Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co i jak? Nowicjuszka 18:00, 19 maj 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja badałam w zeszłym roku musi wystarczyć bo na razie nie mam czymAle były różne ph w różnych częściach ogrodu....wyszło na to , że rodki to na samej górze powinnam posadzić Kto by im tam wodę nosił?

Też mi się tak wydaje, jak motyką lecę po rabacie, że gleba jest różna. W sumie to ciekawe, bo miałam nawiezioną ziemię, spychem rozplantowaną, tak samo nawożę i daję trociny, a mam miejsca gdzie nie mogę wbić kopaczki. Dla mnie to zbawienie mój pług ręczny Polecam gorąco jak ktoś ma duże rabaty do przekopania.
Typografia ogrodu 17:55, 19 maj 2016

Do góry
Turzyce sabinskie dotarly.miały byc jeszcze seslerie jesienne ale pan sie pomylil i przywiózł inne...wzelam trzy dla testow.

A szkoda bo mialy zastapic martwe FC na skarpie

Alebskoro ich nie ma to pobralam sadzonki moich sadlerian i posadzilam na sparpie.

A sabinska wylądowała w podjezdzie gdzie niedawno usunelam ID
Do raju daleko - u Ewy 17:39, 19 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale trawniczor Doprowadziłaś go do perfekcji Tulipany cudowne. U mnie już nie ma prawie

Dzięki Gosiu Trawnik zazwyczaj na początku wiosny ładnie u nas wygląda, a potem już trochę gorzej Teraz też jest trochę placów łysych na ścieżce prowadzącej do drewutni

Dla Ciebie taka kompozycja z tulipanem

i zawilce

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:30, 19 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Mam takie coś ,chyba drzewko...nie wiem zostawić ,wyrzucic? kwiaty ma jak akacja tylko żółte

wg mnie to złotokap
Za zielonym płotem 17:23, 19 maj 2016

Do góry
i jeszcze takie małe porównanie śródremontowe..

chcę się jeszcze pozbyć tych jałowców płożących stąd i azalii spod kosodrzewiny, zamarzyłam sobie o różach w tym miejscu tylko zastanawiam się czy dodać coś jeszcze wzdłuż palisady, czy już tylko różami zapełnić ten cały pierwszy plan..? no i cały czas nie mam żadnego pomysłu na tą rabatę pod wierzbą, tam gdzie teraz pojemniki ze żwirem, mam do wykorzystania 5szt. cyprysików groszkowych
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:18, 19 maj 2016

Do góry
Ostatnie tulipany tej wiosny?
Nie, może jeszcze ze dwa zakwitną, te z cienia, ale to następnym razem.
A dziś te: tuż przed opadnięciem płatków.

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:18, 19 maj 2016

Do góry
Sylwia
cieszę się, ze ci wszystko żyje
fajna sobota przed nami
Justyna
akurat miejsca to masz
Gobasia
w tym roku trawy później, niestety jestesmy niecierpliwe, trzeba czekać, moje sa 4 letnie, to lepiej sobie radzą, a gracki tez dobrze idą, choc to ich 2 sezon
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:14, 19 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

Pewnie że nie zmieniaj,niech będzie rabatka Franusia(dobrze zapamiętałam)

Duzo jet tam krzaczków ,a kolorów?

Rabatka Bolusia, jeżeli już! Może być, On się cieszy zapewne, że jeszcze do ogródka łażę.

Za zielonym płotem 17:13, 19 maj 2016

Do góry
Dominika, dzięki za odwiedziny i pochwałę
dzisiaj działam w ogródku od rana, przyszła do mnie wreszcie długo wyczekiwana paczka - trzy robinie, wiem dobrze, że na forum nie cieszą się zbyt dużą sympatią, ale jedną miałam już w kolekcji, nie chciałam robić bałaganu i mieszać z czymś nowym obok, a tej szkoda było wyrzucić... i trzy pęcherznice czerwone, w sumie mam cztery sztuki. Trochę poprzestawiałam, ale jeszcze kawał pracy przede mną

uwierzcie mi na słowo, na tym zdjęciu są trzy nowe drzewka! dwa tam, gdzie palisada i jedno obok tego już podrośniętego

pęcherznice wylądowały pod płotem, nie są w równej lini, ale posadzone tak żeby robiły za tło dla kosodrzewiny i tej drugiej sosenki (na tle tej kory ich nie widać prawie, bo szkraby małe...) no i w rogu (pod bluszczem) pojawiła się jeszcze kalina!

wykopałam stąd kilka krzaków, m.in. te dwa okazy, Karol99 zidentyfikował ten ciemniejszy jako "Mint Julep" jałowiec pośredni, a drugi NN, muszę dla nich znaleźć miejsce!

i jeszcze widok na front robót z innej perspektywy, w prostokącie pojawiła się druga akacja, przesadziłam tam trzmielinę(będzie jeszcze jedna), a pomiędzy są hortensje ogrodowe białe (maluchy, ale przecież kiedyś urosną ), no i moja pierwsze obwódka bukszpanowa, ta to dopiero jest tyci tyci...

