Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 22:46, 26 wrz 2012

Iza muszę sobie jutro kasztana do pracy przytargać i położyć przy laptopiku

Czy na listki róży lałaś wodę? Lub rośnie w mało przewiewnym miejscu? Oprysk to dobry pomysł
Fairy nie powinna zmarznąć, ale ponieważ to jej pierwszy rok u Ciebie to ją okopczykuj w listopadzie torfem.
O pomysłach podumam jutro
Buziam
Milka 22:49, 26 wrz 2012

Marzenko, a ty dziś tak szybciutko wszędzie, a nie u siebie?
Madzenka 22:55, 26 wrz 2012

Szybciutko, bo króciutko dzisiaj na forum
betysia 08:22, 27 wrz 2012

Madame Izabelle Konstans...Bonjour....

usciski zostawiam, buziaki zostawiam i promyczki jesiennego slonka tez zostawiam....
...z niecierpliwoscia czekam na kolejne migawki skapane w sloncu....
Bonne journée ....
Konstancja30 17:19, 27 wrz 2012

Madżenka zbieraj kasztanki garściami nie wiem co one w sobie mają ale dziś patrzyłam sobie na ludzi ... przy przystanku rośnie kilka kasztanowców i nikt ... no nikt nie wytrzymywał i każdy schylał się i albo napełniał torebusie albo choć jednego trzymał w dłoni bawiąc się brązową kulką ... z reguły się uśmiechając ...

i nie wiem czemu na to wpadłam wcześniej ... no jasne trzeba sobie do pracy zabrać ...

różyczki podlewam bardzo dokładnie omijając listki ... nio bandyta nie jestem ... i zielona bo zielona ale od czasu do czasu zmolestuje neuronika ... za to deszcz jest wredny i jednak bywa ... był znaczy chyba z raz ... dziś sprawdziłam ponownie i jeszcze kilka listków urwałam ... okopczykuje a na wiosnę będą przeprowadzki ... z dolnego poziomu bo na dolnym mariaż róża lawenda co drugi wystąp jest raczej złym pomysłem ... będzie różana rabata i lawendowy łan ...

a prawie to o czym myślałam przy ceglanym kwadracie (kiedyś z ciurkającym czymś ) zrobiła ... tyle że perfekcyjnie Danusia w zimozielonym ... jak dziś po kilku dniach nieobecności zobaczyłam tam te stożki parami to mnie wywróciło do góry nogami i jak kretik zawyłam ... byle do soboty ...

Konstancja30 17:22, 27 wrz 2012

Betysiu ... oczywiście, że aparat nie poszedł ze mną do pracy ... park został tam gdzie jest ale nadrobimy ... ta jesień zaczyna dopiero ze słoneczkiem i nami ... buziak ... no a Ty sama jesteś jak promyk ...
Madzenka 19:33, 27 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka zbieraj kasztanki garściami nie wiem co one w sobie mają ale dziś patrzyłam sobie na ludzi ... przy przystanku rośnie kilka kasztanowców i nikt ... no nikt nie wytrzymywał i każdy schylał się i albo napełniał torebusie albo choć jednego trzymał w dłoni bawiąc się brązową kulką ... z reguły się uśmiechając ...

i nie wiem czemu na to wpadłam wcześniej ... no jasne trzeba sobie do pracy zabrać ...

różyczki podlewam bardzo dokładnie omijając listki ... nio bandyta nie jestem ... i zielona bo zielona ale od czasu do czasu zmolestuje neuronika ... za to deszcz jest wredny i jednak bywa ... był znaczy chyba z raz ... dziś sprawdziłam ponownie i jeszcze kilka listków urwałam ... okopczykuje a na wiosnę będą przeprowadzki ... z dolnego poziomu bo na dolnym mariaż róża lawenda co drugi wystąp jest raczej złym pomysłem ... będzie różana rabata i lawendowy łan ...

a prawie to o czym myślałam przy ceglanym kwadracie (kiedyś z ciurkającym czymś ) zrobiła ... tyle że perfekcyjnie Danusia w zimozielonym ... jak dziś po kilku dniach nieobecności zobaczyłam tam te stożki parami to mnie wywróciło do góry nogami i jak kretik zawyłam ... byle do soboty ...

Przeprowadzka różyczek to baaardzo dobry pomysł, bo i róże i lawenda jeszcze mocno podrosną

Byle do soboty
zakupiłam dzisiaj lawendę dla teściowej, zatem posiadam hortensje, miskanty, lawendy.
Buskszpany, cis i róże już rosna będę działać na gościnnych występach zdjęcia oczywiście będą
Konstancja30 19:47, 27 wrz 2012

wiosna ... nie będę czekać do wiosny ... różane zagłębie zrobię już za parawanem z bukszpanu ... na lewo od stożków bukszpanowych ... dziury po nich uzupełnię lawendą ... a wiosną pewnie coś swoją drogą siem wymyśli ...

a teraz proszę wstać ... poczet sztandarowy wchodzi ... 9tak mi się jakoś idiotycznie skojarzyło ) ... a ja obwieszczę co następuje ...

mam blisko 100 cebulek tulipanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie wiem ile ale grubo ponad 100 cebulek narcyzów ...

jedna pani w pracy dostała od sis swej wory całe i mi przyniosła "no bo ja tak ciągle o ogrodach gadam" ...

dziewczyny ona pracuje ze mną rok ... pięć godzin dziennie a widzi mnie w czasie przerw śniadaniowych i zagadałam ją absolutnie ... na to wygląda ...

oczywiście nawet tak wnikliwie widzący przyszłość Nostradamus i jemu podobni nie wiedzieliby jakiego rodzaju kffffiat z tych cebulek się wyłoni ... zatem klu musi tkwić w geometrii kupy ... nad czym usilnie myślę gdy forum nie zaśmiecam ...
Sebek 19:52, 27 wrz 2012

Niedługo to jeszcze Madżenkę przegonisz w sadzeniu cebulek Ilość na prawdę imponująca
Madzenka 19:59, 27 wrz 2012

Wow ale będzie cebulkowo
Zrób sobie wieeeeeeelki koło tulipanowo - narcyzowe