Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:54, 31 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Złotokap, piękny:0
Tulipanowe zdjatko też.U mnie już tylko dwie odmiany kwitną
Soir de Paris sliczna, taka delikatna, subtelna

Soir de Paris nie dość, że piękna to jeszcze jak pachnie

Ewa777 20:56, 31 maj 2016

Dorota123 napisał(a)
Młode bukszpany musisz często zraszać podlewaczką z sitkiem, wtedy na pewno się przyjmą.

Na razie bardzo pomaga mi deszcz Codziennie teraz pada, akurat gdy wracam z pracy (wrrrr), jakby nie mógł padać w nocy lub rano. Jestem zła, bo chciałabym przygotować ogród do spotkania, a tu ciągle mokro.

malgorzata_s... 20:58, 31 maj 2016

Ewcia u mnie taka burza że grzmoty nie milkną. Prądu nie ma a rośliny powalone leżą.
Ewa777 21:04, 31 maj 2016

Gocha napisał(a)
Ewuś ja miałam zamiar na wiosnę zrobić sobie dużo sadzonek bukszpanów ale najpierw ziemia w miejscu zacienionym nie była przygotowana a później już było za późno bo zaczęły wypuszczać młode listki. I teraz zostawiam kule takie poczochrane i nie przycinam ich żeby później zużyć gałązki na nowe rosliny. Tylko nie wiem teraz w jakim momencie je trzeba ścinać żeby zrobić z nich sadzonki. Czy czekać aż do wiosny czy jeszcze późnym latem można to zrobić żeby zdążyły się ukorzenić ? Może Ktoś mi podpowie ? Azalia piękna i już nabrałam na nią ochotę ale do tego muszę dojrzeć. A kiedy z Małgosia bedziesz się widzieć ?

Z Małgosią widziałam się w ten długi weekend
Bukszpany chyba lepiej posadzić, gdy mają łodyżki zdrewniałe. Zauważyłam, ze te zielone niestety uschły mimo ciągłego podlewania.

Jest gdzieś fajny filmik, który pokazuje jak robić sadzonki bukszpanu, ale nie mogę znaleźć

A to mój ambrowiec - zagęszcza się pięknie
Ewa777 21:08, 31 maj 2016

Flower1 napisał(a)

Ale piękne czosnki jeszcze nie mam ani jednego ale są na liście Myśle ze bukszpaniki spokojnie bez ukorzeniacza sie przyjmą,tylko trzeba podlewać bo lubia. Osobiście nie wyobrazam sobie wiosny bez tulipanków.Ale ładne fotki robisz

Dzięki Madziu, fotki robię na zmianę z córką Te jej pewnie ładniejsze
Bardzo lubię wszystkie kwiaty wiosenne: tulipany, żonkile, pierwiosnki, prymule i czosnki

Ewa777 21:09, 31 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia u mnie taka burza że grzmoty nie milkną. Prądu nie ma a rośliny powalone leżą.

O rany, to straszne. Bardzo boję się burzy. A u Ciebie nawet nie ma prądu. I roślinek szkoda. Zaraz wrzucę zdjęcia z naszych wyjazdów
malgorzata_s... 21:12, 31 maj 2016

Hydraulicy musieli pojechać bo nie dało się pracować
Ewa777 21:14, 31 maj 2016

gierczusia napisał(a)
Piękne fotki czosnków moja jakieś takie boroki .. Ale..ocenisz je sama

Buziole

Elu, Twój ogródek jest mikro, ale bardzo przyjemny Zaskoczyło mnie w nim to, że masz tak dużo drzewek. Najbardziej podobał mi się tulipanowiec - nie mogłam od niego oderwać oczu, dlatego usiadłam na przeciwko niego
Fajnie też wkomponowałaś sadzawkę z ciurkadełkiem. Marzę o wodzie w ogrodzie

Różyczki już się szykują.

Ewa777 21:41, 31 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Wszystko śliczne ale czosnki naj naj

Mirko, fajnie, że zaglądasz U Ciebie pewnie już się zaczął piękny spektakl kwitnienia rododendronów

U mnie teraz kwitną dwa.

Margo 21:42, 31 maj 2016

A u nas znów ani kropli deszczu od dawna. Wokoło ciemne burzowe chmury, grzmoty ciągle słychać, wszyscy wokół sie cieszą że pada, a nas omija . U mnie chyba jakieś zaklęte miejsce ...