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:11, 19 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

ale sliczny kolorek !
i powzdychalam do twoich ogromnych ML bo moje sie nie obudzily, nie mowiac juz o rozplenicach
Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 16:58, 19 maj 2016

Do góry
Dziękuję Wam za odpowiedź!
Już go ciachnęłam, w środku ładny zieloniutki, tylko tył gorszy, bo rósł wbity w płot...
oto efekty, koślawo, ale jak podrośnie to będę mogła ładniej go uformować

teraz tylko muszę dla niego znaleźć miejsce odpowiednie...
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:58, 19 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Azalie japońskie słabe w tym rojku. Mam trzy, jedna ma 3 kwiatki, jedną wyrzucam, bo listki jej zbrązowiały i nie chcą sie rozjaśnić, a najlepiej kwitnie Geicha Orange.
Asfofdel piękny w pąku, a ja czekam na kwitnienie galtonii. Ale to aż w lipcu.

Haniu Geisha jest śliczna Z galtonią do lipca niestety trzeba czekać
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:56, 19 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ma, sliczny, ale Mayleen łądniejszy i Fragrant Spring, pachną pięknie też.
U nas też zimno, wiatr, słońce, ale idzie wytrzymać.
i drzewiasta peonia

U ciebie Irenko zawsze tak pięknie i kolorowo
Oczy napasłam i zachwyciłam tą białą peonią
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:51, 19 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Aniu nie grzesz, kwitnie Ci wspaniale, drzewiasta śliczna, ależ jest tych odmian, każdą podziwiam

Będę likwidowała drobiazg z ogrodu nastawię się na piwonie, róże ostróżki i ciekawsze wieloletnie byliny, wszystkie trawy mi prawie w tym roku pomarzły
klon tatarski Ginnala
Do raju daleko - u Ewy 16:50, 19 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
tak obejdzonej hortki to nie widzialam...
ale dzisiaj zobaczylam ze moje orliki nie maja ani jednego listka...a 3 dni temu byly...przezyja ? same ladygi z pákami..

trawniczek rewelacja, chyba pojde skosze swoj

Skoś koniecznie Będziemy podziwiać
Też nie widziałam nigdy tak objedzonej hortensji. Na początku myślałam, że ktoś lub coś połamało mi pączki, ale na tych większych liskach widać wyraźnie, że coś żerowało

Czy ktoś zauważył na poprzednich zdjęciach, że czosnki u mnie zaczynają

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:47, 19 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tez podziwiam jejs tna co popatrzec i super, ze dzis sie fotki wgraly

wieczorem jest chyba nas za dużo i dlatego jest problem z wgrywaniem zdjęć
Skąpana w słońcu 16:45, 19 maj 2016

Do góry
Bożenko, a o jakich muchach Ty piszesz ? To im mogą jakieś muchy zaszkodzić ?

Pierwiosnek kupiłam w tym roku za całe 0,90 zł

Iwonka, jeżeli chodzi o jeżówki to może je przymrozek załatwił ? Z moją jedną tak było, wyszła sobie i była jeszcze nie za duża i przymrozek ją powalił. Inna przyczyna to jest choroba grzybowa. Jeżówka stertuje i zamiera. One muszą być płytko sadzone i dobrze czyszczone z przekwitłych części.

Agatko, tyle pracy, tyle chęci a pogoda płata mi psikusa. Azalia coraz bardziej mi się podoba. Dokupiłam dwie kolejne, pachnące

Basiu, mam nadzieję, że dwie prawe.

Teraz czekam na kosaćce i piwonie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:43, 19 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
No i na koniec pomęczę was troche jeszcze moimi peoniami.....póki kwitną....

cudne są moja zolta ma co roku 1 kwiatek wiecej, w tym roku 3...za 10 lat moze tak piekna tez bedzie
Do raju daleko - u Ewy 16:36, 19 maj 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Ewa, przecież masz pięknie!
Marzy mi się taki zielony dywanik, ale jeszce muszę poczekać. Dopiero 2 tygodnie temu siałam
Zdrówka życzę

Jak już wszystko ruszyło, to jest całkiem całkiem
Twój dywanik też niedługo będzie taki gęsty

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:35, 19 maj 2016

Do góry
Mam takie coś ,chyba drzewko...nie wiem zostawić ,wyrzucic? kwiaty ma jak akacja tylko żółte

to i dalej żólte
deszcz roztrzepał żarnowca

Wiciokrzew rusza do boju

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies