Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

anbu 21:19, 29 maj 2016

Ale fajnie się czyta a jeszcze fajniej ogląda historie jednej rabaty Macham Anulko
Zana 21:29, 29 maj 2016

Jolanka oczywiście, że Ci ukopię. Pomyślałam, że wzięłabym Ci do Pęchcina, ale jak będzie gorąco to one mogą tego nie przeżyć podczas gdy my będziemy zwiedzać ogród i robić zakupy. Umówimy się chyba osobno, na razie niech może jeszcze podrosną, bo malusie są:

AgataBC 21:32, 29 maj 2016

Ale mnie rozbawiłaś tym srylionem siewek hehehahahaha u mnie też ich tyle-bardzo się z nich cieszę,
historia rabaty fajnie opowiedziana.. wiem jak to jest z tymi zmianami i czekaniem na efekty bo nie ma zadowolenia tak od razu. Dziś doceniam, że mam mały ogród. W przeciwnym razie zęby w tynk albo bym wszystko zalesiła/zaorała. I tak nie ogarniam z tym małym kawałkiem. Dzisiaj robiłam kolejny oprysk na mszyce i plewiłam z czegoś podobnego do perzu. O lebiodzie nawet nie wspominam..w piątek miałam dostawę 5 ton kamieni na ścieżki..wczoraj tam plecy zostawiliśmy.
U Ciebie ta rzeźba robi za wszystko i cały efekt. Ach..
Zana 21:40, 29 maj 2016

Monika a gdzie Ty mieszkasz? Jeszcze nigdy nie wysyłałam roślin pocztą, ale może się uda
Zana 21:44, 29 maj 2016

Aniu/Anbu pokazuję historię też trochę ku przestrodze może dla innych, jakich błędów nie popełnić. A moje wykopki parę stron wcześniej, czyli trud powstawania nowej malutkiej rabatki też widziałaś? Ciekawa jestem czy posadziłaś nowe zakupy?
jolanka 21:46, 29 maj 2016

Zana napisał(a)
Jolanka oczywiście, że Ci ukopię. Pomyślałam, że wzięłabym Ci do Pęchcina, ale jak będzie gorąco to one mogą tego nie przeżyć podczas gdy my będziemy zwiedzać ogród i robić zakupy. Umówimy się chyba osobno, na razie niech może jeszcze podrosną, bo malusie są:

Tylko je dobrze podlewaj, bo mogą z tęsknoty za mną uschnąć
Zana 21:49, 29 maj 2016

Agatko jak miło Cię widzieć. To chyba telepatia, bo dzisiaj o Tobie myślałam, żeby zajrzeć do Cię i nacieszyć się Twoimi pięknymi zdjęciami. Plewienie też sobie w piątek uskuteczniłam, bo miejsca do których normalnie nie docieram (chociaż to mały ogród) wyrosły niebotycznie. Sąsiedzi zza siatki mieli widok na wzorcowe pokazowe przykładowe chwastowisko. Pięć ton kamieni, uuuff będzie ciężka robota! Nie zazdroszczę!
anbu 21:49, 29 maj 2016

Zana napisał(a)
Aniu/Anbu pokazuję historię też trochę ku przestrodze może dla innych, jakich błędów nie popełnić. A moje wykopki parę stron wcześniej, czyli trud powstawania nowej malutkiej rabatki też widziałaś? Ciekawa jestem czy posadziłaś nowe zakupy?

Anulko widziałam, widziałam. Jak widzę rzeźbę tytułową to w szoku jestem jaki ona klimat piękny tworzy Masz coś naprawdę wyjątkowego w ogrodzie, nikt Cię nie pobije
Karol99 21:51, 29 maj 2016

Zana napisał(a)
Kilka różnych pod koniec lata. Miskantów nadal nie widać, werbena kładzie się na wszystkie strony, trochę chaosu się tam wkradło:

I na koniec tej historii zdjęcie z avatarka:

W tym roku okazało się, że straty na tej rabacie są spore: wszystkie cztery rachityczne ML, wszystkie turzyce, wszystkie żurawki, prawie wszystkie jeżówki. W zasadzie bez szwanku ocalały hortensje. Resztę muszę odtworzyć. Zastanawiam się czy te ML tam właściwie pasują. Jeżówki będą na pewno, turzycę zastąpiłam inną trawą, żurawki też już są nowe. Ale to już będą bieżące zdjęcia.

Za to mam srylion siewek werbeny

Ta rabatka robi wrażenie.
Monka 21:53, 29 maj 2016

Zana napisał(a)
Monika a gdzie Ty mieszkasz? Jeszcze nigdy nie wysyłałam roślin pocztą, ale może się uda

ja mieszkam w Łodzi, może będziesz przejazdem lub ja w Warszawie , w sumie u mnie straszne upały i zero deszczu, to nie wiadomo jak z ta pocztą