Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:15, 18 maj 2016

Do góry
Reniu ,moje trzy ,robią się kolejne ,dałam też sąsiadce na sadzonki.

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 14:11, 18 maj 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Z doświadczenia wiem, że męskie kręgosłupy są dość wytrzymałe. Gorzej z cierpliwością

Na razie nic mu nie mów, tylko obgadajmy temat.

Rozrysowałam mniej więcej swoją propozycję.

O ile dobrze pamiętam babciny ogródek, wiśnie rosną stosunkowo duże, a Ty je posadziłaś chyba w odległości 1-2 metry - dobrze widzę? Spróbuj się wypytać kogoś z większą wiedzą niż ja.
Jeśli faktycznie trzeba by je było rozsadzić, to proponowałabym mniej więcej tam, gdzie narysowałam kółka. Wtedy, przed wiśniami zrobić dwie (trzy?) skrzynki na podniesiony warzywnik. Tylko znowu kłopot - czy przypadkiem te skrzynki nie będą wtedy ocienione przez dom?

Nie wiem czy przypadkiem znowu nie mieszam niepotrzebnie, ale wiem że obłędnie Ci zazdroszczę malin na działce. Maliny, zielony groszek i poziomki - to bym sadziła u siebie gdybym miała możliwość

Mieszaj, mieszaj. Dobrze obgadać wszystkie pomysły, żeby potem nie żałować

Odległość między wiśniami (czerwone kólka) to 3 metry, w środku rośnie porzeczka, bliżej płotu - też porzeczka - szt. 3.

Jeśli przesadzałabym drzewka to bliżej płotu jednak (zielone kółka):

Ale gdzie wsadzić porzeczki. Sok malinowy i porzeczkowy to podstawa dla nas zimą, robię dużo przetworów.

Za dużo tych pomysłów, dylematów.

Skrzynki są fajne, ale ja mam spory ogródek, pakowanie go w skrzynek ... to dopiero mega zabawa. Może kiedyś, na razie nie będę planować. Mamy tyle rzeczy do zrobienia i dopieszczenia. Za jakiś czas jak będziemy się nudzić...

Pas za domem do pęcherznic jest właśnie ocieniony przez dom przez większą część dnia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:04, 18 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Hakone gigantka wyrosła...a co to za szypior po lewej, też mi takie urosły i nie wiem skąd, ja nie sadziłam
Rozdziawiłam się na widok buka tricolora..przepiekny, moje żyją, ale nie urosły...czekam dalej
Pozdrawiam Irenko i całuję

Ten szczypior, to czosnki główkowate, sliczne są
Musisz poczekać, one takie wolne są. A hakone naprawde mam wielkie.
Pozdrawiam i cmokam
Tu jest moje miejsce 14:04, 18 maj 2016

Do góry
Za zielonym płotem 14:02, 18 maj 2016

Do góry
Wrzucam kilka (mocno spóźnionych..) zdjęć z ogródka

kwitnące drzewko, wreszcie rozwiązałąm zagadkę i wiem już, że to jabłonka Royalty!

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:01, 18 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wszytko pięnie... inaczej nie będzie.. a;le bez łubu dubu bo czasu brak.. łubu dubu zresztą zostawię partyjnym.

Włosy skrócone o 15 czy ścięte do 15cm????

Spotkanie kolejne, a potem kolejne w Barawii.. ależ szalejesz .. baw się i za mnie Bo kto jak kto, ale Ty się umaisz bawić I to lubię Jak robota, to robota, jak zabawa to zabawa

O 15cm na długości, takie wypierdki były, fryzjer odmówił większego skracania
Z tym czasem, to koszmar Aniu, kiedy my zyc będziemy??
Będę korzystać ile się da, bo ani minuty człowiek niepewny.
Buziak

ale czasami zalegam tu i podziwiam

rodki mi szaleją
Tu ma być ogród :) 14:01, 18 maj 2016

Do góry
Czy mogłabym podzielić jeszcze miskanty ML, które są w takiej fazie rozwoju na dzień dzisiejszy?
Co myślicie, bo i tak będę je przesadzać w inne miejsce?

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:57, 18 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Rozsławiony Rubens..on mam to coś w sobie
Irenko u nas zimnica..od niedzieli cieplej...zapachami upajam się w domu

Ma, sliczny, ale Mayleen łądniejszy i Fragrant Spring, pachną pięknie też.
U nas też zimno, wiatr, słońce, ale idzie wytrzymać.
i drzewiasta peonia

tu mam na łukach Mayleen

a to Fragrant Spring na paulowni
nie ma róznicy
ma kilka metrów długości
polecam ci Aganiu
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 13:50, 18 maj 2016

Do góry
Z doświadczenia wiem, że męskie kręgosłupy są dość wytrzymałe. Gorzej z cierpliwością

Na razie nic mu nie mów, tylko obgadajmy temat.

Rozrysowałam mniej więcej swoją propozycję.

O ile dobrze pamiętam babciny ogródek, wiśnie rosną stosunkowo duże, a Ty je posadziłaś chyba w odległości 1-2 metry - dobrze widzę? Spróbuj się wypytać kogoś z większą wiedzą niż ja.
Jeśli faktycznie trzeba by je było rozsadzić, to proponowałabym mniej więcej tam, gdzie narysowałam kółka. Wtedy, przed wiśniami zrobić dwie (trzy?) skrzynki na podniesiony warzywnik. Tylko znowu kłopot - czy przypadkiem te skrzynki nie będą wtedy ocienione przez dom?

