Mam ich dużo i azali też, japońskich i wielkokwiatowych, te pod murem też ogromne, ale przez pnie drzew trudno je pokazać, w realu widać
Te stokrotki mam z nasion, jak mi sadzonka przekwitła rok temu, to od razu w grunt siałam i są, tak co rok robię, dopiero szoł się zaczyna, będzie lepiej; u mnie tam słońce późno i dość chłodno tam, ale radzą sobie super.
A kupuj!
Widok niesamowity, jak kwitną ja mam w połączeniu z różowymi żylistkami
Ale śliczne te Maruszki prawie tak ładne jak moja hi hi
Tochula ale żeby zaraz z goownem, mnie? Tak jak Ci mówiłam qpa będzie na jesień, musi być Mam ewentualnie niedaleko pole gdzie na kije chodzę, tam często konie się pasą, to przejdę i jak będą to pozbieram placki No to jest myśl, jesteś moim ciagłym natchnieniem albo motorem - jak kto woli
A te widły aż sobie obejrzałam na all, dalej się zastanawiam po co mi one? Nie umiem obsługiwać takich narzędzi Przecież to do przerzucania tylko jak można tym kopać? Hmmm...
Sama prawda
No jakiś szał z tymi magnoliami, ale miejsca na nie mamy. Wybieramy konkretne odmiany i w razie co będziemy je formować. Jeszcze 2 dojdą i koniec, 20 wystarczy.
Wzajemnie, u nas majówka imieninowa, a pogoda straszna.
Każda wiosna cieszy, tak długo na nią czekamy, dzięki
piwonie wyłażą i wszystko inne
dokupiłam jeszcze 2 piwonie z pąkami
schowałam wszystko do kotłowni, bo szron był
z okna Imprezowni
i moje 3 pomidory tam
zapomniałam o nich
ale żyją
Widziałam, Ewuś zdjęcia siewek. W maju na rabatkę możesz dać. Jak się tylko ociepli, to ja też będę wysadzać, bo w doniczkach się męczą w tym tłoku, który im zafundowałam
Orliki jeszcze chwileczkę...
Dzięki Marzenko, tylko zimno i jak się tym cieszyć
w skrzyni tez rusza wszystko, wolno..
nowy klon japoński też
ale chyba Jordan mi przemarzł...dalej czekam , co z nim
Dzisiaj było zimno, ale styropianowy domek się spisał kolejny raz. Niech już wreszcie przyjdzie ocieplenie Na pokrzepienie fotka z ubiegłego roku z gunią w tle
Kolejne odwiedziny w szkółce, oczywiście udane zakupy.
Tojeść rozesłana znalazła miejsce pod świerkiem jak i pozostałe nabytki.
Jasnota
Bodziszek
Oraz bluszcz
Pozostałe roślinki to:
Trawa trzcinnik, trawa carex, barbula cladońska, tojady, oraz przywrotnik.
Ruta
A także giełdowy zakup, nie przeszłam obojętnie obok dużej donicy ceramicznej na którą chorowałam od dawna będą w niej sezonowe roślinki taki jest plan.
Ponoć na zakwasy najlepsza jest kolejna praca, ale jak mi się nie chce, to na siłę się nie zmuszam. Jest tyle innych czynności, które można wykonać bez bólu mięśni. Ja idę na spacerek! Słońce w prześwicie między chmurami, a i wiatr jakby zmienił kierunek. Miłego dnia wszystkim zaglądającym!
nawiasem mówiąc i ja sobie ciebie materializowałam z worami... końskiej qpy
Po zakupie wideł amerykańskich niemal spałam z nimi
Widzisz, wiele rzeczy nas łączy
Stipę właśnie już spakowałam, idę orliki prawie wszystkie pakować (Ance_ obiecałam to te zostawię i pewnie znowu dziady się wysieją zanim ona nową bryką podjedzie)
Potem kompost będę przesiewać i szykować nomen-omen stanowisko pod kwasy
Przymiarka Marusiek