Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:01, 11 maj 2016

Do góry
z cyklu zwierzeta w domu

i co mi kwitnie na parapecie

tak pachnie, ze sie nie da Kolo niego siedziec
Ogród Cioci cz. 3 17:01, 11 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pokażę Ci że nie plewią Tak moje rabaty wyglądaja w środku Nie plewię bo to siewki i może rozdam

Hahaha,czyli miejsce na nowe roślinki jest .....coby nie trzeba plewić....
Ogród Cioci cz. 3 16:59, 11 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tam mocno wierze, ze noca przez te skrzacikowe drzwiczki wychodzi cala armia krasnoludkow i usuwa chwasciory

ogrod piekny jak z bajki o krasnalkach do tego jeszcze pieknie przystrojone okna i bedzie czad

Pokażę Ci że nie plewią Tak moje rabaty wyglądaja w środku Nie plewię bo to siewki i może rozdam

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:58, 11 maj 2016

Do góry
Wszystkie wolne place obsadzone, i nawet po podlaniu zdążyłam co nieco na rabatach popielić, Ale jak się leje to rośnie wszystko w zawrotnym tempie, chwasty też.

Na uzupełnienie żółtego koloru w tej części ogrodu rosną tulipany żółte i pełniki. Prawie się zgrały z terminem.

Podwórkowa rehabilitacja 16:54, 11 maj 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
To trzymam za nasze pomidory kciuki ,widziałam tak sadzone pomidorki (do góry nogami ) w gazecie i nasza Karola z forum tak sadzi .

W szoku jestem, bo po wczorajszej męczarni z przekładaniem przez tę małą dziurkę wyglądały średnio a dziś od rana tętnią życiem
Te na zewnątrz też ok. Oby przymrozków nie było i za to trzymam kciuki
Moja maturzystka dziś ustny angielski zdawała, oczywiście poszło jej świetnie. Pozostała już tylko geografia rozszerzona w piątek. Potem w lipcu będą emocje jak ogłoszą wyniki.
Dla Ciebie fragment oczka
Hakonechloa macra 16:54, 11 maj 2016

Do góry
Adriana napisał(a)
Zamówiłam w Albamar 4 sadzonki Hakonacholoe Aureola po 10 zł/szt. Są w tej najmniejszej doniczce 9x9, ale najbardziej martwi mnie ich wygląd. Każda sztuka ma po dwa ździebełka. Wyglada to bardzo marnie. Mam reklamować? Czy moze cos z tych korzeni wiecej jeszcze wyrośnie...? Aczkolwiek to wyglada jak na mały balkon a nie do ogrodu- w ogrodzie chwasty sa większe jak nie upilnuje . Za jaki czas wyrośnie z takiej małej sadzonki kępka chociaż 15x15 cm?
Czy cos trzeba jej ściąć teraz?

Haconechloa do docelowej objętości potrzebuję kilku sezonów id razu taka duża nie będzie. Zobacz parę stron wstecz jak rosły moje - są zdjęcia z maja ubiegłego roku i wrzesnia. Trawki były kupine w tym samym sklepie co Twoje
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:53, 11 maj 2016

Do góry
Witam odwiedzających popołudniowa godziną.

Dniówka odfajkowana, można się byczyć do rana!
Dziś jestem prawie zaczadzona, azalka pontyjska już rozsiewa cudny zapach po ogrodzie!

Ogród z pergolą 16:46, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ania
U mnie evergold jest w półcieniu
Ja to chyba źle patrzę na tą Twoją rabatę ... bo ja ją oceniam od strony wejścia do domu a Ty chyba z okna salonu?
Mogłabyś na tym rysunku dorysować rośliny?

Renia zmieniłam molinie na trzcinniki bo masz rację molinie za późno starują
tak to widzę, nie zrobie takich ładnych malunków jak Ty bo mi myszka sie zepsula i mi cięzko w paincie działać

jajo na srodku to amanogawa
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:44, 11 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja też pracuję, ale chwila na odpoczynek dla mózgu .. bo się zagotował.

