Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzony z pasją 14:02, 26 maj 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Karol, dawno mnie nie było, a tu taka niespodzianka Rozmnażasz berberysy z nasion! Padłam z wrażenia Już wszystko wiem, bo sobie poczytałam i na jesieni sama spróbuję.
Piwonia boska! I w ogóle ślicznie i zielono się u Ciebie zrobiło.
Pozdrawiam

Edit: moja pęcherznica nie zakwitnie chyba, bo ją "inteligentnie" przycięłam na wiosnę

Dziękuję. Ciesze się, że zachęciłem Cię do rozmnażania. Zobaczysz jakie to proste a jakie wydajne

Moje pecherznice tez niewiele będą miały kwiatów, bo na wiosnę sektor poszedł w ruch.

Pozdrawiam.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:01, 26 maj 2016

Do góry
Mam prośbę.Co dosadzić kolorowego do tej dużej rabaty z iglakami, żeby ładnie się komponowalo z rabatą po prawej stronie? Na wąskiej rabacie mam lilaki meyera z jałowcami limeglow i osteospermum fioletowym.Korci mnie dokupienie po obu stronach dużej rabaty wzdluż ścieżki i podjazdu czegoś, co będzie kontynuacją fioletu, może różu... Ladnie by sie komponowało.Na bałagan w iglakach prosze nie patrzeć do przerobki

Dzisiaj pokusiłam się o rysunek (kiepski ze mnie grafik )

Tak wygląda front mojego domu

Ta rabata po lewej do przeróbki. Za diabła nie podoba mi się ten rozczochrany modrzew. Dzięki sugestiom Danusi o podsadzeniu lilaków Palibin na pniu żółtymi jałowcami Limeglow rabata jakoś nawiązuje do rabaty z iglakami. Niemniej smutno na tej iglakowej teraz się zrobiło . Palibiny podsadziłam fioletowymi osteospermum i cudnie to wygląda (wg mnie). Tylko brakuje kolorków na rabacie iglakowej.

Do tego po prawej stronie zaznaczone śliwy Nigry i tulipanowiec Gursztyn z hortensjami limelight dopiero w planach. A moze zamiast limelight dać różową Pink Diamond, akurat w piątek kupiłam dwie.
A jak będzie wyglądała pomieszana Limelight z Pink Diamond ?
Gursztyn już kupiony, szczepiony na wysokości 1,6 m. Jesienią będę szukała Nigry szczepionej na tej wysokości. Teraz w mojej okolicy Nigra nie do zdobycia Chyba, ze ktoś by mi podał na PW namiary gdzie mogę w necie kupić takie sadzonki.

Jesienią lilaki obsadzę zgodnie z radą Danusi burgundowymi i fioletowymi tulipanami. Teraz tylko rosną te osteospermum

Bardzo proszę o jakieś rady. Może iglaki podsadzić jakimiś kolorowymi bylinami lub jednorocznymi roślinkami. Lubię kolory.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
w Oborze też mogą być ogrody 14:00, 26 maj 2016

Do góry
Alisonek napisał(a)
Wiuniu Kochana, to jest mój żywopłot z bukszpanów ten co na ulicy mamy

No widzisz jaka ja jestem "obcykana"nie dojrzałam, że to buksy choć drobne listki na to wskazywały jest piękny ten żywopłot!
Alu Royal burgundy gdzie nabyłaś jeśli możesz zdradzić ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:54, 26 maj 2016

Do góry
Moje ŚŚ z małymi listkami
Zakątek z fioletową ławeczką 13:50, 26 maj 2016

Do góry
Dostałam kiedyś taką roślinkę. Podobno lubi rosnąć w cieniu. Nie mam pojęcia co to jest? Trochę słabo rośnie

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:47, 26 maj 2016

Do góry
Do domku chyba się ktoś wprowadził

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:45, 26 maj 2016

Do góry
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:42, 26 maj 2016

Do góry
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:41, 26 maj 2016

Do góry
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:39, 26 maj 2016

Do góry
Burza bratków

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:35, 26 maj 2016

Do góry
Takie tam

Coś się zdjęcia nie chcą wgrywać
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 13:27, 26 maj 2016

Do góry
Z okazji Dnia Matki życzę wszystkim MAMOM wszystkiego co najlepsze

Rozpoznawanie traw 13:27, 26 maj 2016

Do góry
Bardzo proszę o podpowiedź czy jest to Hakonechloa macra 'Aureola' , chciałam ją kupić na allegro ,sprzedawca wysłał mi te zdjęcia, ale wydaje mi się że jest to coś innego bo aureola ma paseczki lecące pionowo po liściach?
No chyba że w młodych roślinach tak liście wyglądają?

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:26, 26 maj 2016

Do góry
Witam dlaczego trawnik mi kwitnie kosze dwa razy w tygodniu, niezbyt estetycznie to wyglada Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:23, 26 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
I maj po dwóch dawkach gnojowki.

Przepraszam ,że tak po jednym zdjęciu ale inaczej nie wchodzą.

Kilka słów o tym jak je uprawiam.wszystkie trawy są posadzone do mieszanki jaką polecą Toszka czyli dobra ziemia z worka,kompost,piasek i kora.
Gnojowke używam od maja 2015 do końca lipca.w sierpniu i wrześniu podawałam gnojowka że skrzypek.

A w jakich proporcjach i o ile większy robisz dołek z taką zaprawa od bryły korzeniowej ?
Ogrodowy song 13:18, 26 maj 2016

Do góry
Ewka , cos takiego wychodzi mi z tych Twoich nasadzeń + jeżówki i trawy i coś od siebie dodałam , ale nie wiem jaki charakter ma mieć to miejsce
Część roślin zastosowana zastępczo z powodu braku odpowiednich w programie.....uruchom wyobraźnię
Ogród na piasku i z wielkim murem 13:13, 26 maj 2016

Do góry
I na koniec ismena, jakaś inna od tej oryginalnej białej, ale też ładna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies