Z tego co słyszałem jest krytykowany przez choroby grzybowe, w moim województwie rośnie zdrowo ale przyczyną mogą być niskie opady w ciągu sezonu. Mam głogi od 5 lat i jak na razie nie chorują. W zasadzie nic nie trzeba przy nich robić, jedynie oprysk na mszyce. Zdjęcie na zachęte
Jedno zdjęcie się nie wgrało - przynajmniej ja go nie widzę, wstawiam jeszcze raz.
Dzięki Aniu
Mam zapędy kolekcjonerskie , myślałam nawet przez jakiś czas że trzeba z tym powalczyć ale potem przemyślałam to - no jak tak lubię a ogród ma mi dawać radość to niech będzie nadźgane - od frontu będzie bardziej stonowane a dalej hulaj dusza .
Cieszę się że Iolanthe ładnie się przyjęła, moja się na kwitnienie nie wysiliła i wyskoczyła mocno do góry.
Obiela pięknie kwitnie, niestety dość krótko.
Mój jest cudowny ale miał być właśnie różowy , teraz kupiłam kolejnego różowego i ponownie nie wiem czy taki będzie. Widziałaś derenie u Bozgi z Hortensjedy? Cudownego różowego ma też Milka.
Oj plewienia to mi nie brakuje.
To moja pierwsza , muszę zobaczyć co lubi
Nie zrobiłam żadnych zdjęć z roślinami a posadziłam w nich Ciborę zmienną - to domowa roślina lubiąca dużą ilość wody a ja nie robiłam otworów w puszkach, początkowo stały na słońcu ale zbyt szybko przesychały.
Mam tylko zdjęcie z koszem.
Na derenia koniecznie musisz się skusić my z Gosią sprawiłyśmy sobie po różowym tylko nie wiem czy znowu się biały nie okaże . Trzeba go przez pierwsze lata okrywać na zimę ale potem radzi sobie sam.
Nadal nie widziałem odcinka, brak czasu jak narazie korzystam z pogody w ogrodzie. Nie che wymieniać podziękowań dla Was wszystkich bo mogę kogoś pominąć wiec dziękuję wszystkim razem za oglądnięcie w w szczególności Mariuszowi że był, widzę w nim bratnią duszę.
Teraz mogę się wygadać bo zgłaszałem się do programu to za 5x się udało a chciałem pokazać ogród ludziom (program to myło moje marzenie)a wiec marzenia sa do spełnienia trzeba walczyć, a się spełnią.
Poza tym che podziękować Dyrektorowi Arboretum Panu Pióreckiemu, za zgodę. Inaczej by to nie wypaliło. I dzięki ekipie ,,Mai w ogrodzie", będę to mile wspominał wszystko.
Odebrałem wczoraj dużo telefonów i sms, o miłej treści nawet dziś były i niektóre nr obce mi osoby.
PS. Wiem że myśleliście że mam więcej, mam nadzieję że Was do siebie nie zraziłem wiekiem
najlepiej w tej chwili prezentuje się Stipa Tirsa, nie mam pojęcia jak się po polsku nazywa. W ogóle to dość wolno rośnie, ale ma sporo zielonego już od wczesnej wiosny.
dobrze prezentują się też carexy The Beatles, choć nie wiem jak będzie dalej, bo to dopiero ich drugi sezon u mnie
Miło Cię Zbyszku widzieć.Wiewióra jest niesamowita i już się z nami zaprzyjaźniła,mogę podejść do niej całkiem blisko.mam do Ciebie pytanie w związku z piwonią drzewiastą,ale odłożę to na później...
trawy bardzo kiepsko ruszają w tym roku. niby wielkiego mrozu nie było, a jednak... rozplenice dopiero w ciągu ostatnich deszczowych dni pokazały zielone listki. myślałam już, że do wywalenia będą. a mam ich 12 sztuk obok siebie...