Mam prośbę.Co dosadzić kolorowego do tej dużej rabaty z iglakami, żeby ładnie się komponowalo z rabatą po prawej stronie? Na wąskiej rabacie mam lilaki meyera z jałowcami limeglow i osteospermum fioletowym.Korci mnie dokupienie po obu stronach dużej rabaty wzdluż ścieżki i podjazdu czegoś, co będzie kontynuacją fioletu, może różu... Ladnie by sie komponowało.Na bałagan w iglakach prosze nie patrzeć

do przerobki
Dzisiaj pokusiłam się o rysunek (kiepski ze mnie grafik

)
Tak wygląda front mojego domu
Ta rabata po lewej do przeróbki. Za diabła nie podoba mi się ten rozczochrany modrzew. Dzięki sugestiom Danusi o podsadzeniu lilaków Palibin na pniu żółtymi jałowcami Limeglow rabata jakoś nawiązuje do rabaty z iglakami. Niemniej smutno na tej iglakowej teraz się zrobiło

. Palibiny podsadziłam fioletowymi osteospermum i cudnie to wygląda (wg mnie). Tylko brakuje kolorków na rabacie iglakowej.
Do tego po prawej stronie zaznaczone śliwy Nigry i tulipanowiec Gursztyn z hortensjami limelight dopiero w planach. A moze zamiast limelight dać różową Pink Diamond, akurat w piątek kupiłam dwie.
A jak będzie wyglądała pomieszana Limelight z Pink Diamond ?
Gursztyn już kupiony, szczepiony na wysokości 1,6 m. Jesienią będę szukała Nigry szczepionej na tej wysokości. Teraz w mojej okolicy Nigra nie do zdobycia

Chyba, ze ktoś by mi podał na PW namiary gdzie mogę w necie kupić takie sadzonki.
Jesienią lilaki obsadzę zgodnie z radą Danusi burgundowymi i fioletowymi tulipanami. Teraz tylko rosną te osteospermum
Bardzo proszę o jakieś rady. Może iglaki podsadzić jakimiś kolorowymi bylinami lub jednorocznymi roślinkami. Lubię kolory.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie