Aguś to ja Ci streszczę co u mnie
Zostają łuki i raczej zostają hi hi.
Pasują nam bardziej do reszty kostki z boku i frontu domu, no i do balkoników
Nie będziemy już kombinować.W domu w stylu shabby chic.Tak będzie dobrze
Pana już nie prosiłam o kolejny projekt.Roślinki bedą bardziej porozrzucane.Ja to Zosia samosia jak wiesz i szkoda mi czasu aby czekać na Pana pomysły skoro wiem co, gdzie, jakA w realizacji na żywo i tak zawsze coś się zmienia.
U mnie już pada.Przynajmniej nie musze podlewać przesadzonej kosodrzewinki
Idę robić kawkę
Macham! Dziś tez zimno, ale nie pada.
Czy pan poprwawia aktualnie projekt?
Przez chwilę nie zaglądałam i zagubiona jestem.
Że łuki to czytałam jeszcze. Pewnie jakieś 50 tron muszę się cofnąć....
Lawenda zakupiona
Z sadzeniem trzeba będzie się wstrzymać bo prognozy mało optymistyczne a ja na dodatek się rozchorowałam. Ale i tak się cieszę, że i u mnie cokolwiek drgnie
Z pomysłami na gazon zatoczyłam ładne kółko i wróciłam do punktu wyjścia czyli do propozycji Alinki
Na docelowy projekt muszę poczekać i zdobyć lub wyhodować duży egzemplarz oliwnika. Pomysł jest, przesadzić wszystko zawsze można
Póki co zastanawiam się nad wyborem trawek które chciałabym przemieszać między różami i lawendą. Idealna byłaby stipa ale jej jednoroczność trochę mnie wstrzymuje przed zakupem.
Myślę o:
carex amazon mist
carex montana
carex foresteg cufls
Proporcje nie do końca udane, w najszerszym miejscu gazonu będa trzy rzędy lawendy
Gosia, wiesz ten projekt to taki mój amatorski więc szału nie będzie...ale mam nadzieję, że wprowadzę trochę ładu i harmonii Zdradziłam cenę buksów to i zdradzę część traw Red Baron, Silver Sceptre, ML itd.
Pani nie wiem jaki ma skarb w ogrodzie i ile kasy mogłaby zarobić na tych kulkach...oczywiście nie mamy zamiaru nawet Jej tego sugerować
Małgosiu Twój ogród, projekt, pomysły rozwalają mnie dosłownie ! Cały czas szukam szczeny
Moja droga powiedz mi jak zakładałaś trawnik to zdejmowałaś czy wypaliłaś starą darń a jeśli potraktowałaś herbicydem to przekopywałaś czy też przysypałaś nową glebą i na to ziemia i trawa ??
Nie wyrobisz się z odpowiedziami, widzę że pytających jest tu cała masa
Zgubiłam gdzieś mój projekt. Miałam go ostatnio na studni i przepadł. A muszę na nowo, ostatecznie wytyczyć rabaty Bo jak już ekobordy pod żwirek zamocuję, to będzie za późno na zmiany.
Projekt oczywiście przejdzie małe poprawki, ale ogólnie zastosowałem się do niego w stu procentach
Dzisiaj zrobiłem małe zakupy - w samochodzie czeka azofoska i kompost w worku Niby takie drobnostki, a banan mi z twarzy nie schodzi Czekam jeszcze na przesyłkę z polnixu, jeszcze się nie odezwali...
Zostawiam pozdrowienia dla zaglądających i pękające forsycje rosnące pod moim sklepikiem osiedlowym