Nie wiem czy przypadkiem znowu nie mieszam niepotrzebnie, ale wiem że obłędnie Ci zazdroszczę malin na działce. Maliny, zielony groszek i poziomki - to bym sadziła u siebie gdybym miała możliwość
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:50, 18 maj 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Czy to znaczy, że przycinałaś im gałązki?
Ja jedną wyprowadziłam w górę, przypięłam do tyczki, żeby był wyższy, ale nie przycinałam swojego.

Zrobiłam, jak Ty, ale skracałam wszystkie gałązki, aby się zagęszczał, powtórzę to znowu w czerwcu, na samym końcu tnę te gałązki.

ten fastigiata też rósł bidnie, a teraz już go widać, buki u mnie sa 5 lat, wolno rosną, bo za ten okres cedry libańskie, mestasekwoja i paulownia osiągnęły wielkie rozmiary.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:47, 18 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Ten deszcz to sie chyba u mnie wypadal i dla Was nie starczylo

Podrzuć do mnie
Tonący w bieli 13:47, 18 maj 2016

Do góry
Mój malutki namiocik

Ogórki dostały swoje podpory. Miały być dla pomidorów ale się nie nadają.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:46, 18 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Irenko czym dokarmiasz hakone że już takie duże???
moje siedzą jak zaklęte z 10cm może maja albo i nie

Agnieszko niczym, rosną sobie i już mam ich dużo i stwierdzam, że to wytrzymałe trawy, ciut może wilgoci im trzeba i w półcieniu mają się lepiej. Kępy osiągają u mnie około 80cm średnicy.
Podlewaj codziennie i zobaczysz jak ruszą.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:43, 18 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Buki aż świeca u Ciebie!
Dobrze że deszcz popadać,od jutra coraz cieplej to będziemy mieli wybuch zielonego.

Buziaki Irenko

W tym roku sa cudne, wielkie już, bo jak 50cm, to nie widać ich było; deszcz potrzebny, my i tak podlewamy, bo sucho, buziaki
i z Agą się umów i wpadajcie tu
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:42, 18 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Obiecane jeżówy-nie tak wypaśne jak Oli,ale też chyba fajne

Nawet nie mam jak dziś posadzić-zimno i leje;-/
Ale grzeję się myślą o weekendzie

gdzie kupowałaś?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:41, 18 maj 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko podczytuję nieustannie, z wpisami zdecydowanie gorzej. No cóż- wszystko mi sie u Ciebie podoba. Różaneczniki u Ciebie maja super klimat, u mnie nie rosną. Buki tricolor masz piekne. Ja miałam jeden ale mi padł w tamtym roku chyba przez suszę. Powojnik piękny nawet jeśli to nie Rubens. Spotkań aż zazdroszczę. Buziaki

Gosiu dziękuję
Szkoda, że padł, one powiem ci trudne w uprawie, moje w końcu widać; rodki i azalie mi szaleją, jakoś mam chyba ziemię dla nich, wyszło kwaśne ph, po sprawdzeniu. Pozdrawiam
Montan mam dużo, teraz muszą tylko rosnąć, a spotkania u mnie w sezonie to nagminnie, aż nie mam czasu na robotę
azalia Nektarine

wiciokrzew kwitnie

Calsap
mam ich w sumie 3, błyskawicznie rosną, polecam.

zobacz jakie przyrosty, szok
Tu jest moje miejsce 13:40, 18 maj 2016

Do góry
Tu jest moje miejsce 13:37, 18 maj 2016

Do góry
Tulipanowy zawrót głowy
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:36, 18 maj 2016

Do góry
LUTECZKA
dzięki za odwiedziny i tez mi ten duet się podoba
JANA
w zakątku z niebieską ławką jest 1, 3 sezon juz i co rok lepiej kwitnie; pod murem przy bukach Trikolor mam posadzonych 12 Rubensó, 2 podmarzły, pozostałe jakoś słabiutko idą, kwitnienie marne, muszą się zaaklimatyzować.
Pod drugim murem mam Freda, Elisabeth i Mayleen, na łukach też.
KINDZAI
1 ci przywiozę kwitnący, a obok siewka to może też biały, też ja wezmę
Basilikum
to wspaniele, że masz biały ja rok temu wysiewałam z matki i są
DANUSIA Z LILIOWEGO
Danusia, montany są mocne, da radę, czasu mu tylko trzeba aby się rozrósł, no i ładne sadzonki trzeba kupić. Czosnek ma białe kwiaty, u nich chyba liście są większą ozdobą.Pogoda i u nas nie rozpieszcza.

OLIWKA
To kupuj, teraz tańsze, bo juz przekwitły, dzięki za odwiedziny

orlikowo

i cudna żółta piwonia drzewiasta, pachnie tak, że nosa nie oderwę
nowa u mnie, ale 1 kwiat jest
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:34, 18 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

No bardzo ładne
Myślisz ze mogą zastąpić rozplenice ?
U ciebie na słońcu są ?
u mnie w większym stopniu na słońcu, rano tylko tak do 11 w cieniu. Dlatego może nie są tak zielone, tylko bardziej jasne

Wiesz rozplenice trochę inne, ale porównania nie ma ze startem, moje hameln w ubiegłym roku większe nie były. Ten kolor trochę inny ale wydaje mi się że może być. Tylko kotków nie mają

tu siewki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies