Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród bacowej 21:52, 14 sty 2017

Do góry
Sylwia, szkoda, ze ją wykopalaś. Mialabys potęgę niebieskiego. Zobacz, Ewa ma wszystkie z podzialu jednej sadzonki.
I jaki efekt
Ogród z rzeźbą 12:48, 14 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Planowanie w pełni. Ja w tym sezonie nie planuję duzych zakupów. Zobaczę, co los przyniesie.

Ach, planowanie... I tysiąc wątpliwości! Ty Iwonko nie musisz już dużych zakupów planować, bo ogród masz generalnie urządzony. Teraz zostaje dopieszczanie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:09, 13 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Madżenko, jeszcze jest czas. Ale jak trawki będziesz cięła, to trąb.

Jestem przekonana, ze jak co roku już w lutym zacznę wycinać te co są najmniej wrażliwe. Może wtedy się do konca marca wyrobię z cięciem
Ogródek Iwony II 15:44, 13 sty 2017

Do góry
Wstawiam fotki dla Miłki:
Mój nastoletni żywopłot z bukszpanu, regularnie cięty, ma 19 lat. Szerokość osiągnął ok. 1/2 metra. Uwielbiam go. Na początku pozwoliliśmy mu pójść w górę, wtedy nie było Ogrodowiska i internetu, nie miałam instrukcji, jak go prowadzić. Teraz pilnujemy wysokości i szerokości

Tu przy hortensjach obwódka z trzyletnich sadzonek bukszpanu. W zeszłym sezonie raz go cięłam. Hortensje klapnięte na fotce, bo świeżo były przesadzane. Na tej rabacie mam za bukszpanową obwódką szałwię, stipę (zastanawiam się nad rozplenicami) i hortensje. Za hortkami posadziłam werbenę przy płocie. Sąsiedzi się pytają, co to, jak widzą pełno motyli. Efektu jeszcze nie ma, bo to jesienna rewolucja, liczę na ten sezon

Uwielbiam tę rabatę z bukiem. Też obwódka bukszpanowa. Tym razem sadzonki dorodne kupowałam w pobliskiej szkółce. Ładne, gęste, spore. Od razu był efekt. Pod bukiem mam dywanik z trzmieliny. Rabata cały sezon bardzo dobrze wygląda.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies