Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

babka 22:47, 18 maj 2016

W pracy podgladałam Hosty, paprocie i kwiatki, ślicznie to wszystko wygląda. Ten ogród trochę taki zaczarowany, ma fajny klimat i aż wierzyć się nie chce, że bywasz w nim tylko w weekendy. Zadbany, czyściutki, bogaty w zdrowe i ciekawe rośliny. Dla mnie bomba
inka74 23:12, 18 maj 2016

Śliczna ta hosta great expectations. Pamiętasz jak fizycznie wysoka ona rośnie? Szukam jakiejś fajnej na drugi rządek do cienia za domem.
Zana 05:48, 19 maj 2016

Aga moje Nigry jeszcze nie przycięte, ciągle zapowiadali opady i bałam się ciąć. W tę sobotę może wreszcie się uda. Jak zrobię aktualne fotki to pokażę. Trochę się te tyły pod ruderą za płotem zazieleniły.
Zana 05:51, 19 maj 2016

Jolanka, ja wczoraj padłam przed 21-ą, poszłam spać. Zaraz sobie do Ciebie zajrzę, co tam namahałaś.
Zana 06:00, 19 maj 2016

Ola, jak wiele osób, miejsc tzw. pier...ków na zdjęciach nie ma, ale zapewniam Cię, że takie też są. Rośliny muszą sobie radzić, bo za bardzo nie mam czasu o nie dbać. Staram się wybierać rośliny, którymi nie trzeba się za bardzo zajmować. Przez te ograniczone możliwości czasowe raczej nie będzie u mnie bukszpanów ani żywopłotu liściastego, bo trzeba je regularnie ciąć, a na to trzeba czasu. Pod płotem wsadzę w tym roku (wreszcie!) po prostu szmaragdy. Przynajmniej będzie coś zimozielonego.
Zana 06:13, 19 maj 2016

Inka ta hosta zmienna jest jeżeli chodzi o wybarwienie, teraz jest chyba najładniejsza, potem liście będą się rozjaśniać. Rozmiarowo docelowo jest raczej z tych większych, ok. 50 do 60 cm wysokości. Poza tym należy do grupy tzw. lubiących kaprysić, tzn. może powoli się rozrastać.
inka74 06:27, 19 maj 2016

dzięki. Podoba mi się jej wybarwienia. Czyżby odpisywanie na O przy porannej kawie? Rano jeszcze idzie się tu normalnie dostać.
ag_zie 06:54, 19 maj 2016

To najlepsza pora - nic się nie zacina Macham porannie!
anbu 09:13, 19 maj 2016

Anulko ja Ci znowu będę dziurkę wiercić w brzuchu o te Twoje śliwy Napisz proszę czy one są szczepione na podkładce? Bo jak dzwonię do szkółek w poszukiwaniu, to zazwyczaj wdaję się w dziwne rozmowy z Panami/Paniami szkółkarzami i nie wiem o co kaman?
Wiesz coś na ten temat bardzo doskonała Ogrodniczko, hę?
Zana 14:24, 19 maj 2016

Mam dzisiaj taką niespodziankę dla mojego dziecka.
Na terenie naszego zakładu okociła się dzika kotka i mamy kociaczki. A w zasadzie mieliśmy, bo te które nie zostały adoptowane pojechały dzisiaj razem z mamą do kociej fundacji. A ten mały rudasek będzie mój. Na razie siedzi od rana u mnie na kolanach pod biurkiem owinięty w jakieś szmateczki. Nie mogę go ani na chwilę odłożyć do specjalnie przygotowanego pudełeczka, bo zaraz miauczy rozpaczliwie.
Tak więc siedzę szóstą godzinę z kotem na kolanach.
Nic więcej nie piszę, bo zarobiona jestem. Pozdrawiam