Miłego dnia... pracowitego dnia.. wreszcie pogoda dla ludzi... trochę pracy a potem do ogrodu .. układam listę w głowie co najpilniejsze mam do zrobienia.. i już uzbierałam zajęć na 2 tygodnie..
Dorota ja też lubię mocne kolory Lubię akcenty.. i mam kilka rabat gdzie króluje czerwień, żółty i pomarańcz.. biały i różowy zaakceptowałam dopiero pod wpływem forum U mnie ewolucja zawsze idzie w odwrotnym kierunku
Ta trawka?
To Trzcinnik Overdam jeszcze nie kwitnie, ale piękny jest od wczesnej wiosny. Bardzo szybko startuje, kwiatostany przebarwiają się z różowych na bordowe i słomkowe. Polecam
Ja je przesadziłam w inne miejsce... one są naprawdę ogromne.. kępa rozrośniętego maku jak rozłoży liście zajmuje metr średnicy. Po przekwitnięciu w reprezentacyjnym miejscu jest potem tak dziura.. dlatego poszły na rabatę bylinową. Tam jest cień wiec jeszcze nie kwitną.. ale wysokość już mają mi po przysłowiowe cyce. Te są młode z pozostałych kłączy i z siewu, to sięgają po kuperek.. mój kuperek, nie kaczy. I też dostaną eksmisje
A tak wogle w ogrodzie już się zrobiła dżungla, miejsca brak.. i boję się cz obędzie za 2 tygodnie.. Ty masz problem bo wszytko za małe, a ja mam problem bo wszytko za duże
Uważam że w realu mój ogród lepiej wygląda niż na foto .. nie umiem robić zdjęć
Kulki zdobyczne z przydrożnej szkółki, wygrzebane z hektara formowanych tujek.. wykopane z gruntu.. brałam co było... cena rekompensuje to, że każda jest inna. Siedziały w szkółce od wielu lat.. i nikt odmiany nie zna.
Po przycięciu już różnic nie widać..
Śliczne zdjęcie Aguś, już sobie wyobrażam ten szał jak rozkwitną. Mnóstwo tu u Ciebie porad, muszę pozapisywać. Ale ja zawsze sobie obiecuję, że zapiszę, zrobię... A w efekcie moje rośliny muszą sobie jakoś radzić.