Dzisiaj walczyliśmy z poszerzaniem rabaty. Jestem umordowana
W ubiegłym roku dosadziliśmy pod sosną hortensje ogrodowe i wyglądało to tak:
Ta sama rabatka w tym roku przed poszerzaniem:
Dzisiaj zdarliśmy sporo darni. Przesunęliśmy 2 rododendrony, żeby miały więcej miejsca. Dosadziliśmy 2 hortensje ogrodowe: białą i niebieską, trochę prymulek z wiosennych nasadzeń donicowych. Jeszcze kilka roślin zmieniło miejscówkę i teraz wygląda ta rabata tak:
Reniu Tobie też dziękuję za pomoc. Faktycznie cięzko coś fajnego zaaranżować. Dziś wzięłam się do pracy . Zrobiłam malutkie rabaty po prawej stronie wspinaczki i zjeżdżalni domku. Zdaję sobie sprawę , że tu nie ma co liczyć na fajny efekt. Może w przyszłości pozmieniam ustawienia i zrobię wtedy ładne rabaty. pomysł z kołami mi się spodobał.
kapustne ciągle dostają pić i są w świetnej kondycji
No i dzieło eMka, czyli ulga w podlewaniu
Sadzonki pomidoró w tym roku słabsze mi wyszły, nie dosyć że mniej to jeszcze wszystkie możliwe wielkości. te po lewej są niższe i mniejsze, po prawej prawie kwitnące
Pszczółko czy maki są dwuletnie, czy dłużej żyjące?? miałam kiedyś a w tym roku ani śladu po nim i niem czy go spisać na straty zimowe, czy moja wina?piękny ten maczek
Sciskam
Co słychać w warzywniku? SUCHOOOOOOO praktycznie linie kroplujące ratują roślinki a reszta żyje dzięki zraszaczom
Nieśmiało z piachu wychodzą różne fasole oraz fasolnik chiński (2 pierwsze zdjęcia)
Raczej delikatnie koryguję, młode przyrosty skracam - w tym roku jeszcze nie skubałam.
U mnie mszyce na kalinie Onondadze i na czarnym bzie ale walczę, ręczną rozgrywkę przegrałam to spraye poszły w ruch. Toszka tu jeszcze fotkę cyknęłam plamy na porzeczce to ostatnie takie liście, nowe są już zielone. Jeśli wiesz co to mogło być to napisz .
Pajączki, krzewuszka - strasznie mi się na boki rozlazła, muszę nad jej pokrojem popracować .
Clematis Blue Light
witam, mam problem z dodawaniem zdjęć. Tu na stronie testowej laduja się szybko, tak samo jesli dodaje zdjęcie do wczesniej utworzonego wątku przez forumowiczów. Lecz przy tworzeniu nowego tematu nie chce mi juz zaladowac zdjecia w mminiaturce. Miał ktoś już z was taki problem?