Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 09:11, 13 sty 2017

Gosiu, spokojnie.
Ja też nasionka będę wysylać po niedzieli. W tym tygodniu na kompa raczej służbowo wchodziłam. I tak noce zarywałam... rozumiem Cię.
Mirka 09:20, 13 sty 2017

Teraz aminek na fali no musowo rozejrzeć się za nasionami.
Iwk4 15:44, 13 sty 2017

Wstawiam fotki dla Miłki:
Mój nastoletni żywopłot z bukszpanu, regularnie cięty, ma 19 lat. Szerokość osiągnął ok. 1/2 metra. Uwielbiam go. Na początku pozwoliliśmy mu pójść w górę, wtedy nie było Ogrodowiska i internetu, nie miałam instrukcji, jak go prowadzić. Teraz pilnujemy wysokości i szerokości

Tu przy hortensjach obwódka z trzyletnich sadzonek bukszpanu. W zeszłym sezonie raz go cięłam. Hortensje klapnięte na fotce, bo świeżo były przesadzane. Na tej rabacie mam za bukszpanową obwódką szałwię, stipę (zastanawiam się nad rozplenicami) i hortensje. Za hortkami posadziłam werbenę przy płocie. Sąsiedzi się pytają, co to, jak widzą pełno motyli. Efektu jeszcze nie ma, bo to jesienna rewolucja, liczę na ten sezon

Uwielbiam tę rabatę z bukiem. Też obwódka bukszpanowa. Tym razem sadzonki dorodne kupowałam w pobliskiej szkółce. Ładne, gęste, spore. Od razu był efekt. Pod bukiem mam dywanik z trzmieliny. Rabata cały sezon bardzo dobrze wygląda.

MirellaB 17:45, 13 sty 2017

Iwonka tego dorodnego żywopłotu z bukszpanu nigdy u Ciebie nie widziałam - jak to możliwe? Chyba nie zwracałam uwagi, bo bukszpany mnie nie interesują, ale przyznaję, że pięknie wygląda
Krzysiek_97 12:47, 15 sty 2017

Musze przyznać że ta duża obwódka z bukszpanu jest śliczna A te hortensje " zwiędnięte" to jak odmiana ???
Dominika11 13:59, 15 sty 2017

wow widzę, że u ciebie i śniegowo, ale i są fotki piękne z pełni sezonu - pięknie
polinka 14:30, 15 sty 2017

Mega dorodny masz ten żywopłot z bukszpanu i widać, że zdrowy, zadbany. Z przyjemnością się na niego patrzy
10:12, 16 sty 2017
Iwk4 napisał(a)
Wstawiam fotki dla Miłki:
Mój nastoletni żywopłot z bukszpanu, regularnie cięty, ma 19 lat. Szerokość osiągnął ok. 1/2 metra. Uwielbiam go. Na początku pozwoliliśmy mu pójść w górę, wtedy nie było Ogrodowiska i internetu, nie miałam instrukcji, jak go prowadzić. Teraz pilnujemy wysokości i szerokości

Tu przy hortensjach obwódka z trzyletnich sadzonek bukszpanu. W zeszłym sezonie raz go cięłam. Hortensje klapnięte na fotce, bo świeżo były przesadzane. Na tej rabacie mam za bukszpanową obwódką szałwię, stipę (zastanawiam się nad rozplenicami) i hortensje. Za hortkami posadziłam werbenę przy płocie. Sąsiedzi się pytają, co to, jak widzą pełno motyli. Efektu jeszcze nie ma, bo to jesienna rewolucja, liczę na ten sezon

Uwielbiam tę rabatę z bukiem. Też obwódka bukszpanowa. Tym razem sadzonki dorodne kupowałam w pobliskiej szkółce. Ładne, gęste, spore. Od razu był efekt. Pod bukiem mam dywanik z trzmieliny. Rabata cały sezon bardzo dobrze wygląda.

Iwonko ślicznie
Żywopłocik przepiękny.Widzę,że masz już 19 letnie doświadczenie w ogrodzie,to nie byle co
Dziękuję za wspaniałą inspirację
Ewa777 16:01, 16 sty 2017

Iwk4 napisał(a)

Super czapusie Dzisiaj chyba Ci dosypało śniegu? U mnie coraz większe zaspy I nareszcie ferie
szemusia 16:15, 16 sty 2017

Iwonko, najpierw trafiłam na energetyczne letnie fotki, a za chwilę Ewa mnie zmroziła śnieżnymi czapami - mieszanka wybuchowa
Ale przyznam, ze o każdej porze w Twoje zakątki prezentują się ślicznie