Zaczyna piownia, zawsze kwitnie na dzień matki. To piwonia z działki mojej mamy. W tym roku zawiozę kwiaty tej piwoni mojej mamie. Szaławia caradonna też zaczyna kwiatnienie - no niechże poczeka na róże!
Reszta dopiero statrtuje, ale bedzie sie dziąło w tym roku, całe zapączkowane
Kalina Roseum
Lilak miniaturowy Palibin - roztacza cudowny zapach przy samym wejściu
Dzięki
Już maj tak zielono,a u mnie ogródek zapuszczony chwastami, kanty niezrobione, tylko z daleka jako tako wygląda. Ml wymarzły, pół klonu palmowego też, 2 rh choruja, róże drugi ich sezon ... tfu tfu rosną wspaniele, bukszpany nie przycięte jeszcze, CW kwitną marnie, serduszka obficie ... i to tak z grubsza tyle ...
Reszta u mnie bo i tak Gosi zalałam watek fociami Jeszcze raz dzięki serdeczne za możliwość zobaczenia w realu tylu cudnych ogrodów z Twoim na czele W głowę zachodzę skąd wykopałaś rośliny ,które od Was dostałam w Szmaragdowej bo nie widać , żeby gdzieś czegoś brakowało
I widziałam skąd Gosia robiła fotki z lotu ptaka
To był bardzo szalony i intensywny weekend. Jutro poganiam po Waszych ogrodach bo dzisiaj już padam na... twarz. Wrzucę kilka kadrów z ogrodu "ku pamięci" i uciekam się odgruzować po weekendzie.
Mój absolutnie ukochany rododendron. Nie mam pojęcia co to za jeden ale kwitnie wcześnie, obficie i długo.
Moje serce w tych dniach skradł jednak tamaryszek. Zupełnie mi nieznana roślina, nigdy nie miałam okazji przyjrzeć się jej z bliska. Początkowo myślałam, że kwitnie takimi różowymi kuleczkami, a dzisiaj po dogłębnym wejrzeniu, dostrzegłam, że owe kuleczki się rozwijają w mikroskopijne kwiatuszki. W zeszłym roku wsadzałam kilkunastocentymetrowe patyczki.
Na zakończenie klonik ussuryjski na tle ostatnich tulipanów i długa prosta z krzewuszką Purpurea Nana.
Hej Jana, też tak myślę a zdjęcia nie oddają uroku tym bardziej takie zmniejszane. Bardzo tracą na jakości niestety.
Trochę zbliżeń też zrobiłam.
Dla Ciebie kuklik. Zauroczył mnie