Aniu co to za roślina???
Ogród Cioci cz. 3 16:43, 11 maj 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 16:42, 11 maj 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 16:41, 11 maj 2016

Do góry
męczenie tulipanami cd.
Ogród Cioci cz. 3 16:38, 11 maj 2016

Do góry
I drzwiczki krasnoludkowe

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:36, 11 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pokrzywa użyteczne ziele i tu za przybiórkę robi!

Szklarnia cud-miód! Jeszcze tylko wypełnienie pomidorkami i można czekać na owoce.

Ja już mam skończone obsadzanie pustych placów, deszczu Wam życzę! U mnie tylko chmurki wędrują na deszcz się nie zanosi.

Miłego popołudnia!

Haniu ,szklarnia ,też mi się podoba ...tylko juz się niecierpliwie bo jeszcze tyle miejca do obsadzenia ,ale muszę poczekać aż skończa bo by mi podeptali.Trudno się mówi ,bedę kupować gotowe sadzonki

Teraz tak ...szklarnia poszła w miejsce ziołowego,a ja już myślę o następnej kwaterze za płotem.Na razie jednak ukladam plany w swojej głowie,a M muszę stopniowo z tym pomysłem oswajać...żeby się nie wkurzył
Właśnie tam gdzie widać przez płot malutki stawek

Ogród Cioci cz. 3 16:36, 11 maj 2016

Do góry
Takie jeszcze mi się spodobały

zakwitły iryski

i pontyjska
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:36, 11 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mira - chyba musisz osobiście .. bo werbena musi trafić do Ciebie

Oli - wszystkie piwonie zachwycają, może krótko, ale za to jak Tak samo jak i RH

Kasiek - ten rok już ją widać

Aniu - lekko limonkowa jest Gold Fountains, i ona jest niewybredna, byle dość wilgotno miała, cudna jest Everillo i bardzo limonkowa. Ale to nowy nabytek z jesieni, zimę przeżyła, a teraz próbuje się pozbierać.. I z tego powodu wyżej jednak cenie sobie Gold F. Może mniej limonkowa, ale niezawodna. Pod brzozami wegetowała, ale pod magnolią gdzie ma mokrzej już daje radę. Leci cała woda z rynny na nią

Yola - jak się ma wszytko w plecy to planów nie robię żadnych.. klapki na oczy i to co teraz .. a to i tak za dużo.

Dżungla na wsiowej rośnie

Aniu ta wsiowa to już nazwę winna zmienić bo to nie taka wsiowa jak na początkuWiem przyzwyczajenie ja na warsztat też dalej mówię, że w chlewiku, choć już żadnej świnki od lat tam nie ma

Ogród Cioci cz. 3 16:33, 11 maj 2016

Do góry
Pola napisał(a)
Gosia, łał ale cudnie będzie kompozycja pięknie się będzie prezentować.....dobrzę że z zdrówkiem lepiej......a ja mam zamrożony bark.... W niedziele się zaczęło.....po szaleństwach,ogrodowych w weekend, od poniedziałku niet pracy .....dziś już lepiej.....trzy dni lenistwa to dla mnie masakra....Nie do wytrzymania.....

Jola współczuję ale organizm czasami od nas mądrzejszy. Odpoczywaj kochana na siłę
Już posadzone, czekam na efekt

Przy wejściu też zmiana

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:33, 11 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Violka - kalina Eskimo szaleje.. zresztą jak co roku

Justyna - kantabryjski spełni Twoje oczekiwania ( mój rozsadzany z pojedynczych badylków urwanych cały się pozbierał i żyje, a sadziłam w nieurobioną glinę po zdjętej darni.. w deszczu i byle jak, nie dawałam mu najmniejszych szans ) tego drugiego nie znam

Kasya - glicynia cudo..

A teraz idę spać, i nigdzie już nie zaglądam. bo rano nie mam siły podnieść powieki..

I jakiś obrazek..

Mnie ten obrazek bardzo w gusta trafia
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:27, 11 maj 2016

Do góry
szczepiony modrzew

i tujki MIRIAM

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:26, 11 maj 2016

Do góry
kolejne dwie trzmieliny EMERALD GOLD tylko niżej szczepione - teraz już dwie "ogrodniczki" badają teren

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies