Basiu, kanciki dopiero się tworzą . Żmudnie i powoli idzie mi robota w tym sezonie
Tymczasem wstawiam zdjęcia szykującego się do kwitnienia żeleźniaka specjalnie dla Marioli
Aniu chodniczek tak zostanie, bo to jest najkrótsza droga na taras, zobacz tak to wygląda ze schodów. Tam przewiduję koniec rabaty "ukośnej"
poza tym powiedz dzieciakom by chodziły tak jak chodnik jest u nich zawsze na skróty
Jak to dobrze ,gdy młody czlowiek wie co chce robic w zyciu....to juz o polowę stresu macie mniej,zwiazanego z wyborem studiow
Wiem cos o tym bo moje najmłodsze dziecko co miesiac a moze i cześciej zmieniało zdanie
W poniedziałek kupiłam w końcu żurawki, ale pogoda wczorajsza czyli burza z gradem nie pozwoliła mi ich posadzić dlatego biorę się za to dziś
kupione przymierzone i wkopywać
A może w tym podwyższeniu posadzić trzmielinę na pniu (2 szt. różnej wysokości)i obwódkę z cisa?
Tylko jak go potem przycinać?
Ech nie wyszło nam to podwyższenie ten spadek paskudny...
Obwódka z cisa byłaby powtórzeniem cisowego żywopłotu.
Kolejne trzmieliny chciałabym zaplanować na rabacie pod oknem. Może też na rabacie (nr 1) przy płocie frontowym (14 m)
Udany, i to bardzo
Miło mieć takie dni,że nie trzeba pracować zawodowo, ogrodowo..
Tylko czas na odpoczynek, spacery, zaglądanie, robienie zdjatek. nudzenie się czasami, grillowanie
Ale i fajne rzeczy się kończą..
Ptaszyny dodają życiu lekkości
Można się na nie gapić i gapić jak na niemowlaki, bynajmniej ja tak mam
Maturzystka w ramach relaksu była wczoraj w Krakowie. Zdawać będzie geografię rozszerzoną, bo to jej konik i z tym wiąże przyszłość (wielkie słowo a czas pokaże)
Czyli Twój najmłodszy idzie w ślady rodzeństwa? Pewnie stąd ten stresik.
No więc trzymamy kciukasy
Miejsce kąpieli i czujny wczasowicz w kąpieli
O miło mi słyszeć takie słowa.
Ja wczoraj chodziłam, siedziałam.słońca az takiego żarliwego nie było.ale było ciepło i przyjemnie.Dzisiaj jest goręcej i z całym słoneczkiem.
Ale cóż dzisiaj już jestem w pracy
U mnie dużo dużo różność jest.To dużo roślin lubię.
A hostki to moja pierwsza miłość
Ale inne też bardzo lubię
Heuchera -żurawka Green Spice
Aniu
Chciałaś tam coś zimozielonego ... to może jednak zamiast berberysów żywopłocik ? cisowy Może coś a la nawigatorki w elkę? i może tak minimalistycznie wystarczy? Jaką jest szerokość tej rabaty? Dwa drzewa przed oknem tarasowym (ale tak bliżej tarasu) ... tylko amonagawa nie ma bordowych liści ... bo pasowałyby te bordowe żurawki też w elkę.
Jeśli żywopłot za mało? to można dodać jasnego carexa? nawiązywałby chyba do koloru liści amonagawy?
Hortki przeniosłabym w inne miejsce (wg mnie można przesadzać teraz)
Przy amonagawie może być rozrzucona kosodrzewina
Jeszcze żeby rozweselić wiosną między cisami a carexami można dać różowe tulipany (żeby korespondowały z amonagawą)
I jest zimozielono i kolorowo i chyba mało obsługowo