takie gotowe podłoże kupowałeś? ja niby też doły spore kopalam ale chyba skoczek je zaatakował
nie moge uwierzyc że Ty je sadziłeś wtedy co ja, u mnie 4 kwiaty..
Świetny pomysł.Może być dwa.Jasny i ciemny.będą wzajemnie podkreślały swoją urodę
Pierwszy w tym roku zakwitł Powojnik wielokwiatowy The President.
A był kupiony jako Gen. Sikorski
Witam serdecznie
Mam problem z wyborem roślin do posadzenia przed domem, nie mam za dużego pola do popisu ale nie moge patrzeć już na te miejsca. Zastanawiam się nad iglakami, żurawkami, funkiami, trawami ale nie wiem co i gdzie...może Wy macie jakieś fajne pomysły i doradzicie? pozdrawiam Gosia
Magnolia już tylko jedna zaskakuje kwiatami
Tripetala
Hej Aganiu Magnolia pięknie się prezentuje Chcę Ci powiedzieć że Moja Susanka już nie jest jedynaczką Mamy w ogródeczku drugą magnolijke- już ją posadziłam na planowanym miejscu - prezentuje się nieźle - brakuje jej jeszcze koleżanek w koło, ale to kwestia czasu i wyjazdu do szkółki - jak dobrze pójdzie to w czerwcu będzie miała towarzystwo. Postaram się na dniach pokazać zdjęcia to sama ocenisz.
Buziolki zostawiam.
Dąbrówkę juz trochę tępię.Bo ona chciałaby by wszędzie rosnąć.
To macierzanka ogrodowa.A owady buszują na niej od samego rano do wieczora.
Ja często poruszam ją aby czuć bardziej zapach i w powietrzu i na rękach
A teraz pytanie - jak mocowaliście belki do elewacji? Widze jakies metalowe obejmy - pokaż jak wygląda montaż tych belek jesli mozesz. Jakiej wielkości jest ta pergola i co ile cm macie umieszczone słupy w ziemi?
Ale zatrybiłam w końcu
Wielkie to ja będę miała bicepsy i mięśnie ud, jak tak się jeszcze kilka razy w to ustrojstwo zaprzęgnę
Dziękuję Marga za namiary. Przepadłam! Jak zajrzałam do Anety, to już tak szybko stamtąd nie wyszłam. Musiałam pochłonąć cały wątek, żeby nie stracić nic z jej ogrodu.
Właśnie taka rabata trawiasta mi się marzy! Ja już ją widziałam,wygooglowałam dawno temu i mam w inspiracjach. Niedościgniony ideał...Tylko z jakiego sprawdzonego źródła kupić kłącza żeby mnie nie zrobili w trąbę jak wiosną. & mistantów i żaden nie wyszedł. Kupę kasy i teraz się dochodzę ze sklepem o ponowne wysłanie tym razem żywych traw albo zwrot pieniędzy.
A hosty dopiero będę powiększać koloekcję. Te to są takie najbardziej pospolite...Dziękuję za docenienie
Justyna, a Ciebie chyba goszczę u sieibe po raz pierwszy? Witaj. Tunele kupilam w sklepie L za jakieś 30zł sztuka (komplet rurek z folią perforowana i hakami). Fajne na nowalijki. Rzodkiewkę swoją mam od prawie 2 tygodni, salata też już prawie prawie, w drugim fasolka się pięknie chowa. Godne polecenia.
o tak. I to jeszcze jak się sprawdza. Efekty to będą za jakąś dłuższą chwilę a nawet dwie
Ja w pracy, Rysiu został dokończyć linię kroplującą pod tymi młodymi Umbrami i zdjąć darń przy drewutni. Trochę inaczej z Kasią wydumałyśmy Irenko kształt, ale kalina będzie przesadzana
mam taki problem, który przedstawiłem na obrazku.
Chodzi o to, że w miejscu w którym zaznaczona jest 'doróbka' wraz z częścią kostki ma stanąć altana rzecz w tym, że chciałbym to zgrabnie połączyć i zastanawiam się nad jakąś alternatywą dla dorobienia kostki.
Myślałem nad użyciem zwykłych betonowych płyt chodnikowych lub zrobieniu konstrukcji z podestów drewnianych podobnych do palet tylko z mniejszymi prześwitami.
Czy ma ktoś może jakiś ciekawy lub może mi rozsądnie doradzić co będzie najlepszym wyjściem.