Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:04, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Iwonka jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pierdziuuuuuu
ale pięknie maszzzzz

kobieto ile ty tych cebul posadziłas?

Dokładnie ten sam okrzyk wydałam z siebie jak zobaczyłam te łany !! Oszaleć z zazdrości można. Przypomnij mi koniecznie jesienią że cebule MUSZĘ kupować, MUSZĘ !!

A to to to co to ?

iwka napisał(a)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 27 kwi 2016

Do góry

Nie umiem zlokalizować tego miejsca, która to rabata? Masz ją gdzieś w szerszym ujęciu ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:01, 27 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pięknie u Ciebie . zaglądam często choć się nie ujawniam. Przoczyłam jednak informacje o kosodrzewinie tej na ostatnim zdjęciu . To pumilio? Nie boisz się, ze za bardzo urośnie?
Ogród wyrozumiały 10:59, 27 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Mam dylematy odnośnie mojego narożnika...
wkleję zdjęcia .
Prosiłabym o jakieś sugestie, bo si gubię...

(Trzmielinę gaiety i szałwię blue compact mam)

Iza pola wyznaczyłaś oki, widzę że na łączeniu starałaś sie wpasować bukszpany . Ja osobiście nie przepadam za tak wyrazistymi rabatkami, dla mnie za mocne zestawienia. Ale jeśli TY lubisz to sadź i co Ty masz tam za drzewa ? rabatkę chcesz uporządkowaną, a drzewka taki misz masz chyba że to takie założenie jest specjalne Ja wolałabym trzy jednakowe.

Aha jak dużo liści to nie wygrabisz ich z trzmieliny, może lepiej takie rośliny które znikają na zimę, wiosną sprzątasz i wychodzą dopiero... może trawy jednak ? zieleń i limonkę dadzą Ci seslerie, szałwia jest super, też kupiłam, a żurawki weź pod uwagę że niektórzy mają sporo opulchniaków i wywalają je zastępując trawami...poza tym wiosną należy mocno je czyścić, ale to chyba wiesz... jak mi się jeszcze coś nasunie to napiszę, ale może ktoś jeszcze się wypowie..
A Ty wcale nie musisz liczyć się z moimi radami, to Twój ogród i urządzasz go tak jak TY chcesz
NewLife w ogrodzie 10:55, 27 kwi 2016

Do góry
Wraz z wiosną stanęłam przed wyzwaniem zagospodarowania terenu przed tarasem.
Jesienią mieliśmy zatrudnić rolnika, żeby przeorał całość pługiem, nawiózł, ale jakoś nie wyszło. Wiosną więc zaprosiliśmy tegoż rolnika, żeby całość chociaż wzruszył glebogryzarką. Sprawnie, w ciągu niecałej pół godziny całość była spulchniona.

Ziemia u nas paskudna, dodatkowo bez konsultacji z nami humus wywiozła nam wykonawczyni i w ten sposób mieliśmy spory deficyt ziemi. Nie było zmiłuj, trzeba było odłożyć inne inwestycje i zamówić ziemię.
nawieźliśmy 9 wanien czarnoziemu. 211ton weszło lekko. Weszłoby spokojnie i jeszcze raz tyle, ale niestety za drogi interes. Ziemię udało nam się kupić tanio, ale tak zanieczyszczona, że płakać się chce.
Po rozplantowaniu ziemi przez ekipę od czarnoziemu, jeszcze raz zaprosiliśmy rolnika by ten przeleciał nam pole najpierw glebogryzarką, potem broną.
I tak przygotowany teren teraz stanowi pole tortur dla mojej elektrycznej glebogryzarki,którą przedstawiłam kilka zdjęć wcześniej, Metr po metrze w jej towarzystwie przewalam ziemię i wyciągam z niej cale taczki gruzy i kamieni. I tak od miesiąca, dzień w dzień...

A w między tak zwanym czasie, gdy jeszcze mam siłę trzymać ołówek w ręce po wytrzęsieniu przez glebogryzarkę, projektuję..

