiśnie szczepione co najmniej na 2,2 m jeśli nie więcej....

U mnie miały być wysokie aby zrównoważyć bryłę budynku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:55, 26 wrz 2012

Do góry
Szybciutko, bo króciutko dzisiaj na forum
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies