Tu jeszcze miejsce do ogarnięcia. Patelnia, suchy pył, woda nie wsiąka, perz. Pod stara lipą cień i mało wody. Zimą łyso, więc z przodu posadziłam choiny- może żywopłot, a to miejsce przed lipą gdzie są dwie jodełki to mogłaby być plantacja drzewek bożonarodzeniowych. O dziwo tu jodły dobrze sobie radzą.
Witam, oglądam zdjęcia Waszych ogrodów i też postanowiłam pokazać mój zielony azyl. Ma ponad 500 m2. Pierwotnie była to zwykła, podmokła łąka. Teraz jest to działka z wydzielonym tematycznie przestrzeniami. Spędzam te każdą wolną chwilę.
Bardzo podoba mi się to zestawienie kolorystyczne tej wiosny na rabacie przy strumieniu: bordowy i żółty. Tworzą je piwonie, berberysy niskie, języczka o bordowych liściach, wilczomlecze. Dokupiłam żółtą żuraweczkę i posadzę z wilczomleczem migdałolistnym dla rozszerzenia tych kolorów na teraz.
Przyjeżdżam dzisiaj do domu po pracy, a tam... tadam...
Obwódka rabaty w przedogródku skończona Tatuś zdążył przed burzą Teraz jeszcze muszę skończyć z korzeniami perzu. Wsadzić wyżej cisy, nasypać ziemi i sadzić Już nie mogę się doczekać soboty, będę działać
Iwonka moje The Fairy A na czwarte zdjęcie nie miałam co dać, to są nowe skrzynie, jeszcze wiszące w powietrzu, bo teren wyrównany, ale matę trzeba położyć
Hej, cudne tulipanki, mam chyba takie same odmiany, czyżbyś też kupowała w B?
Melduję, że patyczki hortensji zaczynają puszczać listki, to chyba dobry znak, mam nadzieję, że się ładnie przyjmą. Pozdrawiam.A to moja rzeka tulipanowa, jakieś 3 tygodnie temu, teraz już wszystkie rozkwitły.
Dobrze, ze trawka na zdjęciach super wyglada. Właśnie wróciłam z działki bo siedziałam i wrywalam z niej chwasty. Masakra po deszczach rosną jak grzyby. WychodZą tez błędy w sianiu trawy bo choć było gest to porobiły się placki gołe. Troszkę podsialam trawą ale na drugi rok dosiewki będą mocne i duże Teraz tylko kosić i kosić.
Tamto miejsce będzie kiedys do siedzenia w cieniu wśród drzew lub jednego drzewa. Czas okaże co to będzie. Na ten rok skończyć murki i front domu.