Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pan Maluśkiewicz 21:46, 05 maj 2016

Do góry

Karolina
- Dissectum w donicy wyszedł Ci super a możesz pokazać ciut więcej tarasu tak z lekkiego oddalenia bo ostatnio cuś mało fotek widzę u Ciebie na wątku z tej części ogrodu - no nie wiem czaisz się jak ruski z dunią

pozdrawiam
Jan
Mój 4 arowy azyl... 21:44, 05 maj 2016

Do góry

Narcyzy Green Eyes

i stare 'babcine'

Kiedyś będzie tu ogród 21:43, 05 maj 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Kwitnie Ola. Muszę jej strzelić lifting korony.

Aaaa to ta słynna Ola o którą tyle zamieszania było Ładniutka jest
Pan Maluśkiewicz 21:42, 05 maj 2016

Do góry
portrety

Ogrodowe przygody 21:42, 05 maj 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 21:40, 05 maj 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Piękne, mam takie same one im dłużej kwitną tym robią się ciemniejsze,moje już prawie czarne są.

Czy ja dobrze widzę, czy masz brzoze pendula? Wstawisz mi jej zdjęcia, miałam ja dzisiaj kupić, ale się wstrzymałam.
Problemy z tujami 21:40, 05 maj 2016

Do góry
AgnieszkaKch napisał(a)

Dziewczyny ratujcie .... nie wiem już co mam robić

W zeszłym roku posadziłam 70 tuj kolumna, sadzonki kopane, ale z ładnymi korzonkami ze szkółki. Posadzone według wszytskich zasad, bez maty. Podlewane codziennie - linia kroplująca. Przetrwały upały bez szwanku. Pięknie rosły, aż do polowy września. W połowie września podsypałam je bardziej korą, żeby było im "cieplej na zimę" i zaczęły tracić kolor po ok 2 tyg. Akurat się zrobiła brzydka pogoda, więc myśłam, ze to nei szmaragdy może zmieniają kolor na zimę. Podlewałam je dośc długo do bardzo późnej jesieni, oczywiscie nie za często, żeby nie przelac itd.
W tym roku wyglądają jeszcze gorzej. Zaczęłam znowu wertować ogrodowisko i doczytałam, że mogła to być wina zbyt dużej ilości kory, a było jej z 7cm - trawa w pasie tuj była wcześniej dokładnie wyrwana.
Przeczytałam, zeby pryskać pinivitem i faktycznie miałam wrażenie, że jakby im to troszkę pomogło (wiem, ze do oprysku musi być odpowiednia pora dnia, bez słońca i bez deszczu-tak zrobiłam) ale po 3 tygodniach jakby znowu troszkę gorzej. Wczoraj ponownie je spryskałam ( wczesniej padał deszcz, więc nie było jak po 2 tyg od wcześniejszego oprysku). Co jeszcze zrobić, zeby je ratować, czy jest wogóle cien szansy, na uratowanie i żeby były ładne w przyszłości?
Wczoraj już miałam ochotę wszystkie wyrzucić i wsadzić nowe, ale już sama nie wiem.

Chciałam jeszcze dodać,że 30 sztuk z tego samego sortu posadzonych zostało w innym miejscu w kółeczkach i z niedużą ilością kory i wyglądają dobrze.

Błagam o pomoc: wywalić czy ratować, oto jest pytanie

ps: próbowałam je obskubać, chociaż, gdybym to zrobiła to byłyby łyse, ale te gałązki są dość mocne, ale brzydki kolor, niektóre jakby suche, ale podlewane, nie wiem co jest nie tak.

Może dostają zgnilizny pnia bo kora utrudnia dopływ powietrza.

Przede wszystkim rozgrzeb i zobacz na pnie.

Podlewalas tylko linią kroplujaca? Jeżeli to młode drzewka to takie podlewanie w upały niestety może nie wystarczyć. Po zimie mogły dodatkowo przeschnac i dlatego tak wyglądają. Jaka masz ziemię w ogrodzie?
Mój 4 arowy azyl... 21:39, 05 maj 2016

Do góry
To, że podczas wczorajszej burzy spadł grad, dowiedziałam się dzisiaj będąc na działce. Świeżo rozwinięte iryski pumila zniszczone, połamane niektóre tulipany i trochę uszkodzone liście.
Tulipany kończyły kwitnienie i dzisiaj większość ogłowiłam. Zostało niewiele...

