Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 21:32, 16 maj 2016

Jedno zdjęcie się nie wgrało - przynajmniej ja go nie widzę, wstawiam jeszcze raz.

anabuko1 napisał(a)
Kasiu, nie rozpoznaję co to za odmiana.
być może to dwie, jak piszesz.
Ale śmiało możesz ją rozdzielić.wyjmiesz i delikatnie nożem roztętnij kłącze.
Powinno się udać.A potem będzie wiadomo jak rosną.
Czy to dwie.Dla mnie chyba tak
A host nie ma co się bać, to bezproblemowe rośliny.
A u mnie pełnego cienia nigdy nie maja

Dzięki Aniu

Milka napisał(a)
Dmuchawce, latawce...mój wnusi się zmartwił, że ma kwiatki ucinać, bo nie będzie dmuchawcó...w tym tez jest piękno i siła ogromna, ale cóż, tępimy w swoich ogrodach
nowe rosliny niesamowite, też pierwszy raz słyszę, ale masz perełki
A i powiem, że mimo iż Jolanthe kupiona w necie, rosnie wspaniale za to inną nową podmroziło i nie wiem czy coś z niej będzie.

Mam zapędy kolekcjonerskie , myślałam nawet przez jakiś czas że trzeba z tym powalczyć ale potem przemyślałam to - no jak tak lubię a ogród ma mi dawać radość to niech będzie nadźgane - od frontu będzie bardziej stonowane a dalej hulaj dusza .
Cieszę się że Iolanthe ładnie się przyjęła, moja się na kwitnienie nie wysiliła i wyskoczyła mocno do góry.
Obiela pięknie kwitnie, niestety dość krótko.

Basiula napisał(a)
Ale piękny ten dereń!
Patrzę patrzę i nie mogę się zdecydować czy wolę biały cza różowy jak patrzę na Twojego to biały wygrywa.

A jak te wszystkie dmuchawce polecą...to dopiero będzie plewienia

Mój jest cudowny ale miał być właśnie różowy , teraz kupiłam kolejnego różowego i ponownie nie wiem czy taki będzie. Widziałaś derenie u Bozgi z Hortensjedy? Cudownego różowego ma też Milka.
Oj plewienia to mi nie brakuje.

jolanka napisał(a)
Dwubarwna hosta fajna Może zostaw w tym roku, zobaczysz co z tego wyjdzie. Podzielić zawsze będziesz mogła. One to lubią

To moja pierwsza , muszę zobaczyć co lubi

mirkaka napisał(a)
No te puszki pomalowane wyglądają super, a możesz pokazać do czego je użyłaś? Czy jako osłonki do kwiatów domowych? Wstaw jakieś zdjęcie z roślinką

Nie zrobiłam żadnych zdjęć z roślinami a posadziłam w nich Ciborę zmienną - to domowa roślina lubiąca dużą ilość wody a ja nie robiłam otworów w puszkach, początkowo stały na słońcu ale zbyt szybko przesychały.
Mam tylko zdjęcie z koszem.

Marga napisał(a)
Śmieszna ta hosta, taka dwukolorowa, ale pięknie rozrośnięta. Czytałam, że tak się tworzy nowe odmiany
Oglądam Twojego derenia kwiecistego i chyba się skusze na podobnego.
Dmuchawce i u mnie takie fruwają, ale widok faktycznie ładny
Macham

Na derenia koniecznie musisz się skusić my z Gosią sprawiłyśmy sobie po różowym tylko nie wiem czy znowu się biały nie okaże . Trzeba go przez pierwsze lata okrywać na zimę ale potem radzi sobie sam.

anbu napisał(a)

Genialna

Pięknie wygląda .
katel 21:45, 16 maj 2016

Kasztanek jarzębolistny, heptakodium chińskie.

Azalia Gibraltar.

Czosnek zaczyna
katel 21:54, 16 maj 2016

Udało mi się kupić haczyki w ludzkiej cenie 0,25zł w sklepie metalowym więc wstawiam jak się w garaży urządziłam - mam nadzieję że teraz już nie będę miała problemów ze znalezieniem narzędzi .

Wstawiam jeszcze serduszkę na prośbę Kasi, bo wzbudziła spore zainteresowanie.

jolanka 22:02, 16 maj 2016

Pomysł a haczykami super Ściągnę
Kasia pięknie wyglądają te powojniki. Robię rabatę różaną - właśnie przyszły różyczki - i będę łączyć róże pnące z powojnikami. Jakie to?
katel 22:08, 16 maj 2016

Jeszcze serduszka.

Dereń Cherokee Brave. Były kupione dwa wyglądały podobnie, jeden pojechał do Gosi, widziałam go wczoraj i ma duże zielone liście a drugi został u mnie i ma czerwone - skąd ta różnica?

Betka 22:13, 16 maj 2016

Kasiu doniczki haczyczki koszyczki i inne super
Widzę ze w garażu masz miejsce na swoje szpargały mi takiego miejsca właśnie brak i w ten sposób zgubiłam nożyce do żywopłotu ...pewnoe sie znajda jak juz nie będą potrzebne.
Ja to zawsze podziwiam osoby które potrafią takie majsterkowanie a raczej które maja cierpliwość żeby to robic
Super jesteś gratuluje pomysłów
katel 22:19, 16 maj 2016

Jeszcze zdjęcie derenia bo mi wyleciało z poprzedniego postu i nie mogłam go już wstawić edytując - tak wyglądały po kupieniu.
katel 22:34, 16 maj 2016

jolanka napisał(a)
Pomysł a haczykami super Ściągnę
Kasia pięknie wyglądają te powojniki. Robię rabatę różaną - właśnie przyszły różyczki - i będę łączyć róże pnące z powojnikami. Jakie to?

Dzięki! Różowy to Markham's Pink a niebieski Maidwell Hall.

Betka napisał(a)
Kasiu doniczki haczyczki koszyczki i inne super
Widzę ze w garażu masz miejsce na swoje szpargały mi takiego miejsca właśnie brak i w ten sposób zgubiłam nożyce do żywopłotu ...pewnoe sie znajda jak juz nie będą potrzebne.
Ja to zawsze podziwiam osoby które potrafią takie majsterkowanie a raczej które maja cierpliwość żeby to robic
Super jesteś gratuluje pomysłów

Dzięki!!! Mi też się wszystko gubiło i żeby coś zrobić to najpierw pół godziny szukania było , no taki własny kąt bardzo potrzebny. Jak już będziesz miała własny kącik to daj znać to chętnie pomogę zagospodarować i z takerem przyjadę .
Ja zawsze mam setki pomysłów ale niestety nie zawsze kończę co zaczęłam a już zabieram się za coś nowego ale pracuję nad tym .
Gocha 22:49, 16 maj 2016

Kasiu wstawię tu u Ciebie zdjęcie tego derenia- jakieś zupełnie inne mamy chyba. Chyba trzeba by do nich zadzwonić

Gocha 22:51, 16 maj 2016

Kasiu zazdroszcze takiego porządku w garażu. Ja proszę mojego M. o wyodrebnienie mi części ogrodniczej i nie mogę się doczekać. W związku z czym trochę rzeczy sie gubi i trzeba kupować kolejny raz. Zgubiony m.in. pistolet do podlewania