I dalszy ciąg zakupów dzisiejszych : bergenia po kwiatku wydaje mi sie że takiego nie mam, przylaszczki i liatrie różowe lub białe a to jakie dokładnie to się okaże jak zakwitną
Teraz zdjęcie szmaragdów ze szkółki z Gorzyczek
zdjęcia nie są najlepsze, bo robiłam na szybko. Kończyłam sadzić jak już było ciemno, tuje rzeczywiście hodowane w donicy, bardzo ładny system korzeniowy.
i coś co mnie stopuje w ogrodzie z dalszym przesadzaniem
I moje zakupy : berberysy, cisy, lilak Primrose oraz grujecznik troszkę po przejściach bo gdzieś zagubiony pomiedzy innymi drzewami w szkółce i nie miał zupełnie miejsca dla siebie i własciciel szkółki nawet nie wiedział że go ma i w związku z tym sprzedał mi go za 10 zł.
Mogę Wam wreszcie pokazać moją guncię bo dziś na dzień ubranko zdjęte i się hartujemy Dostała pierwsze papu : kompost + biohumus i odrobinkę nawozów.....na obornik poczeka do 15 maja
barwinkowo
z tyłu malutka tawuła, co się sama ukorzeniła . Fajne takie niespodzianki
fajne zestawienie kolorystyczne
no i azalka w zwykłym kolorku, bez udziwnień
JEdna z moich hortensji Limelight ma pewnie jakąś wadę genetyczną, która zresztą mi się bardzo podoba - jedna z gałązek ma takie pstrokate liście.
ukorzeniona z niej roślinka powtórzyła tę cechę rośliny matecznej. I mam dwie takie fajne wariatki
hortka Blue Bird będzie kwitnąć