Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 10:55, 23 maj 2016

ANABUKO ja nie mam ani kota, ani psa - alergikiem jestem. Nie przeszkadza mi sporadyczny kontakt ze zwierzętami, ale na dłuższą metę jest już gorzej.

DONIA72 u mnie zaczyna się inwazja mszyc, muszę dziś biegać z opryskiwaczem, w sobotę u nas bardzo wiało, więc tylko profilaktycznie sprajem niszczyłam największe skupiska.
Dorota123 11:01, 23 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Dorotka zaglądam.. i czasami mam wrażenie że w swoim ogrodzie jestem.. styl mamy bardzo podobny Tylko mi szlag trafił lilaki

I jak mam teraz pochwalić Twój ogród ???? To jakbym siebie chwaliła

Ale u Ciebie wszytko się wydaje zdrowsze, bujniejsze Aż miło oko zawiesić do porannej kawy.

Lilaki nie lubią zbyt dużej ilości wody, trzeba je trochę wyżej sadzić. Ogrody mamy podobne- ten rocznik chyba już tak ma. Moje zbieractwo na szeroką skalę zaczęło się trochę później, bo ja dopiero trzeci rok na O jestem. Za miłe słowa dziękuję.:
Dorota123 19:03, 23 maj 2016

Dorota123 19:09, 23 maj 2016

Biesiadowanie
Dorota123 21:53, 23 maj 2016

Wiewiórki odwiedzają mnie każdego dnia, podchodzą co raz bliżej do osób, ale jeszcze się nie spoufalają.
Nallar 16:06, 24 maj 2016

Wiewióry urocze, muszą mieć gdzieś obok domek, ciekawe czy przyprowadzą kiedyś swoje dzieciaki?
Musisz im serwować pyszne jedzonko skoro ciągle wracają.
W blasku świec posiedziałam i straaasznie się rozmarzyłam.
Bogdzia 21:24, 24 maj 2016

Ale nastrój zrobiłas, miło było posiedziec, a wiewióry serce ciesza sliczne zwierzatka. Moja wiewióra chyba zamarzła zimą bo wogóle jej nie widac.
Dorota123 09:22, 25 maj 2016

Nallar napisał(a)
Wiewióry urocze, muszą mieć gdzieś obok domek, ciekawe czy przyprowadzą kiedyś swoje dzieciaki?
Musisz im serwować pyszne jedzonko skoro ciągle wracają.
W blasku świec posiedziałam i straaasznie się rozmarzyłam.

Rzuciłam 5 orzechów na żwirek, dość długo leżały. Wiewiórki obok nich chodziły, przenosiły je troszkę dalej, ale nie jadły ich. Któregoś dnia stwierdziłam, że one chyba nie dają rady zgnieść orzecha, więc im jednego rozłupałam. Na drugi dzień nie było już śladu po orzechach. Rzucone skórki po bananach też chyba zjadają, bo ciągle kręcą się obok róży pod którą sypnęłam pokrojone skórki.
Mam wrażenie, że wśród tych wiewiórek jest jedna parka, może kiedyś będą i małe wiewiórki.
Też lubię blask świec, więc często zapalam wieczorem i gapię się na tańczące płomyczki.
Dorota123 09:26, 25 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Ale nastrój zrobiłas, miło było posiedziec, a wiewióry serce ciesza sliczne zwierzatka. Moja wiewióra chyba zamarzła zimą bo wogóle jej nie widac.

Lubię blask świec, zresztą lubię wszystkie dekoracje.
Szkoda, że nie pojawia się Twoja wiewiórka, na nie często polują jastrzębie. U moich rodziców tez były wiewiórki, ale widziało się też ptaki drapieżne, po zimie tylko raz widzieli jedną.
sylwia_slomc... 10:05, 25 maj 2016

Piękny tworzysz nastrój Goście ogrodowi też świetni
A te dekoracje kwiatowe wytrzymują takie podgrzewanie???