Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 06:46, 17 maj 2016

I nie myslalam,ze orlik moze byc taki piekny - duzo kwiatow i dlugo kwitnie:

Jedyny czosnek nadal kwitnie:

...i zostawilam pod wloknina judaszowca na te zimne noce - ale dzis jego widok mnie zaniepokoil:

Wnioslam do domu moze troszke sie podniesie.
zoja 21:42, 17 maj 2016

Kupilam czerwona trawe red baron. Gdy stawialam ja na tarasie przystanal przy niej moj kot i niewiele myslac podjal konsumpcje. Szkodnik nawet zdjecia nie dal mi spokojnie zrobic
Musialam szybko je ratowac i wstawic na gorna polke.
Co bedzie po posadzeniu jej do gruntu?
W ogole kto wygra starcie kot czy ja z trawami?
Jak Wasze koty traktuja trawy?

Jedyne zjecie i szkodnik:

-------
W ogole jest tak zimno, ze juz znowu przeziebilam zatoki. Nienawidze tak sie czuc.
Zana 21:49, 17 maj 2016

Zojka przepiękny ten Twój orlik, takie ma duże kwiaty! Czosnek jedyny honorowy dorodny. Pewnie będziesz sadzić więcej jesienią (czy mam rację?). Mój kot też uwielbia trawy (jak chyba większość) i obawiam się, że w tej walce wygra jednak kot. Ja na balkonie nie mogę mieć żadnej trawy w donicach, bo toczyłabym wieczne walki z kocurką. Nawet jak stoją sadzonki, które potem wyjeżdżają na działkę, to kot dostaje na ich widok wścieklizny.

Zimno jest kurcze choleeeernie!
zoja 21:58, 17 maj 2016

Orlik z lidlowych klaczy

Hmmm.... Czyli sadzac stipe i inne trawy mam sie od razu z nimi zegnac? To podworkowy kotek - ogrodek jest jego terytorium zabaw....
AnnaCh 22:02, 17 maj 2016

Nie mam kota, ale mam małe dziecko niestety czasami przegrywam walkę
BasiaLT 22:55, 17 maj 2016

W ogole kto wygra starcie kot czy ja z trawami?
Jak Wasze koty traktuja wasze trawy?
W ogole jest tak zimno, ze juz znowu przeziebilam zatoki. Nienawidze tak sie czuc.

Zoju moje siersciuchy traktują trawy jako wygodne i suche legowisko i fajna zabawkę. I ochywiscie mi ja wygniataja kuperkami (zalaczam zdhecie na dowód). Nie zauważyłam żeby je jadły. Wola chyba taką zwyczajna z trawnika.

Z zatokami ciężka sprawa. Trudno to wyleczyć i jest bardzo dokuczliwe. Kuruj sie kochana.
zoja 06:44, 18 maj 2016

Dzieki dziewczyny bede sie nastawiac na czesciowe straty. Siersciuch wazniejszy niz trawy a przeciez niektore odrosna a inne ocaleja

Tak. Kuruje sie i czekam na zmiane aury. Dziekuje
Basiu zostaw zdjecie kotka

------
Z dzis:

Paczek na kremowej petuni:

Jednak cos zostalo

Paczek na rozowej surfini:

Dziwne bo wyglada jak fiolet? A przeciez mialo ich nie byc chyba ze pomylilam pojemniczki z wysianymi....
zoja 06:46, 18 maj 2016

Ps. Basiu moj zjadl jesienia cala dracene na dworzu stala bo jeszcze cieplo bylo - nie potrafi przejsc obok takich ksztaltow
MirellaB 09:08, 18 maj 2016

Zojka wysiej lub kup trawę przeznaczoną dla kotów. Widziałam w ogrodniczej trawy z plakietką kotów - nie pamiętam jaka to była nazwa, ale to może się okazać dobre rozwiązanie

Co z kwietnikiem?
zoja 09:15, 18 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Zojka wysiej lub kup trawę przeznaczoną dla kotów. Widziałam w ogrodniczej trawy z plakietką kotów - nie pamiętam jaka to była nazwa, ale to może się okazać dobre rozwiązanie

Co z kwietnikiem?

Kupiłam, ale nie wysiałam mój błąd

Temat kwietnika utknął - zimno, deszcz... i inne potrzebniejsze...
dziś znowu będę drążyć... opór duży jest