Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 13:42, 23 maj 2016

Zana napisał(a)

O rany, ale się zmyła zrobiła

Ale zatrybiłam w końcu
Katarzyna13 napisał(a)

Zgadzam się. Beatko szacunek!!!
Wielkie to ja będę miała bicepsy i mięśnie ud, jak tak się jeszcze kilka razy w to ustrojstwo zaprzęgnę
Marga napisał(a)

Beatko, widziałaś sławną rabatę Anety? Gdzieś widziałam ją także z podpisem każdej trawki. Może znajdę potem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=50
I jeszcze artykuł Danusi (też grzebie w temacie trawek)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/361-magiczne-ogrody-z-trawami
Może Ci sie przydadzą

A tak w ogóle to jestem pełna podziwu dla Twojej ciężkiej pracy. Niesamowite, że sama dałaś radę. Z racji tego że czeka mnie też sianie trawnika, zgapiam pomysł z paletą do równania terenu
Masz piękne hosty, powinnać częściej je fotografować
Pozdrawiam

Dziękuję Marga za namiary. Przepadłam! Jak zajrzałam do Anety, to już tak szybko stamtąd nie wyszłam. Musiałam pochłonąć cały wątek, żeby nie stracić nic z jej ogrodu.
Właśnie taka rabata trawiasta mi się marzy! Ja już ją widziałam,wygooglowałam dawno temu i mam w inspiracjach. Niedościgniony ideał...Tylko z jakiego sprawdzonego źródła kupić kłącza żeby mnie nie zrobili w trąbę jak wiosną. & mistantów i żaden nie wyszedł. Kupę kasy i teraz się dochodzę ze sklepem o ponowne wysłanie tym razem żywych traw albo zwrot pieniędzy.
A hosty dopiero będę powiększać koloekcję. Te to są takie najbardziej pospolite...Dziękuję za docenienie
justi napisał(a)

Świetne mini szklarenki, też o takich myślałam, ale nie miałam pomysłu z czego te pałąki wygiete zrobić? U Ciebie to jakieś rurki?
Justyna, a Ciebie chyba goszczę u sieibe po raz pierwszy? Witaj. Tunele kupilam w sklepie L za jakieś 30zł sztuka (komplet rurek z folią perforowana i hakami). Fajne na nowalijki. Rzodkiewkę swoją mam od prawie 2 tygodni, salata też już prawie prawie, w drugim fasolka się pięknie chowa. Godne polecenia.
Rumianka napisał(a)
Obejrzałam Twoje szaleńczo ciężkie poczynania ogrodowe i tylko nie mów, że jesteś słaba płeć...

MAD napisał(a)

OMG! Czyli co? Jednak zaprzęg z palety się sprawdza? Współczuję tak ciężkiej roboty ale już za chwilę będę z zazdrością patrzyła na efekty.
o tak. I to jeszcze jak się sprawdza. Efekty to będą za jakąś dłuższą chwilę a nawet dwie
anabuko1 14:08, 23 maj 2016

Spory i ładny warzywnik.Suuper.
dobrze widzę, masz podwyższone rabaty???
LyraBea 10:18, 24 maj 2016

Dzień dobry.
Obudziłam się z bólem głowy i spuchnietymi oczami. Nawet poranna kawa nie smakuje. Czekam aż mi przejdzie,bo robota czeka a ja nie do życia. Wczoraj w skwarze nie dało się w ziemi grzebać dopiero wieczorem siegnelam po grabie. Po tygodniu nie ma śladu po deszczach i znowu muszę lać wodę pod roślinki. Na 4 węże leję. Zamówiłam na A 2 węże kroplujace po 30m to mi odpadnie jedna strona do podlewania. Jak ja lubię takie zakupu. Tez tak macie, że zamiast na ciuch wolicie coś do ogrodu kupić?
LyraBea 10:22, 24 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Spory i ładny warzywnik.Suuper.
dobrze widzę, masz podwyższone rabaty???
Tak Aniu. Takie grzadki wydają mi się byc takimi uporzadkowanymi i zawsze tak moja mama robi, ale przy mojej patelni to nie jest zbyt mądre rozwiazanie. Szybciej się grzadki nagrzewaja a tym samym muszę częściej podlewać. Tak więc estetyka w tym przypadku niekoniecznie
Marga 11:49, 24 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Zamówiłam na A 2 węże kroplujace po 30m to mi odpadnie jedna strona do podlewania. Jak ja lubię takie zakupu. Tez tak macie, że zamiast na ciuch wolicie coś do ogrodu kupić?

Nio, też tak mam już nawet siostra drze się na mnie że chodzę w jakiś "starych łachach" i chce wyciągnąć mnie na zakupy, a mi szkoda kasy.
Ze sklepem internetowym niestety nie pomogę, bo jeszcze nigdy nic nie zamawiałam przez neta. Może się skuszę na zakupy paprotek i host w sadzawka.pl, to Ci wtedy powiem czy warto.
Zana 07:00, 26 maj 2016

Ha, ha ja po ciuchowych sklepach też już prawie nie chodzę. Okazuje się, że stare kiecki i bluzki i inne elementy garderoby nadają się jednak cały czas do noszenia. Lepiej kupić np. parę worków dobrej ziemi, nowe rośliny itp. ogrodnicze.
AnnaCh 11:12, 26 maj 2016

Beatko i jak Twoje prace?
LyraBea 16:11, 26 maj 2016

Dzień dobry
Marga, Anula, Aniu Macham do Was. Fajnie, że wpadłyście.

Dzień za dniem mija a u mnie niewiele się zmienia. Optymistycznie brałam pod uwagę wysianie trawnika w tym tygodniu, ale tydzień się kończy a ja nie ruszyłam tematu. Wszystko przez pogodę. Znowu za sucho, za parno było. Prace ziemne więc musiałam odłożyć na "po deszczu".
Dzisiaj się znacznie ochłodziło, zachmurzyło, ale deszczu nie ma.
Ale żeby nie było, że całkowicie próżnowałam. Wieczorami trochę skubałam w rabatach, a jednego się zebrałam i zmontowałam kompostownik. Jeszcze nieskończony, niepomalowany, ale chwalę się dziełem

Dzisiaj miałam ogarnąć rabatę z trawami, ale jakaś taka jestem do niczego, więc byczę się w domu.
anbu 19:20, 26 maj 2016

I Ty sama ten kompostownik tak zmontowałaś? Coraz bardziej Cię podziwiam Szok
LyraBea 22:21, 26 maj 2016

anbu napisał(a)
I Ty sama ten kompostownik tak zmontowałaś? Coraz bardziej Cię podziwiam Szok

Nie mam Aniu tak zdolnego męża, jak Twój, to muszę sobie radzić sama