a to moje werbeny wyhodowane też na podobnej zasadzie (z krzaków zimowanych w garażu i pobranych z nich zaszczepkach). Posadziłam je przed skrzynkami ponieważ niestety nie liczę na to, że moje rozplenice będą grały główne skrzypce bo słabo bardzo startują ... dosłownie na sztuki po ździebełku ... oczywiście zakup internetowy więc pomału się już wyleczam werbeny jeszcze nie wszystkie jeszcze posadzone te z siewu podpędzam jeszcze pod oknem dachowym
U mnie pada więc powiększyłam tamto zdjęcie. Faktycznie wygląda na tego płomyka/floksa.
Dziękuję za pomoc Można kupić nasionka, więc pół ogrodu chyba wym wysieję, bo w rzeczywistości wygląda obłędnie
Borówki, będą borówki...
Lawenda przy pergoli będzie kwitnąć. Się normalnie cieszę.
A oto cała pergola na dzień dzisiejszy wygląda tak. Clematisy póki co, nie powalają, ale chyba będzie dobrze, co?
Poleciałam zrobić zdjęcia. Omijamy wzrokiem elementy niepasujące (tj. worek z piaskiem do tarasu, sznurek czy super nowoczesny stół). W rogach tarasu mają być stojące niewysokie lampy odpowiadające kinkietom. Mam nadzieję, że przed latem będą stały i działały (nie muszę mojemu eMowi przypominać co pół roku - przecież to zrobi, no nie? hihihi)
A wymiary tarasu to 5m x 3.60m - wybrane na rabatę na szerokość ok 1m.