Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 14:48, 19 maj 2016

Do góry
Karolina

tak ogólnie różnice to
Klon 'Artropurpureum' ma barwę jasną listków i odcień jest bardziej czerwieni jaskrawy ma on też mniejsze listki w porównaniu do 'Bloodgood' - fotka niżej:

zaś klon palmowy 'Bloodgood' to ma większe liście bardziej wydłużone tzw "palczaste" no i kolor liści jest bardziej ciemniejszy podobny jak buraczki
- fotka poniżej:

- Karolina czy widzisz teraz tę różnicę? - a połączenie tych dwuch odmian klonów dało taki efektowny "kudłaty" klon - fotka niżej:

pozdrawiam
Jan
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:47, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
I takie tam

Małgorzato i Beato...i ile mnie wzrok nie myli to to o co pytacie jest na tym zdjęciu
Ukojenie 14:46, 19 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Przygarnelam bedac w B...:

Moze bedzie u mnie rosla.
EM nie smial protestowac widzac moj zly humor...

Ja też taką przygarnęłam... polowałam na Stellatę dłuugo... i w końcu mam, trochę biedne ale może dadzą radę
Do raju daleko - u Ewy 14:40, 19 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Wyszłam dziś na chwilę, żeby zrobić kilka zdjęć Mój stan zdrowia jeszcze nie pozwala mi na szaleństwa ogrodowe Padało u mnie kilka dni. Ziemia dobrze zmoczona. Zielsko urosło bardzo szybko, co mnie martwi, bo nie zdążę się z nim uporać przed Waszym przyjazdem (mam wszystkie weekendy zajęte). Trudno - wiecie jak jest w ogrodzie raz pięknie, a raz chwastowisko

Uwielbiam widok skoszonej trawy

I pomęczę Was tulipanami, bo u niektórych już przekwitły

Ewa, przecież masz pięknie!
Marzy mi się taki zielony dywanik, ale jeszce muszę poczekać. Dopiero 2 tygodnie temu siałam
Zdrówka życzę
Ogród z rzeźbą 14:38, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mam dzisiaj taką niespodziankę dla mojego dziecka.
Na terenie naszego zakładu okociła się dzika kotka i mamy kociaczki. A w zasadzie mieliśmy, bo te które nie zostały adoptowane pojechały dzisiaj razem z mamą do kociej fundacji. A ten mały rudasek będzie mój. Na razie siedzi od rana u mnie na kolanach pod biurkiem owinięty w jakieś szmateczki. Nie mogę go ani na chwilę odłożyć do specjalnie przygotowanego pudełeczka, bo zaraz miauczy rozpaczliwie.
Tak więc siedzę szóstą godzinę z kotem na kolanach.
Nic więcej nie piszę, bo zarobiona jestem. Pozdrawiam

ale slicznosci kocie dzieciátko super ze sie nim zaopiekujesz
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:36, 19 maj 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cudny ogródek, klonik bordo zachwyca, ale clematisy mają teraz swój czas - Rubens to must have ) jeszcze nie kupiłam, bo wszystkie "wyszły" bardzo ładne te Twoje orliki
Pozdrawiam

ja na szczęście lokalnie nie mam problemów z dostępnością bo mniej tu szalonych ogrodników co ogrodowisko czytają. Dziś chyba zajrzę i kupię jeszcze 2 montany Marjore, żeby posadzić po drugiej stronie i tam kawałek jakże przeuroczej siatki zasłonić. Ja stawiam Marjore nad Rubensem. Różnica w wielkości kwiatu dużo większa, potem Marjore śmieci takimi pyłkami, ale jakoś bardziej do mnie przemawia.
Dla Ciebie kwiatuszki i porównanie wielkości i kolorystyki, choć zdjęcie jest dość kiepskie.

Co do orlików to upatrzyłam sobie w 2 miejscach kwitnące i nasiona zbiorę za parę tygodni jeśli nie zapomnę Też mają rewelacyjne kolory. Za 2 sezony będą, ale z orlikami mi się akurat niespieszy. Miałam czarne i żółte, ale żółte mi coś zjadło [ślimaki pewnie!]
Ogród Mirelli 14:34, 19 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I takie ogólne

Ale czyściutko, elegancko
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:34, 19 maj 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Różnica jest kolosalna

17.05.2015

16.05.2016

Nie przesadzaj, nadal pięknie, a co do kwitnienia azalii, wiesz co szkodzi, rozmawiałyśmy
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:31, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
I takie tam

[img size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/

ja tez się pytam co to?

Ogród Mirelli 14:31, 19 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I takie ogólne

Mirella, ja nie zdawałam sobie sprawy, że Ty taki teren masz do zagospodarowania
Ogród z rzeźbą 14:28, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Na terenie naszego zakładu okociła się dzika kotka i mamy kociaczki. A w zasadzie mieliśmy, bo te które nie zostały adoptowane pojechały dzisiaj razem z mamą do kociej fundacji. A ten mały rudasek będzie mój. Na razie siedzi od rana u mnie na kolanach pod biurkiem owinięty w jakieś szmateczki. Nie mogę go ani na chwilę odłożyć do specjalnie przygotowanego pudełeczka, bo zaraz miauczy rozpaczliwie.

Cudny
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:27, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
Front mam prawie cały ogarnięty, kąciki przyciemniane, wypieków i kora rozsyłania...

co to jest za roslinka co tak na zółto kwitnie? fajnie wygląda w tym pasie bardzooo
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:27, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
Tyle przez majówkę ...

nawet motylki juz masz?
Na Łowieckiej 14:26, 19 maj 2016

Do góry
Ilonko przeglądam Twoją wizytówkę, i oto mój "lider" Niekwestionowany Mistrz Drugiego Planu i brawa dla Fotografa, za uchwycenie tej chwili ;DD

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:26, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
I takie tam

jessuuuu co to? wyglada czadowo
W małym ogrodzie Doni 14:25, 19 maj 2016

Do góry
donia76 napisał(a)
Dzisiaj jak mały spał zrobiłam takie coś

Teraz przynajmniej widać że rosną tam żurawki bo tak się zlewało z korą jak się rozrośnie to będzie ładnie chyba

Witaj, myślę że bardzo ładnie Ci wyszła ta rabatka i rzeczywiście widać bardziej żurawki
Ogród z rzeźbą 14:24, 19 maj 2016

Do góry

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:22, 19 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
zapomniałam Wam pokazać co dzisiaj rano na osiedlu widziałam
Babka ma prze....e

Ale ten, kto to pisał - prawidziwy poeta hahahahaaaa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:18, 19 maj 2016

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

To sesleria, tak? Która?

A to?

Pięknie i w ogóle i w szczególe

sesleria heufleriana

a te drugie to trzcinnik
Pan Maluśkiewicz 14:16, 19 maj 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

No wreszcie! - masz piękne schody - EXTRA!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies