I tu też wyląduje - rosna na razie 3 róże Aphrodite i jakieś orliki. Dosadze innych bylin, raczej z tych które już mam.
Nie mam pomysłu jak to zagospodarować...
warto było wstac wczesnie spokój, kawusia i twój ogród
Te tulipany są oszałamiające, nawet jesli ich nie sadziłaś jak piszesz !!!! Naprawdę można je oglądać i oglądać.
Ostatnio pokazaywałam twój wątek koleżance, która stwierdziła, że to niemożliwe, zeby mieć taki zadbany ogród i pracowac zawodowo 10 minut ją przekonywałam, że to nie firma robi u Ciebie
Dopier teraz przyuważyłam, ze masz berberysa (o ile to on) w kulki przyciętego bardzo ładnie to wygląda.
I jeszcze przy bramie masz taki panel "bluszczowy", wcześniej na to nie zwróciłam uwagi,spodobał mi sie ten pomysł. A masz jakies zdjecie en face ???
O rany. Widziałam Kasiu twój wątek wiele razy i zachwycałam się ogrodem. Taki busz mi się marzy. I dopiero teraz dotarłam do starych wpisów i tego powyżej. Ehhhh po 15 latach dopiero taki efekt? A nie po 5 ? Bo jesli jednak sie pomyliłaś i chodziło ci o 5 a nie 15 to bardzo byś mnie pocieszyła. Bo mój ogród ma dopiero 2 lata .... Za 15 lat to moje dzieci już dorosłe będą
Ps - Twoje zdjecie lustra w ogrodzie jest moim najulubieńszym ze wszystkich znalezionych na Ogrodowisku.
Nie mogłam sobie przypomnieć który to ogród miał taką fajną kulę z gałęzi. I wreszcie znalazłam Ta kula strasznie mi w pamięci zapadła kiedyś. Świetna jest.
Gosiu piękne hortensje kiedyś w takim kolorze nie zwróciły by mojej uwagi a teraz mam ochotę takie mieć !!! Będziesz je przechowywać na zimę w garażu czy potraktujesz je jako jednoroczny dodatek do ogrodu ?
Queeny są późnokwitnącą odmianą, ale za to długo trzymają kwiaty. Chyba najbardziej zbliżona do nich jeżeli chodzi o okres kwitnienia jest Elegant Lady czy jakoś tak. W jednym miejscu mam Queeny z jakąś białą odmianą "no name" i komponują się idealnie. Biały i ciemny fiolet, wygląda super.
Gosiu relacja super i nawet zdjęcia z zaskoczenia fajne Pierwszy raz oglądam mój ogród z innego obiektywu niż mój
Z dzieciakami nie można się nudzić zwłaszcza z takimi Żaba ,rybki a może Ksawery ...w sumie to nic nie złowiłam hihihi za to spędziłam sympatyczne popołudnie !!!