Ogród Mirelli 21:35, 05 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Claudia

Przygotowana z nazw, jak do kartkówki )moich nie zapisałam ; przez nieuwagę opakowania wyrzuciłam.
Pan Maluśkiewicz 21:35, 05 maj 2016

Do góry
Może nie tyle i nie takie jak u Danusi, ale też parę mam

te białoobrzeżone

sąsiedzkie

Makowo na Kociewiu 21:34, 05 maj 2016

Do góry

Mały ogród w małej gminie 21:33, 05 maj 2016

Do góry
Nie sadź bliżej jak 80cm od szmaragdów, tak mi jeszcze do głowy przyszło jak nie chcesz poszerzać rabaty to zetnij róg koło jodły i będziesz tym sposobem miała miejsce na berberysy

Ogród z widokiem na jezioro 21:32, 05 maj 2016

Do góry
yolka napisał(a)
To są dzieci tulipanków Ani z Kamiennego i moja Suzan

Takich dzisi znów będę miała na pęczki
Moja Suzan dostała od mrozu, ale też kwitnie
Joluś popadało sporo?
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:31, 05 maj 2016

Do góry
katel napisał(a)
Przybiegłam z rewizytą i od kilku dni buszuję po Twoim pięknym ogrodzie , przepięknie u Ciebie jest , taki warsztat to marzenie każdego ogrodnika a na pewno moje .
Moje róże też mają jasne plamy, najpierw zauważyłam je na różach i powojnikach ale są też na innych roślinach, na różach które kupiłam w doniczkach i stały pod domem również.
Zauważyłam że masz lub miałaś tawlinę jarzębolistną Sem. Jak sobie radzisz z jej odrostami, trochę zaczyna to być uciążliwe i nie wiem jak sobie z nią poradzić?

Witaj Kasiu, ja też zauważyłam że inne rośliny też tak mają, czas pokaże.Chyba sobie fundnę sprawdzenie ph ziemi.

Jeśli chodzi o tawlinę to moja nie ma odrostów z jednej strony jest koszone. Może taka odmiana nie wiem. Ja jej o tej porze nie lubię bo jest strasznie pstra. Jak kwitnie to mi się podoba. Tak dumam że chyba dostanie miejsce na przedplociu. Albo wysdź tak żeby było w koło koszenie albo na przedpłocie z nią .

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:27, 05 maj 2016

Do góry
Zaznacz tę bestyjkę czerwoną nitką, jak będziesz wykopywać, by ci się nie zawieruszyła między gawiedzią.

Ładnie nam kwitną tulipanki, a mogłoby u mnie być lepiej, gdyby te 50 szt nie zgniło. Ale i tak z porządnej firmy, i moje z ub, lat jakoś dają kolor w ogrodzie. A za 2, 3 dni zacznie się kwitnienie moich azalii pontyjskich i Rh. Biały już pokazuje, że jest przygotowany.

Ogrodowe przygody 21:26, 05 maj 2016

Do góry
Księżycowy... 21:24, 05 maj 2016

Do góry
A one jeszcze na mnie czekają... Dzisiaj, widocznymi sznurkami, wyznaczaliśmy z M. rabaty przy tarasie (który kiedyś będzie?). Tu, gdzie na razie stoją rośliny do posadzenia, ma być kontynuacja rabaty "cienistej", z tym że ta jest już od zachodu. Chciałabym jakoś mądrze nawiązać. Szukam pomysłu... Ktoś, coś?

Ogrodowe przygody 21:23, 05 maj 2016

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:22, 05 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Zanudzę Was moimi tulipanami, ale teraz jest ich czas Kilka wczorajszych fotek przed deszczem

Iwonko, szał normalnie, przecudnie koniec i kropka.
Mój mały ogródeczek :) 21:22, 05 maj 2016

Do góry
jona napisał(a)

Śliczny niebieski kwiatuszek

Joasiu jutro będę miała fuksje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies