Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Handmade by Elka 12:02, 26 kwi 2016

Do góry
chelll napisał(a)
U mnie wiosna Szpaler forsycji wita przyjezdnych i mnie co dzień wracającą po pracy do domu.

Super to wygląda i bardzo udana fotka
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:01, 26 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)

Agnieszko wielką radość mi sprawiłaś zaglądając do mnie hop hop tra la la

lubisz takie kolorki

a to mój nowy nabytek

pozdrawiam

Dziękuję za śliczne bratki
Małymi kroczkami do celu... 11:59, 26 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ta cena za rozchodnika jest kosmiczna, zobacz na tej fotce, te sadzonki kupowałam w zeszłym roku 23 maja po niecałe 5 zł.

Wow piękne i duże!! I za 5 zł?? No to faktycznie....
Małymi kroczkami do celu... 11:55, 26 kwi 2016

Do góry
ta cena za rozchodnika jest kosmiczna, zobacz na tej fotce, te sadzonki kupowałam w zeszłym roku 23 maja po niecałe 5 zł.

Ogród z uśmiechem 11:49, 26 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Kiedy zobaczyłam jak wychodzi z ziemi oniemiałam - jest taka piękna!

jodła compacta zaczyna budzić się do życia

i pierwsza donica przestała być pusta

Doniczkowo piękne
A ta hosta żyła u mnie 3 lata i w końcu mi padła.
Tu ma być ogród :) 11:49, 26 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

hmmm a jakie są oznaki przymrożenia? tzn. jak to wygląda.

No tak to wygląda

Przemrożony Mariken

Przemrożony Grujecznik - widok marny, roztacza dziś wokół siebie swój piękny, charakterysyczny zapach, ale słabe to pocieszenie.

I żeby nie było tak przygnębiająco, tulipany Spring Green, jakoś się pozbirały, bo rano miały pochylone łepki.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:39, 26 kwi 2016
Do góry
Kasiek napisał(a)
Bardzo lubie to miejsce...

Nie dziwi mnie to,u Irenki wszystko piękne i z pomysłem,widze ,że istne zatrzęsienie magnolii ;nie mogę sie już doczekać aż powojniki bujną i to wsadzone w takiej ilości
Podwórkowa rehabilitacja 11:32, 26 kwi 2016
Do góry
Hej Reniu jak tam dzionek się zaczął? Pewnie podziwiasz szklarenkę Wszystkie czekamy na zdjęcia W wolnych chwilach siedzę na kompie i podglądam gdzie się da wszelakie szklarnie i ich zagospodarowanie
U mnie chyba cieplej jak u Was.Obywa się bez kurtki,latam po ogrodzie w bluzie i ocieplaczu ale wieczorem czuć nadciągające zimno.
Kawkę już wypiłam to zaraz idę na obchód.Dziś chyba podleję wszystko bo sucho niesamowicie.Ile bym nie sypała kompostu i uzdatniała te nasze piachy to i tak sypka ziemia,najlepiej to chyba by było całą przyczepę gliny skombinować i wymieszać by utrzymać trochę wilgotności w ziemi.
Wczoraj trochę zdjęć porobiłam,wyślę Ci na @.
A to wczorajsze moje koszykowe sadzenie,koszyk poniewierał się już drugi rok,dokupiłam matę kokosową i "włala",kompozycja jest,nasze ulubione skalniaczki Wykombinowałam też tabliczkę by było wiadomo gdzie mnie szukać bo za domem nikt mnie nie widzi i "całuje klamkę"

Miłego dnia Reniu

Ogród z uśmiechem 11:22, 26 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Grzebię w zdjęciach i znalazłam takie "z uśmiechem"

Z wizytą przyszedł pewnego razu Pan Łoś:

Ja pierdziu.... u mnie bywają sarny i dziki ale łosia to nigdy nie widziałam. Widziałam twój wpis u Ani o truskawkach. Jak potrzebujesz sadzonek to mogę ci podesłać bo mi się za bardzo rozrosły i wywalam. Tylko nie znam nazw.
Pośba o pomoc w zaprojektowaniu rabaty 11:19, 26 kwi 2016

Do góry
Prosba o kolejna pomoc. Chodzi o dom mojej mamy, stary ale odremontowany, teraz czas na przed ogródek. Obecnie rosną tam przypadkowe i złym stanie iglaki, jest stara górka na kwiaty. Chciałabym zacząć od wytyczenia rabat, poniżej moje dwie propozycje i pytanie, którą wybrać. Rabata nr 1 to wejście bramą główną i przejście przez trawnik poprzez wytyczoną ścieżkę wokół której miały by rosną rośliny ozdobne. Rabata nr 2 to wytyczenie pasa na rośliny ozdobne przy chodniku obok domu. Aby wyznaczyć linie trawnika myślałam o posadzeniu kulek bukszpanu wzdłuż trawnika. Którą propozycję powinnam wybrać a może ktoś pomoże mi i wymyśli lepsze rozwiązanie będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pod ogrodzeniem widać rabatę która robiłam w ub roku, rosną na niej śliwy, tuje a przed nimi hortensje ogrodowe limelight
Ogród na glinie 11:13, 26 kwi 2016

Do góry
a tutaj jesień i wiosna

Pośba o pomoc w zaprojektowaniu rabaty 11:13, 26 kwi 2016

Do góry
Zakonczone sadzenie
Ogród na glinie 11:12, 26 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Małgosiu piękne kompozycje .Ślicznie jest!
I ten zakręcający żywopłot super
Jakby dało radę to proszę Cie o szerszy kadr miejsca gdzie masz trzmielinę emelard gaiety bodajże (zielono biała)....

narazie mnie nie ma w ogrodzie
ale zdjęcia z jesieni szerzej pokazują to miejsce

Ogrodowy spektakl trwa ... 11:10, 26 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)

W sobotę rozdziabałam liriope i będę szukać miejsca na ścieżkę - musze jednak poczytać jeszcze raz bo to roślinka kapryśna i wymagające ciut uwagi

tu praca wre i nie nadążam za to uwielbiam tu dłubać

uwaga bo to bajzel twórczy

Super kacik ogrodnika Wlasnie cos podobnego sobie ostatnio zafundowalam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 26 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

tak jak obiecałam zdjęcia ze szklarni

wyjasniam że nei chcialo mi sie juz plewic w niej więc połozyłam szmatę wyciałam dziury an cylindry które są wypełnione kompostem naszym i czekają teraz an nasadzenia (wstrzymuję się bo zimnica u nas)
i jeszcze dojdą krplowniki nawadniające do każdego cylindra tylko musze je zakupić bo już cały sysytem nawadniający działa ale kroplowników brak

podoba mi sie
to na pomidory ? jakiej srednicy ?
podlewasz do cylindrow tylko?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:59, 26 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

ps. Dumam czy kulki zamienić w kadraty , czy przesadzić kulki, czy przesadzic klona Orange Dream i zostawić samego Shirasawę... CIągle dumam co zmienić... Czasu mało nz zmiany ...ostatni gwizdek na przesadzanie do 15 maja

a nie masz ochoty usiaść na lezaczku i powygrzewac sie na sloneczku ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:49, 26 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Trafiłaś w samo sedno...dziękuję i cieszę się, że miło Ci się spaceruje, ja zawsze jako dziecko latałam z noskiem klonowym na nosie

Genie kupowałam w OBI patyk był z jednym pąkiem kwiatowym, urosła, ma 120 wys., trzecia wiosna u mnie kwiaty ma na czubkach każdej gałązki, aż 4, pąki kwiatowe są od razu zauważalne, a gdzie kupowałaś?

Genia w klonowym

tutaj kiedy ja sadziłam
www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=280

Genie kupowałam przez internet miało etykietę Zymon - było to drzewko już około 120 cm z 3 witkami u góry , niestety nie miało pąków kwiatowych. W doniczce był sam korzeń bez ziemi. Posadziłam ją do takiej samej mieszanki jaką pokazałaś na stronie 280. Na pewno była zabiedzona bo do połowy lata listki miała w kolorze limonki, które stopniowo zieleniały. Wiele nie urosła właściwie prawie nic ale zapewne musiała mieć czas na zapuszczenie korzeni. Pierwsze zasilanie bardzo delikatne było 2 tygodnie temu magiczną siłą do hortensji. Pokazują się listki - dzwoniłam do Zymona i pytałam o kwitnienie i powiedział, ze ma prawo nie kwitnąć...więc czekam A tymczasem mogę sobie obejrzeć Genialną u Ciebie dziekuję
Makowo na Kociewiu 10:47, 26 kwi 2016

Do góry
futro z Maji

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:46, 26 kwi 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Gosia zaglądam regularnie, ślad dzisiaj zostawiam. Jak tam Twoje rozsady, ja ze swoimi juz strasznie się męczę. Będziesz jakoś wcześniej do szklarni je wynosić?

tak jak obiecałam zdjęcia ze szklarni

wyjasniam że nei chcialo mi sie juz plewic w niej więc połozyłam szmatę wyciałam dziury an cylindry które są wypełnione kompostem naszym i czekają teraz an nasadzenia (wstrzymuję się bo zimnica u nas)
i jeszcze dojdą krplowniki nawadniające do każdego cylindra tylko musze je zakupić bo już cały sysytem nawadniający działa ale kroplowników brak

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:40, 26 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
eeetam Saporo zrobią się białe zobaczysz
PS poproszę o kamizelkę z Maji

hihihi
robi się

a to Majakot makkasi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies