Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

anabuko1 10:01, 19 maj 2016

O matko!!Ale cudne te fioletowe tulipany!!
a jeszcze taka duża ilość. Robi duże wrażenie
ryska 17:12, 19 maj 2016

Aniu w szoku jestem, że moje tulipany zrobiły na Tobie wrażenie. Dziękuję
Przecież to u Ciebie kiedy bym nie zajrzała rośliny aż zachwycają jakością i ilością. U mnie to tylko taka namiastka ogródka. Z drugiej strony staram się zagospodarować każdy milimetr buziaki
ryska 19:03, 19 maj 2016

Dziś przyszła paczka z roślinkami. Świetnie zapakowana a zamiast pudełka jako nośnik 3 skrzynki drewniane.
Do donicy przy huśtawce dosadziłam bodziszka renarda i drakiew kaukaską.
Oprócz tych nabytków mam tam powojniki Krakowiaki, które razem z bluszczem mają stworzyć tło, rozplenice Hameln, dwie hortensje bobo i jeżówki Milkshake.
Wszystkie te roślinki pięknie przeżyły zimę. Jedynie persicaria drobnogłówkowa wypadła i dlatego bodziszki w to miejsce.
Zakupiłam też 12 różnych rojników i rozchodników do moich nowych pomysłów
Do przedogródka doszły też 3 nowe paprocie.
Kwitną jeszcze tulipany City of Vancouver i Angeliki. Te pierwsze są zachwycające dopiero teraz. Negrita Double jeszcze kwitnie ale to jej ostatnie tchnienie.
Pojawiły się mszyce na różach a biedronek nie widać. Ogólnie wszystko się zieleni i nie trzeba chodzić w swetrze wełnianym
Miłego dnia
gobasia 19:07, 19 maj 2016

Pokaż Angeliki
ryska 19:20, 19 maj 2016

Nie mam Basiu nowych zdjęć. Ale dla Ciebie wszystko, jutro pocykam
Anda 20:23, 19 maj 2016

ryska napisał(a)
Dziś przyszła paczka z roślinkami. Świetnie zapakowana a zamiast pudełka jako nośnik 3 skrzynki drewniane.
Do donicy przy huśtawce dosadziłam bodziszka renarda i drakiew kaukaską.
Oprócz tych nabytków mam tam powojniki Krakowiaki, które razem z bluszczem mają stworzyć tło, rozplenice Hameln, dwie hortensje bobo i jeżówki Milkshake.
Wszystkie te roślinki pięknie przeżyły zimę. Jedynie persicaria drobnogłówkowa wypadła i dlatego bodziszki w to miejsce.
Zakupiłam też 12 różnych rojników i rozchodników do moich nowych pomysłów
Do przedogródka doszły też 3 nowe paprocie.
Kwitną jeszcze tulipany City of Vancouver i Angeliki. Te pierwsze są zachwycające dopiero teraz. Negrita Double jeszcze kwitnie ale to jej ostatnie tchnienie.
Pojawiły się mszyce na różach a biedronek nie widać. Ogólnie wszystko się zieleni i nie trzeba chodzić w swetrze wełnianym
Miłego dnia

Fajne roślinki posadzilaś. Moje tulipanki już wszystkie obcięte, prawie wszystkie, bo jeszcze cztery China Town sie ostały U mnie na różach też mszyce. Czytałam dzisiaj, że dwa tygodnie trzeba czekać na pojawienie się owadów je zjadających. Dopiero jak mszyc dużo i opłaca sie wsród nich np. złożyć jajeczka, to wtedy przybywają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Alisonek 21:54, 19 maj 2016

Witaj, ale długaśna lista zakupów. jak wszystko posadzisz ale się zrobi pieknie
Pozdrawiam cieplutko
16:08, 20 maj 2016
Reniu czy dokupiłaś działkę obok? Doczytuję o zakupach Jaka imponująca lista,będzie się działo na rabatach.A niektórych nazw roślinek nie znam,nowości dla mnie
Tulipany oszałamiające w takiej ilości,przepiękne kolorki,mega energetyczne
Spacer po lesie i w jaki sposób go przedstawiłaś bardzo uspakajający.Tu lasów pełno dookoła ale kleszcze mnie przerażają,że też takie coś istnieje i po co to
Odnośnie Zielonych Świątek to mój tata zawsze przynosił tatarak i ustrajał nim dom,teraz obyczaj ten powoli zanika.
Orlikowo-goździkowy bukiecik uroczy,ja też nie zrywam kwiatów z ogródka do wazonu,niech sobie rosną na rabatach ale przed wyjazdem musiałam ściąć sporo tulipanów do wazonów by mama miała mniej pracy z ich ogławianiem.Cieszyły oczy w domu

Uściski przesyłam i kwiatuszki

malgorzata_s... 16:27, 20 maj 2016

jak paczka przyszła to czekam na sesję z nowościami pozdrawiam
ryska 18:26, 20 maj 2016

gobasia napisał(a)
Pokaż Angeliki

Hej Basiu, tu zamieściłam zdjęcia moich tulipanów Pozdrawiam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/134-tulipan-tulipa?page=66