To ma być mój ogród, moja ostoja, enklawa spokoju i zieleni, mój ukochany zakątek na ziemi...
W kamiennym kręgu od początku 10:45, 27 kwi 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
kąci herbaciany

Taki arystokratyczny kącik piękny, białe tulipany 100% elegancja
Rododendronowy ogród II. 10:38, 27 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Bożenko czekam na emisję w tv.
Szkoda, że na żywo nie mogę obejrzeć w tym roku ten cudowny kawałek ziemi.

Pozdrawiam.

Agata cudowny kawałek ziemi to u Ciebie , bo deszcz Ci podlewa , mróz nie mrozi i wszystko samo rosnie i kwitnie.
Tu narazie jest ściernisko... 10:32, 27 kwi 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
W donicach też jest ich coraz więcej

Cuda zarażona już jestem.
Rododendronowy ogród II. 10:32, 27 kwi 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
U mnie już pada od wieczora i jutro ma padać cały dzień.To na pewno i do ciebie ten deszcz dotrze.

Widzę że już po nagraniu TV...celebrytka....
Będziemy oglądać

Mróz zniszczył mi serduszkę - biała jest jeszcze jako tako ale czerwonej już nic nie pomoże

Małgosiu nie denerwuj mnie , jakie od wieczora? U mnie nad ranem troszke padało tak ze nawet z rynien prawie nie płynęło ale uzbierało się jak pisałam 1l na metr kwadratowy i koniec.U mnie mróz zmroził magnolie , najbardziej Aleksandrinę ale i Piruettkę popieścił i ta żółtą również. Rh które kwitły równiez zmrozone. Nie robiłam zdjec bo nie ma co robic ale przez okno Aleksandrine zrobiłam , wyglada tak:

Serduszka myśle ze od korzenia odrosnie w przyszłym roku. Ja mam takie które same wysiały sie w azaliach japońskich , co rok je wyrywam ale dostęp do nich trudny wiec zawsze jakis kawałek korzenia zostaje i co rok odrastają wiec sie nie martw.
NewLife w ogrodzie 10:25, 27 kwi 2016

Do góry
Ukojenie 10:20, 27 kwi 2016

Do góry
Wyprowadzilam z domu i pudelek:

A to dodatek CO TO ?

NewLife w ogrodzie 10:18, 27 kwi 2016

Do góry
Jeszcze kilka kadrów z poprzedniego '15 lata i pora będzie na przedstawienie stanu aktualnego.
Każde kwitnienie radowało serce. Pięknie zakwitły mi maki, które na szczęście przeniosły się z mojego poprzedniego ogrodu. Kilka lat temu zasiały się same i już tak ze mną zostały. A kapryśne są. Rosną tam, gdzie one chcą a nie tam, gdzie je próbuję wysiewać a ja je tak lubię, że się na to zgadzam

Żeby zakryć roślinnością łyse rabaty, posiłkowałam się roślinami jednorocznymi, szybko rosnącymi typu rącznik wyhodowany z nasion, który wyjątkowo okazale wyrósł. A moją dumą były trawy pamapsowe, też wyhodowane z nasion, które niestety nie przezimowały w gruncie mimo starannego zabezpieczenia na zimę.

Tak było zeszłego lata i jesieni...
Bukszpan (Buxus) - uprawa 10:17, 27 kwi 2016

Do góry
Witam

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co mam zrobić z moim bukszpanem na balkonie. Po zimie wygląda on tak. Proszę o radę.
W kamiennym kręgu od początku 10:13, 27 kwi 2016

Do góry
kącik herbaciany

Ogród Anety 10:13, 27 kwi 2016

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Pięknie, przepięknie.
Gratuluję publikacji w MPO, jak tylko zobaczyłam zdjęcia w gazecie, pomyślałam o Twojej pięknej rabacie z tawułami. Chyba się nie pomyliłam?
Pozdrawiam i dużo słonka życzę.

Potwierdzam

W kamiennym kręgu od początku 10:12, 27 kwi 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 10:11, 27 kwi 2016

Do góry
listeczki

W kamiennym kręgu od początku 10:10, 27 kwi 2016

Do góry

magnolia po przymrozkach

Małymi kroczkami do celu... 10:09, 27 kwi 2016

Do góry
I taka jodłe balsamiczna odm. Piccolo - nie mogłam się jej oprzeć

Też bym się nie oparła cudo po prostu. Widać że zdrowa i pięknie rośnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies