Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 27 kwi 2016

Do góry
nie dawny prezent śliczne ma przyrosty

kolejny rodek kolorek pokazywać zaczyna
a może to azalka japońska?

kamelie na sezon w ziemi
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:36, 27 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Coś mi dzisiaj strzeliło i kupiłam tujki Teddy nie wiem gdzie je posadzić

może być przy tym konwalniku? Swoją drogą to nigdy tak źle nie przezimował, chyba od tych kamieni go przymroziło
jesli tam je dasz to umiesc niestmetrycznie.pomieszaj z betonowymi kulami tak jakby z przypadku
Moja glebo terapia 21:34, 27 kwi 2016

Do góry
Witam w ten deszczowy, pochmurny i zimny dzień a raczej wieczór. Miałam na dziś wielkie plany i cóż z powodu aury na planach się skończyło
Za to wczoraj trochę pokręciłam się po ogrodzie, zaczęłam z piwnicy wynosić doniczki z roślinami. Jednak nie wiele tego wyniosłam, boję się, że ta nieustatkowana i nieprzewidywalna pogoda zrobi im krzywdę. Ale aż żal patrzeć na te biedne roślinki, które puszczają już nowe listki i męczą się nie widząc słońca, oleandry, fuksje, zwłaszcza hortensje. No ale cóż muszą jeszcze trochę poczekać. Mam nadzieje, że w tym roku hortensje w końcu zakwitną bo na razie od kilku lat to mają ale tylko ładne liście. Nie wiem co robię z nimi nie tak Obcięłam krótko miały same liście, obcięłam wyżej to samo. W tamtym roku na jesień w ogóle nie obcinałam zobaczymy...
Ale ucieszyłam się bo listki wypuściła biała hosta, przesadziłam do nowej doniczki i czekam aż się rozrośnie.

Z tą hostą to cała historia prawie bym ją straciła przez własną głupotę. Zobaczyłam na necie to cudo i oczywiście chciałam mieć. Po długich polowaniach udało się, za całe 15zł zakupiłam mikroskopijne kłącze i dumna, że zdobyłam posadziłam w widocznym miejscu. To białe coś po lewej stronie kamyków

O dziwo wypuściła listki może nie białe lekko kremowe w każdym razie inne niż wszystkie.
Zadowolona podsypałam torfem, korą i wszystko było ok dokąd się do niej nie dobrały ślimary. Masakra obżarły, że żal było patrzeć. Udało się ją jednak uratować w tamtym roku dochodziła do siebie na balkonie a teraz prezentuje się tak

Tym razem nie zaryzykuję sadzenia w gruncie no w każdym razie dokąd się nie rozrośnie.
Ogródek Iwony II 21:33, 27 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka nie wiem czy moja Perovska żyje. Żadnego listka nie widzę, mam takie maleńkie trzy krzaczki, nie wiem czy ona od dołu też wypuszcza? Twoja fajnie wygląda

Tulipany Exotic chyba są bardzo popularne, dużo osób je ma i wszyscy chwalą. Koniecznie muszę jesienią je dokupić

Mirelko, też planuję dokupić białe tulipany jesienią. I te obecne będę wykopywać, żeby posegregować cebulki. W tym roku części tulipanów nie wykopywałam, zrobiły się drobne i mało kwitnie. Sporo cebulek drobnych z jednym liściem.
Gór_Anna takie drobne cebulki sadzi w "przedszkolu", gdzie nabierają masy. Jest wtedy szansa, ze w następnym sezonie zakwitną. Jednak takie liście na rabacie są denerwujące. Zabierają miejsce tulipanom ...

U mnie jedna perovska w innym miejscu też nie ruszyła, ale poczekam, zanim orzeknę zgon ...Może za zimno jest ...
Zgodnie z radą obcięłam gałązki do wysokości młodych odrostów ...

Wizytówka - Mój ogród pod lasem 21:27, 27 kwi 2016

Do góry
Wiosna c.d.
to chyba moja najulubieńsza pora roku

Skalniak w wiosennej odsłonie

Późna wiosna to pora na spektakularne rododendrony Najbardziej je lubię gdy są jeszcze nie do końca rozwinięte...

