Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:37, 15 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marzenko, słoneczko jest! Od tygodnia mi dogrzewa, z czego się
ciesze, bo rośliny w końcu dostają to co lubią. Może za szybko przekwitają, ale za to następne przyspieszają wzrost i znowu jest pięknie!

Miłego weekendu!

Śliczny
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:36, 15 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zbyszku, Basiu, Izabelko miłej niedzieli i Wam również. U mnie pada przelotnie to dobrze, bo stopniowo nawilża tę pustynię.
Kto planował wypad nad morze, niech się wstrzyma tydzień. Nadchodzi tydzień zimnych nocy i niepewnej pogody.
Ale kwiatki na karcie u Hanusi są pewne i przesyłam je dla Was.

Lak

Pierwszy raz widzę laki i spodobały mi się bardzo
W Kruklandii 10:29, 15 maj 2016

Do góry
Obwódka mi nierówno rośnie....szok!

Poza tym mam plagę.... miodówka
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:25, 15 maj 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
moja "pracownia" w trakcie wiosennych porządków, czeka ją mały remoncik i malowanie, póki co misz-masz :

Witam, widzę że nie tylko rośliny lubimy takie same, ale i przedmioty do zdobienia ogrodu mamy takie same wózki mam dwa jeden duży drugi mały, super pracownia pięknie masz.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 10:18, 15 maj 2016

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 10:17, 15 maj 2016

Do góry
Udanej niedzieli!

Jak więcej błędów nie popełnić...... 10:14, 15 maj 2016

Do góry
Czosnki się rozkręcają
Jak więcej błędów nie popełnić...... 10:10, 15 maj 2016

Do góry
Tak wygląda ta rabata

NewLife w ogrodzie 10:10, 15 maj 2016

Do góry
Gosiu, Aniu, Dominiko, Kasiu, Aniu, Anulko
Dziękuję za troskę i za to, że o mnie pamiętacie, mimo, że od tak niedawna z Wami tu jestem. To takie przyjemne i motywujące. Przyznaję, dopadło mnie kompletne zobojętnienie i niemoc. Trochę sytuacji się na to zbiegło, dowaliła niezborność związana z bólem pleców, z którymi u mnie nie przelewki i zrodziło się pytanie, czy moje spełnienie marzeń o pięknym ogrodzie jest warte utraty zdrowia do reszty. Przez ostatnie dni odpuściłam sobie pracę fizyczną i z moim kręgosłupem już lepiej. Od jutra muszę stawić czoła wyzwaniu i spróbować dalej sił. Zobaczymy, na ile mi tych sił wystarczy.
Nie pracowałam w ogrodzie, a za to spełniałam się w kuchni. Przygotowywałam tort dla Chrześniaka z okazji jego I Komunii Św. To też pozwoliło mi zapomnieć chociaż na chwilę o pracach ogrodowych. Ale już wczoraj wieczorem 2 godziny lałam wodę, bo dalej u mnie susza. Dookoła słyszy się o deszczach a tu ZERO!
Gosiu, Ty masz studnię, ja mam zbiornik 10m3 na deszczówkę. Też ostatnimi czasy się do niej dobraliśmy na zasadzie prowizorki i do warzywnika ciągnę wodę stamtąd, ale to kropla w morzy potrzeb i jeśli nie będzie padać, wkrótce to źródło wyschnie. A z pustego i Salomon nie naleje...
Gdzieś się już chwaliłam, pochwale się i u siebie. Za namową Waszą i w oparciu o Wasze doświadczenia, stałam się szczęśliwą posiadaczką wideł amerykańskich. Wybrałam oczywiście markowe, bo do tej pory cały sprzęt od F mi się sprawdza doskonale. Kierowałam się ergonomią i ciężarem. Przyszły we wtorek. Ważą niecałe 2kg. Cudo. O ile mniej dźwigania podczas kopania w porównaniu z łopatą.

Mimo gorszych dni są momenty, które cieszą, jak na przykład pierwsze rzodkiewki na śniadanie

czy jajecznica ze smardzów.

Mniam.
Lecę pooglądać Wasze zakątki.
Miłego dnia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 15 maj 2016

Do góry
I ostatnie tchnienie tulipanów we wgłębniku
Uwielbiam ich kolor

Wilcza Góra 10:03, 15 maj 2016

Do góry
FORGET-ME-NOT DAY
Dzień Polskiej Niezapominajki – święto przyrody obchodzone corocznie 15 maja.

Pozdrawiam serdecznie z Wilczej.

p.s. dziś u nas wieje niemiłosiernie, ale lecę sadzić bo mam masę donic do "załadowania w ziemię"
Odkupiłam sobie sporo floksów i jeżówek bo mi uschły, kiedy byliśmy kilka dni w górach. Dokupiłam trochę hortensji (jakby mi było mało ) i trochę penstemonów...to by chyba było na tyle...lecę ...

Ogród Cioci cz. 3 10:01, 15 maj 2016

Do góry
Niesamowite kolory

A żurawki masz tak wypasione, że zazdroszczę a nie lubię tego uczucia
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 09:54, 15 maj 2016

Do góry

Czy ktoś zna nazwę tego drzewa? Zdjęcie zrobione w Niemczech w Kolonii.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:50, 15 maj 2016

Do góry
Clematis Blue wilde

i Azalia

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:45, 15 maj 2016

Do góry
Drzewka owocowe

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:44, 15 maj 2016

Do góry
Witajcie dziewczynki,wybaczcie wczoraj już nie mialam sił by tu wchodzić
dziś tak szybciutko co byscie się nie martwiły,nie omieszkam dopowiedzieć że bardzo miło mi za Waszą troskę-buziaczki dla Was :-* ,na dniach nadrobię zaległości
zakupki wczorajsze,nie do końca mam co chciałam ale kupię gdzie indziej
a propos zakupków Haniu Ty chyba jasnowidz co do Azali bo kupiłam i ją
a to zakupki
Surfinia czarna

Ostróżka biała

kilka cebul Lilii
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:40, 15 maj 2016

Do góry
I queeny z czosnkami
Swoją drogą świetny mariage

Lawendowy zawrót głowy 09:40, 15 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jolu pięknie ilości kwiecia dla mnie masakra
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:39, 15 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Podoła jestem tego pewna... mój Shirasawa Aureum, już cały w cytrynowych barwach

Jestem mile zaskoczona swoim. Ma dosyć duże młode przyrosty, takie przewieszające się lekko.

Oglądam ten Twój ogród i myślę, że jeszcze sporo mogę sadzić, żeby taki efekt otrzymać Cudownie, różnorodnie i naturalnie To moje marzenie.

O krocionagach ostatnio już czytałam, bo widziałam ogłoszenie w moim urzędzie miasta ostrzegające o pladze Apelują do ludzi o sprzątanie posesji. U mnie na szczęście ich nie ma... i mam nadzieję, że tak zostanie, bo ohydne są.

Czy to możliwe, że ostatnie przymrozki załatwiły mi pół magnolii (chodzi o moją starą)? Ładnie puściła, a teraz tylko część krzewu się zieleni, a reszta nie
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 09:33, 15 maj 2016

Do góry

co to za odmiana i na co może być chory usychaja mu igly ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies