Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

makkasia 23:09, 27 maj 2016

Dziękuję za zdjecia firletki i przymiotna. Przymiotno ma u grube pączki
Gratuluję synka
U nas padało tyle co kot napłakał jutro muszę podlać.
I teraz OPR ode mnie dostaniesz, przecież u mnie przywrotnik jak chwast rośnie a Ty go kupujesz! - mówiłam, że mów co chcesz a Ty co ! w dupę najpierw ode mnie dostaniesz jak się zobaczymy a później uściski!!!
A reszta zakupów cudniasta, cudne sadzonki wielkie i ładnie rozkrzewione prosze na priv gdzie je kupiłaś ?
ściskam Iwonko i życz Zbyszkowi zdrowia choć może jeszcze trochę w domu posiedzi i popodlewa trawke
polinka 11:32, 28 maj 2016

Iwonko życzę słońca/deszczu w zależności czego potrzebujesz i szybszego startu roślin bo czytałam, że mały dołek Cię dopadł...

Macham z podlanej Doliny
MirellaB 11:40, 28 maj 2016

Iwonka u Ciebie już teraz pełno i kolorowo na rabatach
Jak zwykle wszystko tak dobrane kolorystycznie - pięknie
W tle dojrzałam maki. Tak mało ich w ogrodach, a pamiętam z zeszłego roku, że u Ciebie były piękne
W przyszłym roku sobie kupię

Iwonka moich Annabell wcale nie pokazuje. To straszne jak one mi chorują. Już nie wiem co mam z nimi robić. Tłumaczę sobie tym, że były z folii, że posadzone jak było zimno itd. itp.
Iwk4 22:03, 28 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Szał kwietny juz u Ciebie. Gdy popatrzę jak mało u mnie kwitnie to mam ochote juz sadzic. Poczekam jednak na jeżówki i róże

To chyba będzie dobry rok dla róz, u mnie niesamowicie zapączkowane

Madżenko, u ciebie róże drugi sezon, to będzie szał angielkich dam

U mnie pączki mają wiosenne golaski, ciekawa jestem ich kwiatków. Montana przy tarasie też ma spore pączki. Już nie długo się zacznie różano
W tym roku mam kilka rabat różanych:
Biało-niebieska, herbacino-niebieska, różowa, różowo-burgundowa, czerwono-bordowa Ciekawa jestem zestawień. Na niektórych rabatach brakuje jeszcze trawek. FC wypadło mi ...

Iwk4 22:09, 28 maj 2016

Aniaaa napisał(a)

To aż dziwne,że taka rachityczna.Moja ma już kilka lat,w pierwszym roku kwitnięcia pałki kwiatowe były wysokie na dobre pół metra.Kwitnie co rok,jest sztywna i kwiatostany wysoko trzyma.Będę ją latem wykopywać i przesadzać do czosnków,pasują razem.

Aniu, nie wiem, jak powinna wyglądać, bo nie mam z nią doświadczenia.
Tak wyglądała 13 maja:

I dziś - niewiele wyższa od lawendy Ale ładna jest

Iwk4 22:26, 28 maj 2016

makkasia napisał(a)
Dziękuję za zdjecia firletki i przymiotna. Przymiotno ma u grube pączki
Gratuluję synka
U nas padało tyle co kot napłakał jutro muszę podlać.
I teraz OPR ode mnie dostaniesz, przecież u mnie przywrotnik jak chwast rośnie a Ty go kupujesz! - mówiłam, że mów co chcesz a Ty co ! w dupę najpierw ode mnie dostaniesz jak się zobaczymy a później uściski!!!
A reszta zakupów cudniasta, cudne sadzonki wielkie i ładnie rozkrzewione prosze na priv gdzie je kupiłaś ?
ściskam Iwonko i życz Zbyszkowi zdrowia choć może jeszcze trochę w domu posiedzi i popodlewa trawke

Kasiu, dziś przymiotno zakwitło, firletka też zaczyna

O przywrotniku nie pomyślałam i nawet się zastanawiam, czy go zauważyłam u ciebie. Tyle było cudownych miejsc, kwiatów, kolorów, zestawień, że wszystko chłonęłam i bałam się zapomnieć
No i sie krępowałam, by chcieć. jak dają, chętnie biorę, ale sama mam problem, by mówić, ze coś chcę.
już tak mam

Zbyszek czuje się już lepiej, bierze tabletki przeciwbólowe... Podlewać dziś nie musiał, bo deszcz podlał ogród. Dwa razy dzis padało, a pomiędzy deszczami ładnie świeciło słoneczko

Iwk4 22:31, 28 maj 2016

I jeszcze zaczęły kwitnąć
dzwonek skupiony:

bodziszki:

trzykrotka:

Ten łubin rok temu był czerwony. Fioletowego w tym miejscu nie sadziłam I orlik od Małej Mi, rok temu nie zakwitł, a teraz pokazał śliczny kwiatek:

Iwk4 22:36, 28 maj 2016

polinka napisał(a)
Iwonko życzę słońca/deszczu w zależności czego potrzebujesz i szybszego startu roślin bo czytałam, że mały dołek Cię dopadł...

Macham z podlanej Doliny

Polinko, z miskantów ruszył tylko Klaine Fonntanne,
ale inne roślinki ładnie wyglądają, jest czym się zachwycać
Zamówiłam sobie kilka trawek, czekam na potwierdzenie wysyłki

Dziś była fajna pogoda. Ciepły deszcz, potem słońce, potem znowu deszcz. Podlało roślinki
Macham więc też z podlanego ogrodu
bacowa 22:36, 28 maj 2016

Iwona czemu to przymiotno ma takie łby pospuszczane ? u mnie tak samo.
Bodziszek ma taki kolor niebieski ?
Iwk4 22:42, 28 maj 2016

Ewa, przymiotno podniesie łebki, jak zacznie kwitnąć. Taka jego uroda. Rozwija się niczym łabędź. Ze spuszczoną głową, mizernie, a jak zakwita, kwiat do słoneczka wyciąga Zawsze mam takie skojarzenia

Te bodziszki, co zaczęły - są niebieskie. Od ciebie mam różowe, jutro cyknę fotkę, dopiero się rozwijają i jeszcze dziś słabo było widać kwiatki