Tu narazie jest ściernisko... 21:25, 27 kwi 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Moja czereśnia przy tarasie
kwitnie w pełnej krasie
ale mi się zrymowalo

Oj w pięknej krasie,ale szpaki będa miały wesele jak zaczną się owoce
Ranczo Edy 21:21, 27 kwi 2016

Do góry
Ciociu buziaki lecą łap łap Lencia chrapie hrrr jutro pochwały cioci opowiem paaaa Spokojnej nocki

Mirkowy ogród (początki) 21:19, 27 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Frezyjko dla ciebie wschodząca po trzech dniach szałwia Marleau blu
Dziękuję za nasionka

To super...ale szybko moja jakaś niedopieszczona, może sobie dosieję.
Ogródeczek 21:18, 27 kwi 2016

Do góry
Beatko ceną mnie zaskoczyłaś, u nas jest dużo drożej. Ale jak piszesz, że się nic nie dzieje to zaryzykuję.

Piękny widok...
Choć nie wiem czy chciałabym mieć takie potwory blisko.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:17, 27 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Basiu,
niech się ociepli, wsiądę w Pendolino,
i będę u Ciebie nim pół dzionka minie!
Szmitem mnie zachęcasz? Jakby było mało,
tego co w górze Tobie się rymowało!
Ta jazda na koniu/ iha, ha! już widzę!/,
te rosołki, mleczko/ciepłym się nie brzydzę/,
Jajeczko od kurki, co dziobie tuż, tuż,
no i ta brzezina, co ją masz za płotem!
To wszystko mnie nęci!
Chyba zamknę oczy,
i wyruszam już!

Spiesz się do Basiuni Warsem
bo chyba mieszka na Marsie
A i kawusie sobie zapodaj
bo przed Tobą długa droga
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:16, 27 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
jak dziurawe to widac taka pusta paskudna przestrzen bleeeee
a u mnie takie ladne.brazowe,zgrabne.ten fakrycznie ladny nie jest.a slimaka w nim nie bylo?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:14, 27 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Smardze brzydkie?,no co Ty?
Moj karmnik okropnu.ale jeszcze sezon z nim wytrzymam.zolty tez szybciej rosnie
jak dziurawe to widac taka pusta paskudna przestrzen bleeeee
Ogródeczek 21:13, 27 kwi 2016

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Zimny wieczór

Zimny wieczór, ale widok piękny
Ogród z łezką II 21:13, 27 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nawet Łukasz mi się przypadkiem na zdjęcie załapał

Ni I dobrze,że Łukasz przypadkiem załapał się do zdjęcia, bo bym się z tym wszystkim nie połapała
Cudownie wyszło, pracowicie spędzony weekend....efekty eleganckie elegantko...magnolia...ach...bajecznie już kwitnie
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:11, 27 kwi 2016

Do góry
Tulipany
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:09, 27 kwi 2016

Do góry
I mały demolisz ta rabata już 5 razy zmieniła plan odkad go pokazalam wiec już nic nie pisze co będzie bo to pewnie i tak bedzie nie aktualne zanim powstanie

Bawarka 21:06, 27 kwi 2016

Do góry
To bylo ostatnie slowo zimy, co roku tak jest. Mamy troche polamanych drzew bo snieg byl ciezki ale ogolnie jest juz po wszystkim. Od jutra cieplej

Przepraszam ze odpowiadam zbiorowo

A teraz obiecane avokado
Nie uzywam masla, nie jem, fuuuj bleeee. Nie mam juz mozliwosci kupienia masla od gospodarzy wiec tego co lezy w sklepie nie chce. Dla mnie to nie produkt, to odrzut.
Ratuje sie wiec jak moge
Tak zostalismy nauczeni ze kanapki smarujemy maslem...Wielu rzeczy zostalismy nauczeni i tak robimy..A moze warto sprobowac troszke inaczej?...Smaczniej, kolorowo, zdrowiej?...Nie namawiam, wstawie fotke.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:06, 27 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Się bałam ze paprocie nie dają znaku ale jednak

I kopytnik pieknie wystartował

Wiedziałam, że muszą ruszyć Cieszę się, że jesteś.
Ranczo Edy 21:05, 27 kwi 2016

Do góry
Hanusia może być i dziesięć ale się cieszę dubelki z uśmiechem

Irenko mam nadzieję że to już koniec bo co chwila teraz zerwanie chmury a miało po pędzic dalej a nie chceooo..

Yolcia możemy siem tak witać do jutra fajnie jest hiii

Spokojnej nocki wszystkim i pięknego poranka bez rewolucji pogodowych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies