Daniusiu mnie też to nie pasuje ale na razie nie mam pomysłu i nie wiem co tam mogę zrobić?!
Może przeniosę tą mniejszą wysepkę tylko gdzie ? Nie wiem muszę pomyśleć.
Dobrze że mi o tym napisałaś potwierdziłaś moje obawy że coś tu jest nie tak ! A jak ty byś rozwiązała tę stronę strumyka?
Tak - napisałam o godzinie przyjazdu, ale niekoniczenie musicie się stosować, chciałam po prostu nie zderzyć nas z mieszkańcami, ale w sumie nie wiem czy ktoś przyjdzie
Rozkop dokoła i sprawdź czy on nie stoi w wodzie? Albo ma za sucho? Może upały są a bryła sucha teraz jest? Szukaj najpierw przyczyny w ziemi i stosunkach wodnych, czy go nawoziłaś? bo lepiej nie nawozić, żeby nie przedobrzyć.
Może zrzuca liście aby ograniczyć transpirację, bo nie może zaopatrzyć się w wodę. Jaką miał bryłę korzeniową? Czy był kopany, czy miał 100 % korzeni?
Wyrównać podłoże najpierw, czyli grabienie, wałowanie, grabienie, wałowanie a,ż do skutku, a potem posiać nasiona, przegrabiać i wałować jak już są nasiona przemieszane nieco z podłożem grabkami.
Przeczytaj artykuł o sianiu trawnika. Jedni dają nawóz przedsiewnie czyli razem z nasionami lub przed nasionami a ja nie daję siejąc nasiona. Nawożę dopiero później.
Bardzo spodobał mi się pomysł Danusi (dziękuję za podpowiedz) z Thuja Golden Tuflet, prosze o poradę chciałabym do tej kompozycji dołączyć cos z czerwienią i wysypać kamyczkami. Poradzcie co można bybyło tu skomponować